CHANNEL TELEGRAM USAHAWAN SARAWAKKU SAYANG

 


INFORMASI USAHAWAN DALAM CHANNEL TELEGRAMSelamat sejahtera kepada pembaca #beloya2u. Artikel kali ini saya kongsikan mengenai kewujudan Channel Telegram Usahawan Sarawakku Sayang. Channel ini diwujudkan adalah untuk menyebarkan informasi berkaitan dengan aktiviti keusahawan. Aktiviti seperti sokongan, bantuan, program, bengkel, seminar dan kursus berkaitan dengan keusahawanan.

Sejarah bagaimana channel ini diwujudkan adalah kerana rungutan daripada usahawan yang tidak mengetahui maklumat berkaitan dengan keusahawanan. Usahawan ini berasa tidak adil dengan apa yang berlaku. Pihak kami mengambil anisiatif ini bagi memastikan maklumat disampaikan kepada usahawan secara menyeluruh. Dengan adanya channel seperti ini. Segalanya bergantung kepada usahawan itu sendiri untuk menyemak maklumat ataupun tidak.

Tidak ada lagi alasan mereka tidak menerima maklumat berkaitan dengan Usahawan. Selain itu, pihak kami mengambil inisiatif membuat satu borang atas talian bagi mengenalpasti kehendak dan keperluan usahawan. Borang tersebut ialah borang PROLUS juga dikenali  Program Latihan Usahawan Sarawak. Di dalam borang tersebut, usahawan boleh mengundi program yang mereka perlukan dan beberapa maklumat umum untuk disalurkan kepada agensi berkaitan.

Kami amat berbesar hati jika anda meluangkan sedikit masa untuk mengisi borang tersebut dan jika anda sudah mengisi borang tersebut, anda masih boleh mengisi sebagai kemaskini maklumat anda sebelum ini. Klik butang di bawah ini untuk mengisi borang PROLUS secara online.


Berkaitan dengan Channel Telegram yang dibangunkan. Anda tidak perlu risau dengan posting atau maklumat tidak berkaitan yang disalurkan. Semua maklumat adalah terkawal. Maklumat berkaitan dengan sokongan usahawan sahaja dibenarkan dalam channel tersebut. Untuk mengikuti channel tersebut. Anda terlebih dahulu perlu Muat Turun Aplikasi Telegram melalui Google Play atau App Store. Setelah selesai, anda boleh klik butang di bawah ini untuk mengikuti Channel tersebut.


Jika anda masuk ke dalam Channel tersebut. Anda masih boleh untuk melihat posting sebelumnya berkaitan dengan aktiviti, bantuan dan sokongan keusahawanan. Semoga maklumat ini memberi mafaat kepada anda. Untuk makluman, #beloya2u akan menghubungi anda melalui Whatsapp dan nombor yang digunakan boleh rujuk melalui LINK INI.

JANGAN LUPA UNTUK PIN KAN CHANNEL, JANGAN MUTE DAN SCROLL UNTUK MELIHAT MAKLUMAT YANG LALU DI DALAM CHANNEL TELEGRAM USAHAWAN SARAWAKKU SAYANG
Catat Ulasan

0 Ulasan