اَلسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ SOLAT TIANG AGAMA.. SELAMAT MEMBACA.. ANDA SENYUM KAMI BAHAGIA.. JANGAN LUPA SUBSCRIBE YOUTUBE BELOYA TV DAN LIKE, FOLLOW SERTA SEE FIRST FACEBOOK PAGE BELOYA2U.COM UNTUK NOTIFIKASI PANTAS. SEMOGA ANDA TIDAK KETINGGALAN DENGAN LIVE PERKONGSIAN ILMU SERTA INFO YANG MENARIK

MENGHALANG INDUSTRI VAPE UMPAMA MENYOKONG TEMBAKAUVape adalah satu teknik berhenti merokok yg mempunyai 4000 lebih bahan kimia. Manakala Vape adalah terdiri dari bahan untuk membuat kek atau bahan-bahan seperti minyak sayur-sayuran. Nikotin adalah pilihan. Banyak di kalangan vapor sudah mengurangkan nikotin dalam pengambilan liquid mereka dan saya sendiri sudah mengurangkan nikotin dari 6mg kepada 0mg.  Sila haramkan pembuatan kek jika mengharamkan vape.

Laporan media dahulu dengan sekarang jauh berubah dan perubahannya bermula apabila didapati jualan tembakau secara drastik menurun. Laporan berat sebelah dan fitnah mengeneai industri vape semakin berleluasa. Kita kena beringat bahasa pada akhir zaman akan ada perkara yang baik akan nampak buruk dan yang buruk akan nampak baik.

Budak sekolah yang menggunakan vape peratusannya lebih rendah berbanding rokok sebab set pertama untuk beli mod bukan murah.

Mungkin orang benci vapor sebab sikap sesetengah vapor yg hisap vape tidak beretika. Itu adalah sebab sikap tapi bukan vape. Kalau org makan kek sambil mulut penuh sambil bercakap itu juga sikap.

Halang industri vape umpama memberi peluang kepada syarikat tembakau untuk meningkatkan jualan mereka. Kalau jualan meningkat.. Siapa yg beli. Sekarang jualan syarikat tembakau menjunam antara 30% ke 60%. Itu petanda vape berkesan menghalang dan mengurangkan perokok.

Kesimpulannya.. Penghalang vape adalah penyokong syarikat tembakau dalam sedar atau tidak sedar.

1 ulasan:

  1. Halang industri vape umpama memberi peluang kepada syarikat tembakau untuk meningkatkan jualan mereka. Kalau jualan meningkat.. Siapa yg beli. Sekarang jualan syarikat tembakau menjunam antara 30% ke 60%. Itu petanda vape berkesan menghalang dan mengurangkan perokok.

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


Assalamualaikum.. Adik saya Termizzi Bin Senak kembali ke warahmatullah lebih kurang 8.30pm 16 Februari 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah.

Mak saudara rakan saya ujang (Firdaus) iaitu Cik Dayang Fatimah Binti Abang Drahman telah kembali ke warahmatullah hari ini 22 Februari 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah

Guru silat saya Dato Dahlan Ali telah kembali ke warahmatullah pada 19 Mac 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah.