اَلسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ SOLAT TIANG AGAMA.. SELAMAT MEMBACA.. ANDA SENYUM KAMI BAHAGIA.. JANGAN LUPA SUBSCRIBE YOUTUBE BELOYA TV DAN LIKE, FOLLOW SERTA SEE FIRST FACEBOOK PAGE BELOYA2U.COM UNTUK NOTIFIKASI PANTAS. SEMOGA ANDA TIDAK KETINGGALAN DENGAN LIVE PERKONGSIAN ILMU SERTA INFO YANG MENARIK

BAHAYA MENELAN SUPERMA LELAKI??

Beberapa khabar angin mengenai sperma sering bermain di telinga masyarakat. Sperma di katakan baik untuk kesihatan. Malah ada pula yang mempercayai kalau menelan sperma boleh menjadikan wanita awet muda. Kebanyakkan wanita mula mengamalkan cara tersebut yang masih tidak diketahui khasiatnya dan keberhasilannya sebelum melakukan penelitian serta menguji hal tersebut

Tapi adakah menelan sperma ini salah? jika anda melihat dari sudut kandungannya, sperma memang bukan merupakan racun kepada tubuh badan kita. Di dalam sperma terdapat banyak zat gizi dan nutrisi yang baik untuk memberikan kita zuriat. Tapi adakah khasiat tersebut mampu di serap secara terus oleh tubuh badan kita?

Sperma yang masuk ke dalam tubuh badan akan hilang kandungan dan nutrisinya ketika sampai ke sistem reproduksi. Cairan sperma ini juga dikenali sebagai seminal fluid.

Sememangnya sperma merupakan zat yang mengandungi gizi serta kaya dengan nutrisi yang sihat untuk manusia. Tapi adakah ini bermakna sperma boleh di makan?

Wanita yang menelan sperma dengan sengaja sememangnya memberikan kesan yang positif. Salah satunya adalah memberikan kepuasan yang tersendiri kepada lelaki dan wanita. Manakala secara psikologi, pengaruh kepada perkara di atas mampu memberikan kebahagian kepada pasangan tersebut berkekalan. Bukan kerana wanita itu memakan sperma tetapi rasa bahagia dan memiliki antara satu sama lain serta saling menerima apapun yang dimiliki oleh pasangannya.

Jika nilai dari bahayanya, pastilah memang ada. Cuba semak semula kenyataan mengenai bahaya menelan sperma seperti berikut:

Penyalur infeksi penyakit

Sememangnya penyakit itu boleh di jangkiti oleh sesiapa sahaja dan tidak kira di mana pun termasuklah melalui pasangan anda. Jika di dalam tubuh pasangan anda terdapat virus yang dijangkiti, termasuk pula sudah dijangkiti pada sperma yang yang ada dalam penis. Maka ketika sperma yang telah dijangkiti virus tersebut masuk ke dalam tubuh akan menyebabkan anda sendiri yang sakit.

Oleh kerana yang masuk itu merupakan sperma, maka biasanya penyakit yang tersebar jua berkait rapat dengan masalah penyakit seksual. Seperti penyakit raja singa, sifilis dan sebagainya. Mengerikan bukan?

Risiko tinggi jika tekak anda sedang sakit.

Lebih tinggi lagi risiko anda akan dijangkiti timbul jika ternyata tekak anda sedang sakit. Terkena radang atau kerana terdapat luka di dalam tekak. Misalnya jika terdapat kesan luka di permukaan kulit tekak, ketika sperma masuk ke dalam mulut lalu ditelan akan menyebabkan rasa sakit. Ditambah lagi jika sperma yang ditelan tadi mengandungi zat yang tidak baik seperti kualiti sperma yang rendah dan sebagainya. Malah akan lebih merbahaya lagi jika pasangan anda mengalami gangguan pembiakan. Anda juga pasti dijangkiti dengan penyakit tersebut.

sumber : BT

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


Assalamualaikum.. Adik saya Termizzi Bin Senak kembali ke warahmatullah lebih kurang 8.30pm 16 Februari 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah.

Mak saudara rakan saya ujang (Firdaus) iaitu Cik Dayang Fatimah Binti Abang Drahman telah kembali ke warahmatullah hari ini 22 Februari 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah

Guru silat saya Dato Dahlan Ali telah kembali ke warahmatullah pada 19 Mac 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah.