Sarawak Digital Trainer

DIGITAL TRAINER

HRDF Certified Trainer | eUsahawan Certified Trainer (MiTec) | SARADEC Founder |

Sukarelawan Jalanan

SOKONG SUKARELAWAN JALANAN

Tidak mampu membantu dengan tenaga? Kamu masih ada harta dan doa.

Inspirasi Anak Sarawak

INSPIRASI ANAK SARAWAK

Jom kolaborasi dengan kami. Live bersama kami. Klik dan Daftar.

Usahawan Sarawak

USAHAWAN

Klik - Subscribe maklumat dan ilmu usahawan.

Jana pendapatan sampingan

JANA PENDAPATAN SAMPINGAN

Bagaimana? Tak mudah dan tak susah. Hanya perlu usaha. Klik gambar.

personal trainer sarawak

UPGRADE ILMU USAHAWAN

Tenaga pengajar berpengalaman dan berkelayakan. Dipilih dan dijamin oleh beloya2u

Label:

SEBAB KITA JUAL DI SHOPEE


Jual di shopee
Sebab mengapa perlu jual di Shopee
Beberapa tahun ini aktiviti digital semakin meningkat. Jualan dan pembelian yang berlaku semakin bertambah. Shopee antara platform yang terbaik untuk membuat jualan. Tetapi ada usahawan yang nak jual di Shopee tetapi tidak tahu bagaimana untuk memulakannya.

Sebelum kita berbincang dengan lebih lanjut. Saya nak pembaca faham satu perkara, iaitu KONSEP E-COMMERCE. Apakah yang dimaksudkan dengan e-Commerce? e-Commerce ialah aktiviti jual beli atau transaksi tunai yang berlaku di atas talian. Maksud e-Commerce semudah ini. Jangan keliru.

Nak jual apa di shopee? apakah barang yang terlaris di Shopee? Apakah pengalaman berniaga di Shopee? Adakah ini antara teknik jual barang online?

Banyak persoalan, tetapi terlebih dahulu kita semak mengapa kita perlu jual di Shopee?


SEBAB MENGAPA JUAL PRODUK DI SHOPEE


SOKONGAN PROMOSI

Semua orang tahu bahawa shopee membelanjakan banyak modal untuk membuat pengiklanan dari pelbagai media seperti televisyen, radio, sosial media, google, facebook dan sebagainya. Menyediakan kupon diskaun kepada pelanggan dari RM5 ke RM10. Walaupun pelanggan menggunakan kupon tersebut, tetapi penjual tetap dibayar penuh oleh shopee. Di sini anda sudah mendapat menjimatan yang banyak untuk membuat promosi produk anda. Mungkin juga produk anda akan di iklan kan oleh Shopee dan ianya percuma.

PENJIMATAN MASA

Anda tidak perlu membuat laman e-Commerce anda sendiri di mana ianya memerlukan masa dan modal yang banyak. Untuk membuat laman seperti itu, anda perlu berusaha untuk menarik banyak trafik masuk ke laman sesawang anda. Di situ sahaja, ianya mengambil masa yang lama. Segala sistem transaksi dan bayaran sudah disediakan secara automatik oleh shopee.

JAMINAN BELIAN DAN JUALAN

Shopee sebagai orang tengah yang akan menjaga kebajikan pelanggan dan kebajikan penjual. Ini untuk mengelak scam atau penipuan dalam belian dan jualan. Setiap transaksi bayaran akan terus ke akaun Shopee dan tunai tersebut dimasukkan ke akaun penjual setelah Shopee mendapat pengesahan penghantaran daripada Poslaju. Hasil jualan akan terlebih dahulu masuk ke eWallet penjual sebelum dimasukkan ke akaun bank secara automatik setiap hari rabu. eWallet tersebut juga boleh digunakan oleh penjual untuk berbelanja di Shopee.  Pastikan anda membuat pengeluaran mengikut terma dan syarat yang dikenakan oleh shopee untuk mengelakkan anda dikenakan caj tambahan.

_____________

_____________

PAPARAN MOBILE

Seperti yang kita ketahui pada masa sekarang. Kebanyakkan pengguna hanya menggunakan telefon bimbit untuk berkomunikasi dan banyak menghabiskan masa melayari internet menggunakan telefon bimbit. Shopee menyediakan aplikasi khas untuk pengguna dan peniaga. Belian boleh dibuat terus dari telefon bimbit. Untuk penjual, anda boleh berurusan dengan pelanggan hanya menggunakan telefon bimbit sahaja. Ini bermakna anda boleh menguruskan stok, pelanggan, transaksi, soal jawab dan sebagainya berkaitan hanya dengan telefon bimbit sahaja.

PENGHANTARAN DITAJA SHOPEE

Tahukah anda. Setiap kali Shopee membuat tawaran penghantaran percuma sebenarnya Shopee mengeluarkan kos sendiri untuk promosi tersebut. Penjual kena bijak mengambil peluang jika Shopee membuat promosi seperti ini. Penghantaran percuma akan berlaku jika kos penghantaran anda kurang daripada tajaan yang dibuat oleh Shopee atau mungkin separuh dari kos penghantaran anda ditaja oleh Shopee. Kaedahnya, pelanggan akan menerima diskaun penghantaran contohnya sehingga 50% dan pelanggan hanya perlu membayar selepas tolak 50%. Tetapi untuk penjual, anda akan menerima pembayaran penuh.

_____________________________

Diharapkan, maklumat ini membantu anda untuk bergerak lebih jauh lagi. Banyak lagi yang perlu dipelajari. Anda perlu lakukan sesuatu. Anda perlu menambah pengetahuan berkaitan dengan bagaimana untuk menjual di Shopee. Saya amat rekomen anda untuk mendapatkan e-Book yang akan membantu anda menjadi usahawan berjaya di Shopee. Klik butang bawah ini untuk maklumat lebih terperinci.


0 ulasan
Label:

ASAS BELAJAR FOREX

asas belajar forex
langkah pertama menjadi trader forex

Apa itu Forex? 

Forex ini apa sebenarnya? untuk seseorang yang mula-mula mendengar nama Forex. Ada antaranya berfikir forex ini adalah "money game" dan ada juga yang berfikir forex adalah "Sistem MLM". Salah tanggapan ini terjadi kerana sikap malas membaca dan memahami. Forex adalah sistem dagangan nilai matawang di pasaran Dunia. Untuk menjadi trader yang berjaya. Anda perlu memahami pasaran dan bertindak dengan strategi (bukan emosi). Forex pelaburan resiko tinggi, tiada ketetapan keuntungan atau kerugian.

7 Perkara sekurang-kurangnya diketahui oleh seseorang yang baru mula-mula berjinak dengan dagangan matawang atau dengan nama lain foreign exchange. Selepas itu, barulah menambah ilmu dengan lebih mendalam. Cukup untuk permulaan memahami konsep-konsep yang terdapat dalam sistem dagangan (trade).

Ini lebih kepada pengenalan sahaja. Pembelajaran forex bermula apabila anda sudah mula menggunakan akaun demo atau membuat pelaburan serendah USD10.

Jika anda belum lagi mendaftar. DAFTAR SECARA PERCUMA di sini. KliK butang "DAFTAR" untuk pendaftaran percuma dan mendapat akaun DEMO percuma USD10,000.


BROKER

Terdapat banyak broker di pasaran. Kita perlu bijak memilih. Semua broker terbaik dalam sistem mereka sendiri. Setiap broker ada kelebihan tersendiri. Terpulang kepada anda untuk memilihnya.

Apa yang anda perlu tahu ialah, broker bertindak sebagai menjaga pelaburan pedagang-pedagang nilai matawang (Forex Trader). Mereka akan membuat promosi kelebihan broker mereka, tawaran, menerima deposit pedagang dan membayar keuntungan pedagang. Saya setakat hari ini 27 Feb 2020 sejak 2 tahun kebelakangan ini menggunakan lite forex dan berpuas hati dengan pengeluaran tunai yang cepat.

MT4

Sistem yang terdapat dalam telefon bimbit dan komputer. Perisian yang akan membantu anda untuk membuat dagangan. Untuk mengguna telefon bimbit, anda boleh [KLIK SINI] untuk muat turun MT4. Kebiasaannya setiap broker ada menyediakan MT4 versi komputer bagi memudahkan pedagang membuat transaksi.

Jika anda sudah daftar menggunakan butang di atas. anda boleh [KLIK SINI] untuk pertanyaan setup MT4 di komputer dan telefon bimbit.

DEPOSIT/WITHDRAWAL

Ini juga bahagian penting. Pernah terjadi, saya berjumpa dengan trader dimana beliau tidak tahu bagaimana untuk mengeluarkan tunai hasil dari dagangan matawang yang dia telah buat. Jadi ini bahagian penting. Sebelum anda memulakan dagangan, anda perlu tahu bagaimana untuk membuat deposit dan bagaimana pula untuk membuat pengeluaran.

Kebiasaannya banyak pilihan untuk membuat deposit dan pengeluaran. 2 teknik menjadi kegemaran kebanyak trader adalah menggunakan lokal bank dan local depositor. Bagi yang menggunakan local depositor, pastikan anda kenal dengan IB atau MIB yang boleh membantu anda apabila menghadapi masalah deposit atau pengeluaran

CANDLE/LILIN

Graf yang terdapat dalam MT4 yang anda kenak faham. Apakah maksud bullish atau bearish? Bullish adalah apabila saham ditutup tinggi dalam satu-satu TIME FRAME (TF). Manakala Bearish pula adalah saham ditutup rendah dalam satu-satu TIME FRAME (TF). Perkataan lain yang anda kena tahu adalah seperti bayangan (Shadow), shooting star, hammer dan sebagainya.

Ada antara pedagang (trader) hanya menggunakan candle stick untuk mengenalpasti arah saham akan pergi. Jika anda benar-benar faham candle stick. Anda boleh menjadi pedagang yang berjaya.

INDIKATOR

Merupakan alat-alat bantuan untuk membaca pergerakkan saham. Antara yang biasa digunakan oleh pedagang (trader) adalah seperti storchastic, Moving Average, Bollinger Bands dan MACD.

Untuk memahami kegunaan dan membaca indikator ini, anda boleh menggunakan youtube untuk memahami penggunaannya. Belajar di sana. Banyak tips dan trick diberikan.

FUNDAMENTAL

Bahagian yang agak sukar. Fundamental adalah bahagian di mana kita mengambil kira faktor isu semasa yang akan mempengaruhi pasaran. Antaranya isu perang, isu dasar kerajaan atau isu udang-undang. Pada kebiasaanya, USD merupakan faktor impak tinggi dalam perubahan atau pergerakkan saham.

Oleh sebab itu, setiap aktiviti atau pengumuman yang dibuat oleh US akan memberi impak kepada pasaran. Ada di antara trader tidak kisah dengan Fundamental, mereka trade menggunakan indikator sahaja.

ENTRY/PO

Bahagian ini kena khatam sebelum membuat jualan atau belian. Kenak faham saiz lot dan kena faham apa itu pengurusan dana (Money Management). Jangan terlalu gelojoh dan jangan menggunakan emosi apabila berdagang (trade). Anda kena tahu juga bagaimana Ambil untung sebelum rugi (Break event) atau lebih dikenali sebagai BE.


--------------------------------------
Semoga artikel Asas belajar forex ini memberi mafaat kepada pembaca. Sila kongsi artikel ini dengan kengkawan anda.

Jika anda belum lagi mendaftar. DAFTAR SECAR PERCUMA di sini. KliK butang "DAFTAR" untuk pendaftaran percuma dan mendapat akaun DEMO percuma USD10,000.

0 ulasan
Label:

TIPS JIMAT PETROL TAHUN 2020

jimat petrol kenderaan
BAGAIMANA NAK JIMAT PETROL
Ramai pengguna kenderaan cuba untuk menjimatkan petrol dalam aktiviti seharian. Ada yang percaya, terdapat petrol paling jimat di pasaran. Adaya yang percaya syarakat A paling jimat dan ada yang percaya syarikat B paling jimat. Kedua-duanya memberi pengalaman yang berbeza dan menghasilkan kepercayaan yang berbeza. Cara jimat kereta auto atau manual boleh digunakan dalam senarai tips di bawah.

Ada yang menggunakan alat jimat bahan api atau petrol untuk mendapatkan penjimatan tetapi akhirnya kena tipu. Yang membeli tertipu dan yang menjual tak tahu. Bantai jual jer. Penjimatan berasaskan keyakinan sahaja dan bukan dari hasil kajian yang sahih.

Cara jimat minyak motor bukanlah dongengan, tetapi memang ada. Di dalam artikel kali ini, saya akan kongsikan 6 tips jimat petrol 2020.


WAKTU MENGISI PETROL

Tahukah anda, panas akan menyebabkan molekul bergerak dengan cepat dan akhirnya menyebabkan pengembangan. Manakala, suhu sejuk akan menyebabkan molekul bergerak perlahan dan akhirnya berlaku pengucupan. Teori ini bersandarkan kepada ilmu Fizik. 

Waktu yang sesuai mengisi petrol adalah sewaktu suhu sejuk. Biasa waktu sejuk adalah awal pagi atau akhir malam. Dengan teori kita dapat mengisi lebih banyak petrol sewaktu suhu sejuk.

SELENGGARA KENDERAAN

Kenderaan yang diselenggara dengan baik akan memberi kelancaran kepada pemanduan. Antara perkara penting yang harus dijaga oleh pemilik kenderaan adalah minyak hitam, penapis minyak hitam, penapis minyak petrol, tekanan angin tayar dan sebagainya. 

Minyak hitam terutamanya perlulah ditukar tepat pada masanya supaya hayat enjin lebih tahan lama dan kuasa pecutan masih kuat. Penapisa minyak hitam biasanya ditukar bersama dengan minyak hitam tetapi penapis minyak petrol jarang yang mengetahuinya. Periksa penapis minyak petrol, sebab di situ boleh menghasilkan penyakit besar kepada enjin.

Kelancaran pemanduan akan menggunakan petrol yang sedikit dan pemanduan yang tidak lancar akan menggunakan petrol yang banyak untuk menampung tenaga berlebihan.

METOD BELIAN PETROL

Biasanya yang ini orang pandang sambil lewa, padahal penjimatan yang boleh diperolehi banyak sekali. Saya sendiri selalu mendapat minyak percuma dan harga rendah kerana menggunakan metod belian petrol yang betul. Bayangkan anda mendapat rebat setiap kali membeli petrol. 

Sekarang ini, Petronas telah melancarkan aplikasi setel dan menjadi trend pada masa sekarang. Anda jimat pengisian petrol, mendapat rebat serta mendapat pulangan tunai yang banyak. Jangan tunggu lama-lama. Nah!!! saya bagi link [MUAT TURUN SETEL]. 

Nak dapat lebih lagi? guna Referal kod ini: p64gf

MATIKAN ENJIN

Duduk dalam kenderaan dengan penghawa dingin yang nyaman memang mempersonakan. Tetapi tahukah anda semasa kenderaan berhenti, minyak tetap digunakan untuk menggerakkan enjin, sistem penghawa dingin dan sebagainya. 

Oleh itu, pemandu atau pemilik kenderaan jika menunggu penumpang. Dinasihatkan mencari tempat yang redup dan matikan enjin kenderaan dan hidupkan enjin jika perlu sahaja.

SIKAP PEMANDUAN

Ini merupakan punca utama dalam banyak-banyak punca penggunakan petrol tinggi. Sekali gus tiada penjimatan minyak atau petrol. Memecut dengan tiba-tiba dan memberhentikan kenderaan dengan tiba-tiba serta menekan minyak berulang-ulang dalam keadaan kenderaan statik menggunakan petrol yang banyak. Barangkali seronok dengar bunyi ekzos tetapi sebenarnya minyak anda juga berlaku pembakaran.

Oleh sebab itu, jadilah pemandu yang berhemah. Kesannya banyak. Anda akan dapat jimat petrol kenderaan, jimat duit, disayangi masyarakat dan yang penting jiwa yang tenang.

UBAHSUAI KENDERAAN

Tayar pengkang, ekzos besar, spring dipotong, wayar dalaman di tambah, speaker besar di dalam bonet, rim berkilat 20kg dan sebagainya menjadikan seorang pemilik kenderaan berasa puas dan seronok. Tahukah anda, mahal harga keseronokkan tersebut. Selain membeli alat tambahan, pemilik kenderaan juga akan menangguna penggunaan petrol yang berlebihan kerana penambahan tersebut akan mengganggu kelancaran pemanduan kenderaan.

Beban yang ditanggung kenderaan bukan sahaja memberi kesan kepada petrol tetapi juga hayat kenderaan itu sendiri. Dinasihatkan untuk tidak mengubahsuai kenderaan anda berlebihan.

Saya kongsikan pengalaman saya sendiri, Saya dahulu menggunakan rim sport. 5 Bintang. Minyak jangan cakap. Macam air. Suatu hari saya mengambil keputusan menggunakan rim original. Dan keputusan yang saya dapat adalah, saya dapat jimat banyak petrol. Mulanya saya tidak faham bagaimana perbezaan ini terjadi. Rupa-rupanya berat dan rekaan rim original dan rim lain di pasaran tidak sama.


Semoga senarai tips penjimatan petrol yang saya kongsikan memberi mafaat kepada anda semua. Jangan lupa, kongsikan artikel ini dengan kawan-kawan. Makaseh

0 ulasan
Label:

BENGKEL PEMBUATAN MINYAK WANGI (PERSONAL TRAINING) VIP5-0006


KOD LATIHAN: VIP5-0006


bengkel pembuatan minyak wangi
Cara-cara memproses minyak wangi

Kelebihan minyak wangi adalah sesuatu yang seronok untuk dijual dan ianya digunakan oleh semua lapisan masyarakat. Marjin keuntungan menarik dan mudah untuk diproses. Pemprosesannya boleh dilakukan di rumah sahaja. Bahan utama minyak wangi dibekalkan sekali oleh tenaga pengajar dan formula untuk membancuh disediakan serta dilakukan secara praktikal.

Cara membuat minyak wangi tanpa alkohol atau tahan lama? anda boleh terus ajukan soalan dengan tenaga pengajar. Bengkel ini dijalankan sepenuhnya praktikal dan peserta memahami serta merasa sendiri pengalaman membuat minyak wangi. Kemahiran memproses minyak wangi ini mempunyai potensi pendapatan sehingga RM20,000/sebulan. Bagaiana? Tenaga pengajar anda akan kongsikan pengalaman.

TERUSKAN MEMBACA UNTUK MAKLUMAT LEBIH TERPERINCI


Bengkel ini adalah bengkel personal. Pelajar di HADKAN  MINIMUM 1 ORANG DAN MAKSIMUM 5 ORANG sahaja dalam satu masa

*******

MODUL PEMBUATAN MINYAK WANGI

  • Pengenalan bahan
  • Demo proses pembuatan
  • Praktikal pembuatan
  • Ujilari produk akhir

MAKLUMAT LAIN

  • Tempoh masa belajar adalah 09:30AM - 04:00PM
  • Tarikh dan masa: Persetujuan bersama
  • Lokasi: LAB di Petra Jaya Kuching

TENAGA PENGAJAR

Dayang Julia
Berpengalaman luas dalam Perfumist sejak 2015 dan mengajar ramai usahawan kecil di Seluruh Malaysia. Pembekal bahan mentah untuk produk-produk kesihatan untuk pengusaha sektor pembuatan kecantikan di sekitar Sarawak

YURAN

RM500.00/orang

  • Termasuk tenaga pengajar, sokongan 6 bulan, Sijil dari Saradec, Makan T.hari
  • Harga adalah tertakluk kepada aktiviti pembelajaran di LAB Petra Jaya Kuching Sahaja.

CARA BAYARAN

Terdapat 2 cara bayaran iaitu secara online dan mesin ATM.

BAYARAN SECARA ONLINE 
Klik butang di bawah untuk membuat pembayaran





BAYARAN MESIN ATM
Ikuti 3 langkah berikut:

1. Bank in ke akaun
+ Beloya Management And Service
+21125460005206
+RHB Bank Berhad

2. Simpan resit dan ambil gambar

3. Whatsapp gambar resit dan sertakan butiran berikut:
+Nama penuh
+No telefon
+Email
+Kod latihan

Klik butang di bawah untuk whatsapp








0 ulasan
Label:

BENGKEL BORONG PRODUK CHINA DIGITAL (PERSONAL TRAINING) VIP5-0005


KOD LATIHAN: VIP5-0005

belajar borong china online
MARJIN KEUNTUNGAN 150% HINGGA 500%
Ini adalah fenomena biasa dalam dunia ekonomi. Kaedah klasik telah bertukar kepada kaedah moden (digital). Anda tidak perlu lagi pergi ke China untuk membeli stok jualan. Semuanya di hujung jari. Jimat MASA, TENAGA, TUNAI dan yang penting JAMINAN KESELAMATAN.

Marjin keuntungan adalah antara 150% hingga 500%. Jaminan penghantaran barang di ajar dalam bengkel ini. Ini merupakan cara borong barang mudah dari China dan bagaimana mencari supplier dari China? Jawapan nya dalam bengkel ini. Dimanakah lubuk supplier China pun akan dibentangkan.

Nak beli barang dari portal-portal China ni banyak kaedah yang perlu dipelajari. Pendek kata, misi setiap peniaga adalah mencari produk murah dan berkualiti. Inilah lubuk borong murah. Jika anda sudah mengikuti bengkel ini, anda akan merasakan mudahnya borong China Online.


Bengkel ini adalah bengkel personal. Pelajar di HADKAN  MINIMUM 1 ORANG DAN MAKSIMUM 5 ORANG sahaja dalam satu masa

*******

MODUL BORONG PRODUK CHINA ONLINE

  • Platform e-Commerce
  • Pendaftaran ejen pemborongan
  • Tips dan kaedah membuat belian
  • Perbandingan harga dan kualiti
  • Proses memborong produk China

*Sekurang-kurangnya peserta mempunyai telefon bimbit dan mempunyai aplikasi  whatsapp, wechat dan telegram. Jika ada laptop amat digalakkan.

MAKLUMAT LAIN


*Pembelajaran secara online juga tiada masalah, kerana sebelum ini tenaga pengajar banyak mengajar peserta melalui whatsapp sahaja dengan memberi langkah demi langkah proses pemborongan. Had masa sehingga peserta berjaya membeli produk secara online.


TENAGA PENGAJAR

Ikhbar Ruzaini
Pengalaman mengajar borong produk China secara online dan syarahan. Pelajarnya terdiri daripada orang Indonesia, Sabah, Semenanjung Malaysia dan Sarawak. Pengalaman membeli produk China secara online akan dikongsikan.

YURAN

RM500.00/orang

  • Termasuk tenaga pengajar, sokongan 6 bulan, Sijil dari Saradec.
  • Harga adalah untuk sekitar Kuching dan Sebahagian Samarahan (berjumpa)
  • Bengkel ini juga terbuka untuk luar kawasan Kuching, Samarahan sehingga Sabah, Semenanjung Malaysia, Brunei dan Indonesia (Pengajaran secara online, iaitu menggunakan platform Whatsapp)

CARA BAYARAN

Terdapat 2 cara bayaran iaitu secara online dan mesin ATM.

BAYARAN SECARA ONLINE 
Klik butang di bawah untuk membuat pembayaran





BAYARAN MESIN ATM
Ikuti 3 langkah berikut:

1. Bank in ke akaun
+ Beloya Management And Service
+21125460005206
+RHB Bank Berhad

2. Simpan resit dan ambil gambar

3. Whatsapp gambar resit dan sertakan butiran berikut:
+Nama penuh
+No telefon
+Email
+Kod latihan

Klik butang di bawah untuk whatsapp








0 ulasan
Label:

BENGKEL PENGURUSAN FACEBOOK PAGE (PERSONAL TRAINING) VIP5-0004


KOD LATIHAN: VIP5-0004

belajar membuat dan mengurus facebook page
FACEBOOK PAGE ZERO COST MARKETING. PENDAPATAN DIGITAL
Facebook page merupakan adalah cara usahawan mempromosikan produk/perkhidmatan serta mengukuhkan penjenamaan. Dengan hanya menggunakan kos yang minima. Terdapat banyak lagi sosial media boleh melakukan ini, tetapi facebook sudah diketahui umum mempunyai banyak trafik di dalamnya setiap hari.

Dalam program ini anda akan belajar bagaimana nak promote page facebook secara percuma, bagaimana page perniagaan ini membantu anda dalam berkembang, tips membuat posting, langkah-langkah buat page facebook, cara menaikkan like fanpage di page facebook dan sebagainya. 

Posting jualan atau mempromosikan produk/perkhidmatan di page facebook adalah cara yang terbaik untuk memperkenalkan produk/perkhidmatan. Tetapi untuk menggunakannya, pengguna facebook harus memahami algaritma facebook serta terma serta syarat yang dikenakan oleh facebook. 

TERUSKAN MEMBACA UNTUK MAKLUMAT LEBIH TERPERINCI


Bengkel ini adalah bengkel personal. Pelajar di HADKAN  MINIMUM 1 ORANG DAN MAKSIMUM 5 ORANG sahaja dalam satu masa

*******

MODUL MENGURUSAN FACEBOOK PAGE

  • Membina facebook page
  • Ciri-ciri facebook page
  • Grafik facebook page
  • Bahan facebook page
  • Pengurusan Facebook page
  • Pendapatan digital facebook page
*Laptop dan internet dibawa oleh peserta sendiri

MAKLUMAT LAIN


TENAGA PENGAJAR

Khalifah Khalik 
Merupakan admin facebook page beloya2u, cikgu emmet menulis, blogger sarawak, Sarawak Digital Entrepreneur Community Cooperative Berhad dan 20 lagi page lain sebagai perunding sosial media.
Profile | Facebook |

YURAN

RM270.00/orang

  • Termasuk tenaga pengajar, sokongan 6 bulan, Sijil dari Saradec, Makan T.hari
  • Harga adalah untuk sekitar Kuching dan Sebahagian Samarahan

CARA BAYARAN

Terdapat 2 cara bayaran iaitu secara online dan mesin ATM.

BAYARAN SECARA ONLINE 
Klik butang di bawah untuk membuat pembayaran





BAYARAN MESIN ATM
Ikuti 3 langkah berikut:

1. Bank in ke akaun
+ Beloya Management And Service
+21125460005206
+RHB Bank Berhad

2. Simpan resit dan ambil gambar

3. Whatsapp gambar resit dan sertakan butiran berikut:
+Nama penuh
+No telefon
+Email
+Kod latihan

Klik butang di bawah untuk whatsapp








0 ulasan
Label:

BENGKEL REKAAN GRAFIK BANNER DAN BANTING (PERSONAL TRAINING) VIP5-0003


KOD LATIHAN: VIP5-0003

Belajar buat banner dan banting
JANA PENDAPATAN DENGAN MEMBUAT BANNER DAN BANTING

Grafik atau juga dikenali sebagai seni Digital. Level setiap pereka grafik berbeza-beza. Perbezaan yang ketara adalah pereka grafik sejati rekaannya bermula dari titik pertama atau boleh melukis menggunakan perisian grafik dan pereka grafik biasa adalah menggunakan bahan-bahan yang dihasilkan oleh pereka grafik sejati untuk menghasilkan bahan yang baru.

Di dalam program ini, kita akan menggunakan kaedah yang mudah di mana semua orang boleh belajar. Yang membezakan keputusan adalah kreativiti masing-masing. Ada antara pereka grafik buat banting hanya guna power point dan ada juga menggunakan adobe photoshop serta perbagai lagi perisian. Untuk kelas ini agak berbeza. Nak tahu? Daftar segera.

Di akhir program nanti, masing-masing tahu cara mengira banting, cara meletak harga, tips grafik yang baik dan pelbagai lagi pengalaman yang akan dikongsikan. TERUSKAN MEMBACA.

Bengkel ini adalah bengkel personal. Pelajar di HADKAN  MINIMUM 1 ORANG DAN MAKSIMUM 5 ORANG sahaja dalam satu masa

*******

MODUL BELAJAR GRAFIK BANNER DAN BANTING

  • Meransang aura kreatif
  • Daftar perisian rekaan grafik
  • Ciri-ciri perisian
  • Praktikal rekaan grafik
  • Memahami konsep kreatif
  • Pengiraan kos dan harga
  • Potensi pendapatan rekaan grafik
*Laptop dan internet dibawa oleh peserta sendiri

MAKLUMAT LAIN


TENAGA PENGAJAR

Khalifah Khalik 
Pengalaman membuat dan berurusan jual beli poster, banner dan banting. Perunding rekaan grafik pengiklanan.
Profile | Facebook |

YURAN

RM270.00/orang

  • Termasuk tenaga pengajar, sokongan 6 bulan, Sijil dari Saradec, Makan T.hari
  • Harga adalah untuk sekitar Kuching dan Sebahagian Samarahan

CARA BAYARAN

Terdapat 2 cara bayaran iaitu secara online dan mesin ATM.

BAYARAN SECARA ONLINE 
Klik butang di bawah untuk membuat pembayaran





BAYARAN MESIN ATM
Ikuti 3 langkah berikut:

1. Bank in ke akaun
+ Beloya Management And Service
+21125460005206
+RHB Bank Berhad

2. Simpan resit dan ambil gambar

3. Whatsapp gambar resit dan sertakan butiran berikut:
+Nama penuh
+No telefon
+Email
+Kod latihan

Klik butang di bawah untuk whatsapp








0 ulasan
Label:

BENGKEL MEMBANGUN LAMAN BLOGGER (PERSONAL TRAINING) VIP5-0002


KOD LATIHAN: VIP5-0002

cara buat blog blogspot
BENGKEL MEMBINA LAMAN BLOGGER DENGAN BLOGSPOT

Berapakah pendapatan seorang blogger? Persoalan yang mungkin bermain di fikiran. Ada juga tidak tahu bahawa menjadi blogger juga boleh menghasilkan pendapatan. Pendapatan Digital. Di kalangan kawan-kawan saya sendiri ada yang sudah mencapai pendapatan sehingga USD400 seminggu, RM1,000++ sebulan dan ada yang lebih daripada itu, bergantung kepada bahan yang disediakan dalam blog tersebut.

Cara nak blog dengan blogspot ini tidak susah dan juga tidak senang. Anda perlu berguru. Boleh juga menggunakan Handphone untuk mencipta blog, tetapi ciri-ciri editor terhad. Yang paling penting cara buat blog ini percuma malah buat blog dapat duit lagi. Bagimana buat blog cantik dan menarik? Bagaimana nak jadi blogger? Bagimana untuk menjadikan blog tersebut menarik untuk dibaca? Bagaimana tingkatkan trafik blog?. Banyak persoalan perlu dirungkaikan di sini.

Mengapa memilih blogspot? untuk pengetahuan anda. www.beloya2u.com ini juga blogspot. TERUSKAN MEMBACA.

Bengkel ini adalah bengkel personal. Pelajar di HADKAN  MINIMUM 1 ORANG DAN MAKSIMUM 5 ORANG sahaja dalam satu masa

*******

MODUL BELAJAR BLOGGER

  • Mencipta blogger
  • Keselamatan akaun
  • Ciri-ciri blogger
  • Rekagrafik dan videografik dalam blogger
  • Tips artikel dan page
  • Membaca analitik
  • Monetize Blog
*Laptop dan internet dibawa sendiri oleh peserta

MAKLUMAT LAIN


TENAGA PENGAJAR

Khalifah Khalik 
Mempunyai blogger sendiri dan menjana pendapatan dari blogger dan berpengalaman dalam membangun blogger
Profile | Facebook |

YURAN

RM370.00/orang

  • Termasuk tenaga pengajar, sokongan 6 bulan, Sijil dari Saradec, Makan T.hari
  • Harga adalah untuk sekitar Kuching dan Sebahagian Samarahan

CARA BAYARAN

Terdapat 2 cara bayaran iaitu secara online dan mesin ATM.

BAYARAN SECARA ONLINE 
Klik butang di bawah untuk membuat pembayaran





BAYARAN MESIN ATM
Ikuti 3 langkah berikut:

1. Bank in ke akaun
+ Beloya Management And Service
+21125460005206
+RHB Bank Berhad

2. Simpan resit dan ambil gambar

3. Whatsapp gambar resit dan sertakan butiran berikut:
+Nama penuh
+No telefon
+Email
+Kod latihan

Klik butang di bawah untuk whatsapp








0 ulasan
اَلسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ SOLAT TIANG AGAMA.. SELAMAT MEMBACA.. ANDA SENYUM KAMI BAHAGIA.. JANGAN LUPA SUBSCRIBE YOUTUBE BELOYA2U DAN LIKE, FOLLOW SERTA SEE FIRST FACEBOOK PAGE BELOYA2U UNTUK NOTIFIKASI PANTAS. SEMOGA ANDA TIDAK KETINGGALAN DENGAN LIVE PERKONGSIAN ILMU SERTA INFO YANG MENARIK......


Assalamualaikum.. Adik saya Termizzi Bin Senak kembali ke warahmatullah lebih kurang 8.30pm 16 Februari 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah.

Mak saudara rakan saya ujang (Firdaus) iaitu Cik Dayang Fatimah Binti Abang Drahman telah kembali ke warahmatullah hari ini 22 Februari 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah

Guru silat saya Dato Dahlan Ali telah kembali ke warahmatullah pada 19 Mac 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah.




beloya2u. Dikuasakan oleh Blogger.