اَلسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ SOLAT TIANG AGAMA.. SELAMAT MEMBACA.. ANDA SENYUM KAMI BAHAGIA.. JANGAN LUPA SUBSCRIBE YOUTUBE BELOYA TV DAN LIKE, FOLLOW SERTA SEE FIRST FACEBOOK PAGE BELOYA2U.COM UNTUK NOTIFIKASI PANTAS. SEMOGA ANDA TIDAK KETINGGALAN DENGAN LIVE PERKONGSIAN ILMU SERTA INFO YANG MENARIK

JIKA ANDA PANDAI DALAM BIDANG ANDA

gambar hiasan. Syugaku di sini

Anda memang pandai. Tapi tidak cukup jika anda merasa pandai. Anda mesti beri rasa pandai anda kepada orang lain. Apabila orang dapat merasa kepandaian anda. Maka kepandaian anda akan diiktiraf dari sudut sosial. Tetapi untuk memastikan orang lain merasa kepandaian anda, sikap anda perlu tertib.

Sikap adalah kuncinya. Tidak lokek untuk berkongsi. Menghormati orang lain. Berkomitmen. Beri lebih. Menggunakan bahasa yang baik. Hati kena sado kerana kita tidak mampu untuk memuaskan hati semua orang. Jangan hina orang lain. Elak bercakap mengenai perkara yang tidak perlu. Bercakap dengan idea. Bercakap tentang menyelesaikan masalah dan pelbagai lagi perkara positif. Bergaul dengan orang positif.

Kita mungkin baik di mulut kawan-kawan yang rapat dengan kita. Tetapi jangan lupa mungkin kita buruk di mulut orang lain.

Kita dah beri yang terbaik dan tetapi jangan lupa, manusia tidak pernah puas dan sentiasa mencari salah kita. itu biasa. Teruskan buat baik untuk tuhan dan bukan untuk manusia. Paham tak?

Ingat!! jangan putus asa!!

Sekian.
Nurkilan dari kamek
Khall
#beloya2u
Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


Assalamualaikum.. Adik saya Termizzi Bin Senak kembali ke warahmatullah lebih kurang 8.30pm 16 Februari 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah.

Mak saudara rakan saya ujang (Firdaus) iaitu Cik Dayang Fatimah Binti Abang Drahman telah kembali ke warahmatullah hari ini 22 Februari 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah

Guru silat saya Dato Dahlan Ali telah kembali ke warahmatullah pada 19 Mac 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah.