اَلسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ SOLAT TIANG AGAMA.. SELAMAT MEMBACA.. ANDA SENYUM KAMI BAHAGIA.. JANGAN LUPA SUBSCRIBE YOUTUBE BELOYA TV DAN LIKE, FOLLOW SERTA SEE FIRST FACEBOOK PAGE BELOYA2U.COM UNTUK NOTIFIKASI PANTAS. SEMOGA ANDA TIDAK KETINGGALAN DENGAN LIVE PERKONGSIAN ILMU SERTA INFO YANG MENARIK

KISAH BANGUN SELEPAS JATUH MEMBUAT ANDA MENGALIR AIR MATA

Di bawah ini adalah cerita yang dikongsikan oleh Tuan Baharuddin Mohamed di dalam facebook beliau. Rata-rata beliau mendapat komen positif dan bermotivasi. Admin sendiri membaca turut berasa sayu tetapi penuh dengan keazaman.

Semoga penulisan di bawah ini membawa anda ke dimensi yang lebih luar biasa.

BANGUN SELEPAS JATUH ======================

Saya ada satu cerita. Baru ni saya dibawa oleh seorang sahabat lama saya dalam bisnes ke pejabatnya. Pejabatnya tingkat dua. .

Banyak meja kosong. .

" Bahar, aku nak jual semua barang pejabat ni. Ko nak beli. Ambil lah berapa ko nak ". .

Saya tenung matanya. Saya dapat rasakan kekecewaannya. .

" Sabarlah". .

Saya peluk dia dan tarik dia duduk. Dia ceritakan yang dia sudah 2 tahun tak ada projek. Dulu ada 20 orang dalam pejabat ni dan satu-satu berhenti dan terpaksa diberhentikan. .

Dapat projek tak dapat bayaran. Yang lain banyak mencuba, jumpa orang tu, jumpa orang ini semua tak dapat. .

Itu pun banyak lagi hutang dengan x-staf yang tak berbayar. KWSP tiap bulan hantar surat, LHDN tekan kata tak bayar cukai. .

Ada sekali tu ada satu meeting besar. Ada peluang nak dapat projek, sedang kami meeting orang potong TNB datang dan potong walau merayu. Tukang potong tu pun cakap " Apa-apa bayar dulu, bos awak kereta besar. Api pejabat pun tak nak bayar " katanya. Akhirnya meeting sedang belangsung terpaksa dibatalkan kerana panas dan bergelap. Projek tu tak dapat. .

Saya faham betul perasaan sahabat saya ni. Bila kalah semua kita buat salah. .

Muka dan badannya lesu. Dia ditagih hutang kiri dan kanan. Tak ada orang yang nak faham. Mereka mahu masalah mereka selesai. Orang bank datang ugut. Kereta ditarik, rumah nak dilelong. .

Saya banyak berdiam dan tunduk. Hampir dua jam saya bersamanya. Nak balik saya hulurkan sedikit duit. Dia peluk dan menanggis sekali lagi. Kita lebih baik cari kawan yang sedang jatuh dan masih tak ada apa-apa. Mereka yang dah naik selalu call pun tak angkat. Katanya lagi. .

Saya janji nak carikan pembeli perabut pejabatnya. Saya dapat nasihat je dan saya tak berikan sebarang solusi. .

Saya beritahu, bisnes ini tarbiyah membuatkan kita lebih baik dan bersyukur dengan apa yang ada. " Tak mustahil kau naik semula. Lupakan kegagalan dan kejayaan lepas, buang keegoan kita dan bina semula tangga kejayaan. Biar ramai yang ketawakan kita bila kita jatuh. Tapi jangan sampai ketawa mereka menjadi punca kesedihan dan tanggisan kita. Buat dari yang kecil. ". .

Bulan ramadhan ini sungguh duka. Isteri dan anaknya dia hantar ke kampung bersama ibu mertuanya. Dia jual semua barang dirumahnya. Dia bangkit semula. Setiap hari wasap saya dengan progres perjalanan nya. Senyuman sudah mula terukir dibibirnya. .

Bangkitlah sahabat ku. .

Sahabat-sahabat di luar sana yang mempunyai setuasi yang seakan sama. Bersabarlah. Saya masih ada dan faham apa yang sedang berlaku. Baliklah dan mohon pada Allah. Saya juga pernah melalui apa yang sedang anda sedang lalui dan lebih teruk dari itu. .

Usahawan perlukan jati diri yang kuat. Masih sampai sekarang orang masih senyum sinis dengan saya. Saya senyum je, mereka yang ketawa dulu pun tak kemana. Usahawan kena degil. Bangkitlah semula sahabat. .

#BangunSelepasJatuh

Share dan like

LANGKAH-LANGKAH #COPYTRADE MENGGUNAKAN BROKER LITE FINANCE

Berikut ialah langkah-langkah untuk copy akaun manager. Perkara pertama adalah membuat analisa porfolio manager. Macamana nak buat analisa. Nanti saya akan ceritakan dalam artikel selepas ini.



LANKAH 1
Pilih manager
Antara manager dalam circle saya dan saya kenali adalah @cbcpro, @beloy2u dan komeng89. Akaun saya copy sesama sendiri setiap manager yang saya sebutkan. Membuat pecahan akaun adalah bertujuan untuk mengurangkan risiko.

LANGKAH 2
Klik manager
Setting "amount to copy"
Berapakah nilai yang anda hendak copy

LANGKAH 3
Klik copy setting
Terdapat 3 bahagian yang keluar iaitu:

  • Copy opened order
  • Copy type
  • Max loss/max profit


LANGKAH 4
Copy opened order
-pastikan anda unclick box tersebut

Copy type
-in proportion to my fund
Risiko tinggi dan juga boleh menghasilkan keuntungan yang tinggi. Saiz lot yang digunakan bergantung kepada nisbah nilai modal anda dengan modal manager

-full size copying 1 for 1
Risiko bergantung kepada modal manager. jika modal manager besar dan anda kecil. Makan risiko tinggi dan jika sebaliknya maka risiko rendah

-fixed size of each trade
Saiz lot adalah mengikut kehendak anda. Berapa pun saiz lot yang manager masukkan. Saiz lot anda dalah tetap dan tidak berubah. Risiko adalah bergantung kepada jumlah modal anda.

-% of each trade's volume
Gandaan saiz lot anda dengan saiz lot yang dimasukkan oleh manager. Risiko adalah tinggi

-Max loss/max profit
Kebanyakkan trader tidak menggangu bahagian ini.
Berapakah nilai anda sanggup rugi dan berapakah nilai keuntungan yang anda akan ambil.

LANGKAH 5
langkah terakhir
Klik copy (butang biru)


PERHATIAN:
Jika anda masih tidak faham dengan arahan di atas. Anda boleh mendapat khidmat rundingan melalui link whatsapp http://beloya2u.wasap.my.

Untuk mendapatkan khidmat rundingan daftar dulu akaun anda menggunakan link ini:
https://goo.gl/AfkShX

Selepas daftar. Hantar nombor id anda yang boleh anda semak di bahagian profile kepada http://beloya2u.wasap.my

Berikut adalah antara porfolio yang boleh anda semak:

@beloya2u 
Akaun cents yang hanya menggunakan modal 10USD = 1000USDC



@CBCPRO
Akaun standard best capital adalah 100USD



@komeng89
Akaun standard best capital adalah 300USD


COPYWRITING DAN FB PAGE : DIGITAL KENYALANG ACHIEVERS



Minggu ini bersama dengan kita adalah Puan Liza yang akan berkongsi mengenai tips copywriting ataupun mengolah ayat iklan. Bagaimana membangun Facebook page

Ikuti video di bawah ini untuk maklumat terperinci



PERNIAGAAN DI HUJUNG JARI!

Bengkel Digital Marketing
(Rujuk gambar)

Selaras dengan Dunia IT & Teknologi menjelang wawasan 2020!

Anda boleh hubungi #coachope (Liza) untuk maklumat terperinci atau klik link whatsapp berikut wasap.my/60103427505/bengkeldigitalmarketing

Nota kaki👇🏿
°Certified eUsahawan Trainer
°Digital Marketing Trainer
°Founder Hope Dld Enterprise (Btu/870/2016)
°Entrepreneur
°Freelance Motivator
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


Assalamualaikum.. Adik saya Termizzi Bin Senak kembali ke warahmatullah lebih kurang 8.30pm 16 Februari 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah.

Mak saudara rakan saya ujang (Firdaus) iaitu Cik Dayang Fatimah Binti Abang Drahman telah kembali ke warahmatullah hari ini 22 Februari 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah

Guru silat saya Dato Dahlan Ali telah kembali ke warahmatullah pada 19 Mac 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah.