اَلسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ SOLAT TIANG AGAMA.. SELAMAT MEMBACA.. ANDA SENYUM KAMI BAHAGIA.. JANGAN LUPA SUBSCRIBE YOUTUBE BELOYA TV DAN LIKE, FOLLOW SERTA SEE FIRST FACEBOOK PAGE BELOYA2U.COM UNTUK NOTIFIKASI PANTAS. SEMOGA ANDA TIDAK KETINGGALAN DENGAN LIVE PERKONGSIAN ILMU SERTA INFO YANG MENARIK

APA ITU SATU ?

APA ITU SATU?

S - SEDIA
Nescaya, setiap apa yang ingin kita lakukan kita seharusnya sedia. Dengan pesediaan yang rapi dan teratur PERCAYALAH setiap urusan kita akan berjalan lancar.

A - AWAL
Biar lambat asal selamat”… hahahaha ya pepatah melayu itu tidak salah tapi kita yang selalu salah kerana kita fikir dengan lambat kita akan selamat. Ayuh ! bangkit dalam mengejar impian dan cita-cita kita perlu awal untuk bertindak. Sesaat kita lambat berjuta orang lain dari kita. Awalkan lah fikiran dan sikap yang baik agar pada akhirnya memperoleh berkat.

T - Tumpukan 100 %
Ibaratkan kehidupan ini seperti sukan memanah. Dimana dalam sukan tersebut para pemanah ingin menyasarkan anak panah pada skala 10 walaupun mereka tahu betapa ringannya anak panah itu. Dan lagi tragis andainya ada tiupan angin. Begitulah kita dalam mengejar impian, kita perlu tumpukan 100 %. Hal ini kerana dengan tumpuan itulah kita akan lebih bermotivasi.

U - USAHA
Dengan kata mudah BERUSAHALAH. Tanpa USAHA ianya hanya sia-sia ibarat angan Mat Jenin.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


Assalamualaikum.. Adik saya Termizzi Bin Senak kembali ke warahmatullah lebih kurang 8.30pm 16 Februari 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah.

Mak saudara rakan saya ujang (Firdaus) iaitu Cik Dayang Fatimah Binti Abang Drahman telah kembali ke warahmatullah hari ini 22 Februari 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah

Guru silat saya Dato Dahlan Ali telah kembali ke warahmatullah pada 19 Mac 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah.