اَلسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ SOLAT TIANG AGAMA.. SELAMAT MEMBACA.. ANDA SENYUM KAMI BAHAGIA.. JANGAN LUPA SUBSCRIBE YOUTUBE BELOYA TV DAN LIKE, FOLLOW SERTA SEE FIRST FACEBOOK PAGE BELOYA2U.COM UNTUK NOTIFIKASI PANTAS. SEMOGA ANDA TIDAK KETINGGALAN DENGAN LIVE PERKONGSIAN ILMU SERTA INFO YANG MENARIK

APA ITU WEBSITE


WEBSITE?
Kini, penggunaan teknologi dan maklumat merupakan trend masyarakat setiap hari. Teknologi yang dicipta oleh para pakar IT adalah untuk untuk memberi kemudahan kita pada masa kita kini. Namun, rata-rata kita hanya untuk menggunakan Teknologi hanya untuk berkomunikasi dan bersosial melalui media. Dengan peluang ini ayuh kita mengenali apa itu laman sesewang (WEBSITE)

Apa itu Website?
Website merupakan satu hanya dalam perantian komputer yang menggumpul pelbagai informasi seperti data teks, animasi , suara ,video dan gabungan kesemuanya.

Sejarah website.
Website telah dicipta oleh TIM BERNERS-LEE pada tahun 1989, beliau merupakan seorang ilmuwan di Inggeris pada zaman itu.

(Kredit : Wikipedia)


Manfaat website dalam bidang perniagaan.
Ø Pengiklanan 24/7
Ø Medium untuk mengumpul informasi atau maklumat bekenanan dengan perniagaan anda.
Ø Meluaskan daya saingan dan pemasaran produk.
Ø Lebih murah dan menjimatkan masa.
Ø Meningkatkan rakan kongsi perniagaan.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


Assalamualaikum.. Adik saya Termizzi Bin Senak kembali ke warahmatullah lebih kurang 8.30pm 16 Februari 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah.

Mak saudara rakan saya ujang (Firdaus) iaitu Cik Dayang Fatimah Binti Abang Drahman telah kembali ke warahmatullah hari ini 22 Februari 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah

Guru silat saya Dato Dahlan Ali telah kembali ke warahmatullah pada 19 Mac 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah.