اَلسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ SOLAT TIANG AGAMA.. SELAMAT MEMBACA.. ANDA SENYUM KAMI BAHAGIA..

LELAKI DI AMBANG BAHAYA DAN WANITA KENA BERSEDIA



PBB menerbitkan Laporan Demografi suku pertama 2019

Ada 7.7 Billion orang di planet bumi ini. 

Laporan menunjukkan:

 Wanita = 5.6 Billion
 Lelaki = 2.1 Billion

Jadi, mereka menyarankan wanita untuk berhati-hati dalam menunjukkan sikap kepada para lelaki kerana :-

Dari 2.2 Billon lelaki:

• Satu billion sudah menikah.
 • 130,000 berada di penjara.
 • 70,000 sakit jiwa.

Itu bererti bahawa bumi ini hanya memiliki 1 billion lelaki yang ada untuk menikah, dan ratio jumlah lelaki dan wanita adalah nisbah 1 : 4.

Dan perlu diketahui dari 1 Billion lelaki itu :

 • 50% menganggur
 • 3% adalah gay
 • 1%  duda tak nak nikah
 • 10% saudara anda
 • 35% berumur 66 tahun keatas

Jadi salah satu jalan keluarnya seperti yang di anjurkan dalam Islam, bagi para lelaki yang mampu silakan melakukan POLIGAMI hinga memiliki 4 isteri, agar tidak ada lagi wanita yang tidak memiliki pasangan hidup.

Jadi, bagi para wanita baik yang sudah menikah maupun yang masih belum bernikah, mulai sekarang anda harus menjaga lelaki sebaik baik nya.

Untuk detail, kunjungi laporan demografi PBB
 http://www.worldometers.info/world-population

https://www.worldometers.info/world-population/world-population-gender-age.php

NASA BERI AMARAN ASTROID BESAR MEMUSNAHKAN BUMI



AGENSI Pentadbiran Angkasa Lepas dan Aeronautik (Nasa) memberi amaran bahawa asteroid besar mampu menghentam Bumi pada bila-bila masa semasa kita masih hidup.

Selain itu Nasa juga menyeru supaya kajian global tentang ancaman asteroid terhadap planet Bumi dilakukan.

Administrator Nasa Jim Bridenstine percaya, prospek asteroid akan memusnahkan kehidupan manusia dengan menghentam Bumi bukanlah sesuatu yang boleh dipandang remeh atau dilihat sebagai adegan sains fiksyen seperti dalam filem Hollywood.

Sebaliknya Bridenstine berkata Amerika Syarikat (AS) perlu memperkuatkan pertahanannya dalam berdepan ancaman meteor.

Kenyataan ini disampaikannya dalam Persidangan Pertahanan Planetary 2019 di Washington DC, Isnin.

Gesaan ini dibuat ketika Nasa, Agensi Pengurusan Kecemasan Persekutuan dan pihak-pihak lain akan melakukan latihan pertahanan di persidangan itu yang melakukan simulasi apa akan terjadi jika asteroid menuju ke Bumi.

“Kita harus pastikan semua orang faham bahawa ini bukan tentang Hollywood, ini bukan tentang filem.

“Ini tentang melindungi satu-satunya planet yang kita tahu, saat ini menampung kehidupan dan ia adalah planet Bumi,” kata Bridenstine semasa persidangan tersebut, memetik Daily Mail, Rabu.
Dia memberi contoh kes di kota Chelyabinsk, Rusia untuk membuktikan peningkatan keseriusan dan potensi untuk berlakunya lagi peristiwa-peristiwa seperti ini.

Meteor tersebut yang terbakar jatuh ke Bumi pernah melintasi pergunungan Ural selatan pada Februari 2013.

Ia merupakan peristiwa meteor jatuh ke bumi terbesar yang tercatat lebih dari satu abad, setelah peristiwa Tunguska tahun 1908.

Lebih dari 1,600 cedera akibat gelombang ledakan itu yang mana kekuatannya dianggarkan sekuat letupan 20 bom atom Hiroshima.

Dalam peristiwa di Chelyabinsk, asteroid berukuran sekitar 100 kaki atau 30 meter melewati Bumi dan ia dikenali sebagai Duende.

Bridenstine berkata nasib baik Duende hanya lalu sahaja, namun kemungkinan akan kembali pada 2123.

Walaupun peristiwa seperti itu dijangka berlaku sekali dalam setiap 60 tahun, Bridenstine berkata ia telah berlaku sebanyak tiga kali dalam 100 tahun terakhir.

Melihat apa yang telah berlaku itu, dia berkata peristiwa serupa boleh berlaku dalam hidup kita pada masa depan.

“Saya sebut peristiwa ini luar biasa unik, tapi sebenarnya tidak,” kata Bridenstine.
Bridenstine berkata pertahanan planet sama penting dengan misi-misi Nasa yang lain, seperti mendaratkan manusia di bulan.

Dia menambah, Nasa sedang berusaha untuk mengesan dan mengkaji 90 peratus asteroid terdekat yang berukuran 459 kaki atau lebih besar, yang dapat menyebabkan kerosakan teruk ketika hentaman.
Sebahagian daripada usaha Nasa untuk mempertahankan Bumi daripada asteroid termasuklah misi Double Asteroid Redirection Test (DART), yang dijadualkan pada Jun 2021, termasuk bantuan dari SpaceX milik Elon Musk.

Misi inovatif ini akan menjadi usaha pertama yang ditunjukkan untuk membelokkan asteroid dengan cara menembak objek ke asteroid sasaran melalui kecepatan tinggi.
Setelah diluncurkan dari pangkalan Angkatan Udara Vandenberg California di atas roket Falcon 9 pada 2021, pesawat DART diharapkan mencapai objek Didymos pada Oktober 2022, ketika jaraknya 6.8 juta batu dari Bumi.

DART akan mensasarkan Didymos asteroid dekat Bumi, yang berukuran sekitar 2.600 kaki.
Sumber: Mstar Online

KISAH BANGUN SELEPAS JATUH MEMBUAT ANDA MENGALIR AIR MATA

Di bawah ini adalah cerita yang dikongsikan oleh Tuan Baharuddin Mohamed di dalam facebook beliau. Rata-rata beliau mendapat komen positif dan bermotivasi. Admin sendiri membaca turut berasa sayu tetapi penuh dengan keazaman.

Semoga penulisan di bawah ini membawa anda ke dimensi yang lebih luar biasa.

BANGUN SELEPAS JATUH ======================

Saya ada satu cerita. Baru ni saya dibawa oleh seorang sahabat lama saya dalam bisnes ke pejabatnya. Pejabatnya tingkat dua. .

Banyak meja kosong. .

" Bahar, aku nak jual semua barang pejabat ni. Ko nak beli. Ambil lah berapa ko nak ". .

Saya tenung matanya. Saya dapat rasakan kekecewaannya. .

" Sabarlah". .

Saya peluk dia dan tarik dia duduk. Dia ceritakan yang dia sudah 2 tahun tak ada projek. Dulu ada 20 orang dalam pejabat ni dan satu-satu berhenti dan terpaksa diberhentikan. .

Dapat projek tak dapat bayaran. Yang lain banyak mencuba, jumpa orang tu, jumpa orang ini semua tak dapat. .

Itu pun banyak lagi hutang dengan x-staf yang tak berbayar. KWSP tiap bulan hantar surat, LHDN tekan kata tak bayar cukai. .

Ada sekali tu ada satu meeting besar. Ada peluang nak dapat projek, sedang kami meeting orang potong TNB datang dan potong walau merayu. Tukang potong tu pun cakap " Apa-apa bayar dulu, bos awak kereta besar. Api pejabat pun tak nak bayar " katanya. Akhirnya meeting sedang belangsung terpaksa dibatalkan kerana panas dan bergelap. Projek tu tak dapat. .

Saya faham betul perasaan sahabat saya ni. Bila kalah semua kita buat salah. .

Muka dan badannya lesu. Dia ditagih hutang kiri dan kanan. Tak ada orang yang nak faham. Mereka mahu masalah mereka selesai. Orang bank datang ugut. Kereta ditarik, rumah nak dilelong. .

Saya banyak berdiam dan tunduk. Hampir dua jam saya bersamanya. Nak balik saya hulurkan sedikit duit. Dia peluk dan menanggis sekali lagi. Kita lebih baik cari kawan yang sedang jatuh dan masih tak ada apa-apa. Mereka yang dah naik selalu call pun tak angkat. Katanya lagi. .

Saya janji nak carikan pembeli perabut pejabatnya. Saya dapat nasihat je dan saya tak berikan sebarang solusi. .

Saya beritahu, bisnes ini tarbiyah membuatkan kita lebih baik dan bersyukur dengan apa yang ada. " Tak mustahil kau naik semula. Lupakan kegagalan dan kejayaan lepas, buang keegoan kita dan bina semula tangga kejayaan. Biar ramai yang ketawakan kita bila kita jatuh. Tapi jangan sampai ketawa mereka menjadi punca kesedihan dan tanggisan kita. Buat dari yang kecil. ". .

Bulan ramadhan ini sungguh duka. Isteri dan anaknya dia hantar ke kampung bersama ibu mertuanya. Dia jual semua barang dirumahnya. Dia bangkit semula. Setiap hari wasap saya dengan progres perjalanan nya. Senyuman sudah mula terukir dibibirnya. .

Bangkitlah sahabat ku. .

Sahabat-sahabat di luar sana yang mempunyai setuasi yang seakan sama. Bersabarlah. Saya masih ada dan faham apa yang sedang berlaku. Baliklah dan mohon pada Allah. Saya juga pernah melalui apa yang sedang anda sedang lalui dan lebih teruk dari itu. .

Usahawan perlukan jati diri yang kuat. Masih sampai sekarang orang masih senyum sinis dengan saya. Saya senyum je, mereka yang ketawa dulu pun tak kemana. Usahawan kena degil. Bangkitlah semula sahabat. .

#BangunSelepasJatuh

Share dan like

LANGKAH-LANGKAH #COPYTRADE MENGGUNAKAN BROKER LITE FINANCE

Berikut ialah langkah-langkah untuk copy akaun manager. Perkara pertama adalah membuat analisa porfolio manager. Macamana nak buat analisa. Nanti saya akan ceritakan dalam artikel selepas ini.



LANKAH 1
Pilih manager
Antara manager dalam circle saya dan saya kenali adalah @cbcpro, @beloy2u dan komeng89. Akaun saya copy sesama sendiri setiap manager yang saya sebutkan. Membuat pecahan akaun adalah bertujuan untuk mengurangkan risiko.

LANGKAH 2
Klik manager
Setting "amount to copy"
Berapakah nilai yang anda hendak copy

LANGKAH 3
Klik copy setting
Terdapat 3 bahagian yang keluar iaitu:

  • Copy opened order
  • Copy type
  • Max loss/max profit


LANGKAH 4
Copy opened order
-pastikan anda unclick box tersebut

Copy type
-in proportion to my fund
Risiko tinggi dan juga boleh menghasilkan keuntungan yang tinggi. Saiz lot yang digunakan bergantung kepada nisbah nilai modal anda dengan modal manager

-full size copying 1 for 1
Risiko bergantung kepada modal manager. jika modal manager besar dan anda kecil. Makan risiko tinggi dan jika sebaliknya maka risiko rendah

-fixed size of each trade
Saiz lot adalah mengikut kehendak anda. Berapa pun saiz lot yang manager masukkan. Saiz lot anda dalah tetap dan tidak berubah. Risiko adalah bergantung kepada jumlah modal anda.

-% of each trade's volume
Gandaan saiz lot anda dengan saiz lot yang dimasukkan oleh manager. Risiko adalah tinggi

-Max loss/max profit
Kebanyakkan trader tidak menggangu bahagian ini.
Berapakah nilai anda sanggup rugi dan berapakah nilai keuntungan yang anda akan ambil.

LANGKAH 5
langkah terakhir
Klik copy (butang biru)


PERHATIAN:
Jika anda masih tidak faham dengan arahan di atas. Anda boleh mendapat khidmat rundingan melalui link whatsapp http://beloya2u.wasap.my.

Untuk mendapatkan khidmat rundingan daftar dulu akaun anda menggunakan link ini:
https://goo.gl/AfkShX

Selepas daftar. Hantar nombor id anda yang boleh anda semak di bahagian profile kepada http://beloya2u.wasap.my

Berikut adalah antara porfolio yang boleh anda semak:

@beloya2u 
Akaun cents yang hanya menggunakan modal 10USD = 1000USDC



@CBCPRO
Akaun standard best capital adalah 100USD



@komeng89
Akaun standard best capital adalah 300USD


COPYWRITING DAN FB PAGE : DIGITAL KENYALANG ACHIEVERS



Minggu ini bersama dengan kita adalah Puan Liza yang akan berkongsi mengenai tips copywriting ataupun mengolah ayat iklan. Bagaimana membangun Facebook page

Ikuti video di bawah ini untuk maklumat terperinci



PERNIAGAAN DI HUJUNG JARI!

Bengkel Digital Marketing
(Rujuk gambar)

Selaras dengan Dunia IT & Teknologi menjelang wawasan 2020!

Anda boleh hubungi #coachope (Liza) untuk maklumat terperinci atau klik link whatsapp berikut wasap.my/60103427505/bengkeldigitalmarketing

Nota kaki👇🏿
°Certified eUsahawan Trainer
°Digital Marketing Trainer
°Founder Hope Dld Enterprise (Btu/870/2016)
°Entrepreneur
°Freelance Motivator

COMMUNITY BIZ COMBO

Bantuan pengiklanan dan banyak lagi

COWAY THE WATER SPECIALIST

Call or whatsapp 0128477709

NAK PAKAI? NAK JUAL?

KLIK DAN TEMPAH

LEBIH 260 SIARAN

Semua movie terkini di panggung wayang

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


Assalamualaikum.. Adik saya Termizzi Bin Senak kembali ke warahmatullah lebih kurang 8.30pm 16 Februari 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah.

Mak saudara rakan saya ujang (Firdaus) iaitu Cik Dayang Fatimah Binti Abang Drahman telah kembali ke warahmatullah hari ini 22 Februari 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah

Guru silat saya Dato Dahlan Ali telah kembali ke warahmatullah pada 19 Mac 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah.