اَلسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ SOLAT TIANG AGAMA.. SELAMAT MEMBACA.. ANDA SENYUM KAMI BAHAGIA.. JANGAN LUPA SUBSCRIBE YOUTUBE BELOYA TV DAN LIKE, FOLLOW SERTA SEE FIRST FACEBOOK PAGE BELOYA2U.COM UNTUK NOTIFIKASI PANTAS. SEMOGA ANDA TIDAK KETINGGALAN DENGAN LIVE PERKONGSIAN ILMU SERTA INFO YANG MENARIK

FENOMENA VAPOR MALAYSIA VS KEMENTERIAN KESIHATAN MALAYSIA

VAPER MALAYSIA.

 1. Berjaya merekacipta mod/device yang digilai masyarakat antarabangsa tampa bantuan ahli politik mahu pun dari kerajaan.
 2. Berjaya mengadun antara eliquid terbaik dunia dan mendapat tempat dipasaran antarabangsa.
 3. Berjaya mencipta peluang pekerjaan dan menaikan ekonomi terutamanya anak muda tampa bantuan tabung kerajaan.
 4. Berjaya mengurangkan ketagihan merokok yang telah selama ini gagal dilakukan oleh kerajaan melalui KKM walau pun KKM mendapat berjuta budget untuk tabung kempen anti merokok.


KEMENTERIAN KESIHATAN MALAYSIA (KKM)

 1. Berjaya membuktikannya mereka tidak pernah melakukan kajian terperinci dan mendalam tentang bahaya vape berbanding rokok.
 2. Berjaya membuktikan dimata anak2 muda malaysia dan dunia bahawa mereka seolah-olah menjadi dungu tiap kali mereka mengeluarkan fakta berkenaan vape.
 3. Setiap fakta yang dikeluarkan oleh KKM di akui adalah sesuatu yg tidak pernah di cuba oleh para vapers :


 • Sebotol eliquid mengandungi 40mg/100mg nikotin-sapa yg boleh vape 18mg & ke atas?
 • Vape device melebihi 5V.-All vape device max 3.7V
 • Vape sebotol eliquid boleh menyebabkan kematian serta merta.-Boleh buktikan?
 • Cecair vape bertukar menjadi pengawet mayat-no wonder vaper semua awet muda. 


Saranan saya kepada KKM

 1. Banyakan membaca fakta buruk dan baik vape berbanding rokok. Banyak kertas kajian diluar sana sebelum anda mengeluarkan sebarang pandangan supaya x nampak bodoh di pandangan generasi muda.
 2. Anda mempunyai fasiliti berteknologi tinggi. Sila buat kajian sendiri menggunakan eliquid Malaysia. Dan publish your results. Xkan tu pun malas?!
 3. Hentikan pengambilan rasuah dan berbincang untuk menyelesaikan masaalah.
(Artikel from one of the group whatapp VapeFriend)
sumber : MOVE

1 ulasan:

 1. Saranan saya kepada KKM. Banyakan membaca fakta buruk dan baik vape berbanding rokok. Banyak kertas kajian diluar sana sebelum anda mengeluarkan sebarang pandangan supaya x nampak bodoh di pandangan generasi muda. Anda mempunyai fasiliti berteknologi tinggi. Sila buat kajian sendiri menggunakan eliquid Malaysia. Dan publish your results. Xkan tu pun malas?! Hentikan pengambilan rasuah dan berbincang untuk menyelesaikan masaalah.

  BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


Assalamualaikum.. Adik saya Termizzi Bin Senak kembali ke warahmatullah lebih kurang 8.30pm 16 Februari 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah.

Mak saudara rakan saya ujang (Firdaus) iaitu Cik Dayang Fatimah Binti Abang Drahman telah kembali ke warahmatullah hari ini 22 Februari 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah

Guru silat saya Dato Dahlan Ali telah kembali ke warahmatullah pada 19 Mac 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah.