اَلسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ SOLAT TIANG AGAMA.. SELAMAT MEMBACA.. ANDA SENYUM KAMI BAHAGIA.. JANGAN LUPA SUBSCRIBE YOUTUBE BELOYA TV DAN LIKE, FOLLOW SERTA SEE FIRST FACEBOOK PAGE BELOYA2U.COM UNTUK NOTIFIKASI PANTAS. SEMOGA ANDA TIDAK KETINGGALAN DENGAN LIVE PERKONGSIAN ILMU SERTA INFO YANG MENARIK

BERNIAGA DALAM FACEBOOK

kelebihan Facebook Ads 

1) Anda boleh promosikan perniagaan anda secara automatik siang dan malam bergantung kepada bajet anda. Secara tidak langsung, anda hanya duduk relaks dan menunggu sahaja pelanggan anda datang.

2) Anda boleh popularkan perniagaan anda dalam sekelip mata. Apabila perniagaan anda popular, ia akan jadi buah mulut dan secara tidak langsung bilangan mereka yang berpontensi untuk jadi pelanggan anda akan meningkat. 

Kesannya sama seperti iklan di televisyen dan surat khabar di mana pengiklanan di kedua – dua medium ini bercorakkan memberitahu supaya boleh jadi buah mulut orang ramai. 

Melalui medium Facebook Ads, anda boleh beritahu pada seramai mungkin individu mengenai perniagaan anda.

3) Anda boleh promosikan perniagaan anda pada prospek yang tepat. Maksudnya anda boleh promosikan perniagaan anda  hanya pada golongan manusia yang berminat sahaja.

4) Anda boleh tingkatkan bilangan like di facebook fanpage perniagaan anda. Melalui fanpage, anda boleh berkomunikasi dengan pelanggan secara real time.

5) Anda boleh promosikan produk baru perniagaan anda dengan secepat mungkin. 

Kesan bagi Facebook Ads adalah segera iaitu anda boleh terima pelanggan secepat mungkin di saat anda run iklan anda. Secara tidak langsung, pengaruh produk baru anda boleh tersebar secepat mungkin.

6) Kos pengiklanan Facebook Ads yang sederhana membolehkan anda untuk bersaing dengan syarikat – syarikat yang lebih besar.

7) Kecepatan Facebook Ads menyebarkan maklumat mengenai iklan anda membolehkan anda untuk memotong dan meninggalkan pesaing – pesaing anda dalam sekelip mata sahaja.

8) Facebook Ads adalah pengiklanan mampu milik. Walaupun perniagaan anda tidak ada bajet yang tinggi, anda tetap boleh gunakan perkhidmatan Facebook Ads kerana anda di beri ruang untuk letakkan bajet pengiklanan yang anda mampu

KREDIT : IDEABIZNET

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


Assalamualaikum.. Adik saya Termizzi Bin Senak kembali ke warahmatullah lebih kurang 8.30pm 16 Februari 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah.

Mak saudara rakan saya ujang (Firdaus) iaitu Cik Dayang Fatimah Binti Abang Drahman telah kembali ke warahmatullah hari ini 22 Februari 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah

Guru silat saya Dato Dahlan Ali telah kembali ke warahmatullah pada 19 Mac 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah.