اَلسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ SOLAT TIANG AGAMA.. SELAMAT MEMBACA.. ANDA SENYUM KAMI BAHAGIA.. JANGAN LUPA SUBSCRIBE YOUTUBE BELOYA TV DAN LIKE, FOLLOW SERTA SEE FIRST FACEBOOK PAGE BELOYA2U.COM UNTUK NOTIFIKASI PANTAS. SEMOGA ANDA TIDAK KETINGGALAN DENGAN LIVE PERKONGSIAN ILMU SERTA INFO YANG MENARIK

KESERASIAN WARNA


Pilihan Warna Pakaian Mengikut Hari Mempengaruhi Penampilan


1. Warna Putih: Hari Isnin

Hari Isnin ni selalu dikaitkan dengan Monday Blues, tak dak mood or malas nak pergi kerja katakan. Sebab tu kena pilih warna pakaian yang sesuai untuk bangkitkan semula mood yang hilang dibawa angin sepoi-sepoi bahasa haha jangan marah na.

Pilihan warna yang sesuai dipakai bila hari Isnin adalah warna putih sebab warna ni polos suci murni lagi, malah mampu memberi impak yang bersih. Warna putih juga dikatakan dapat memberi keyakinan dan ketenangan buat si pemakainya.

2. Warna Merah Jambu dan Ungu: Hari Selasa

Kalau anda inginkan penampilan yang nampak manis dan sopan, pilihan pakaian warna merah jambu atau ungu adalah yang paling tepat dan sesuai. Menurut Mingguan Wanita, warna ni mempunyai aura yang sangat positif, malah si pemakai akan lebih bersemangat serta mempunyai keyakinan dalam melaksanakan setiap tugasan yang diamanahkan oleh ketua.

Siapa suka warna merah jambu, kita kawan haha kalau warna ungu jarang sangat pakainya. Bagi kaum adam yang pakai baju warna merah jambu ni, anda sememangnya seorang yang berani dan kalau boleh pilihlah warna merah jambu yang lembut, baru manis dan segak dipandang, eh!

3. Warna Biru: Hari Rabu

Warna biru melambangkan ketenangan, kematangan dan rasional yang mana dapat mempengaruhi seseorang untuk membuat keputusan yang tepat sama ada berkaitan dengan kerja mahupun kehidupan peribadi. Nak buat keputusan yang bijak, bolehlah cuba pakai pakaian berwarna biru tak kesahhlah biru muda or tua pun boleh

4. Warna Oren dan Kuning: Hari Khamis

Warna ni dijadikan sebagai pilihan supaya semua urusan dapat diselesaikan dan berjalan seperti yang dijadualkan. Warna ini dikatakan mempunyai aura yang luar biasa kerana ia mampu memberikan keceriaan dan akan menampakkan si pemakai lebih bertenaga.

5. Warna Hijau: Hari Jumaat

Warna ini sangat sesuai digayakan pada hari Jumaat kerana auranya yang dapat memberi terapi yang dapat menyegarkan si pemakai selepas berpenat lelah dengan kerja atau kuliah. Pilihlah kumpulan warna yang sesuai mengikut jiwa memasing, ada yang sukakan warna hijau muda, hijau tua atau hijau pucuk pisang.

6. Warna Merah: Hari Sabtu

Usai bekerja dari Isnin sehinggalah Jumaat, hari sabtu jadi hari untuk menghilangkan segala tekanan dengan meluangkan masa bersama keluarga mahupun sahabat. Tampil berani untuk menggayakan rona merah kerana ia bukan sahaja membuatkanmu tampak menarik malah warna tersebut secara langsung akan memberikan tenaga yang luar biasa.

7. Warna Hitam: Hari Ahad

Hari ahad merupakan hari untuk anda beristirahat di rumah. Oleh itu, anda perlukan privasi bagi menenangkan fikiran dan merehatkan tubuh anda sebelum memulakan hari baru. Warna gelap ini dikatakan dapat membantu anda untuk mendapatkan mood bagi tujuan tersebut.

Kredit : Sumber psikologi mingguan wanita

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


Assalamualaikum.. Adik saya Termizzi Bin Senak kembali ke warahmatullah lebih kurang 8.30pm 16 Februari 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah.

Mak saudara rakan saya ujang (Firdaus) iaitu Cik Dayang Fatimah Binti Abang Drahman telah kembali ke warahmatullah hari ini 22 Februari 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah

Guru silat saya Dato Dahlan Ali telah kembali ke warahmatullah pada 19 Mac 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah.