HAIWAN ANEH DI BINTANGOR SIBU SARAWAK


AKHBAR The Borneo Post melaporkan, satu makhluk aneh telah ditemui di sebuah ladang kelapa sawit yang terletak di jalan Bitangor-Sibu, pada pagi Jumaat.

Penemuan tersebut dibuat oleh sekumpulan pekerja warga Indonesia yang tiba-tiba terserempak dengan makhluk tersebut ketika sedang bekerja.

Menurut salah seorang saksi, haiwan pelik itu muncul dan cuba menerkam mereka yang tengah melakukan tugas kira-kira jam 10 pagi.

Bagi mengelakkan kejadian tidak diingini berlaku, seorang pekerja kemudiannya bertindak berani dengan memukul haiwan berkuku runcing itu sehingga pengsan.

“Kami terkejut. Tak ada orang yang pernah nampak makhluk seperti ini. Ia mungkin spesies beruang yang jarang ditemui.

“Apabila sedar, kami halau ia kembali ke dalam hutan,” ujarnya yang mengakui kes tersebut tidak dimaklumkan kepada pihak berkuasa.

Ramai pengguna yang menonton video dirakam mereka bagaimanapun mendakwa haiwan tersebut merupakan beruang matahari yang berada dalam kondisi kritikal.

-MYNEWSHUB.CC

UlasanAssalamualaikum.. Adik saya Termizzi Bin Senak kembali ke warahmatullah lebih kurang 8.30pm 16 Februari 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah.

Mak saudara rakan saya ujang (Firdaus) iaitu Cik Dayang Fatimah Binti Abang Drahman telah kembali ke warahmatullah hari ini 22 Februari 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah

Guru silat saya Dato Dahlan Ali telah kembali ke warahmatullah pada 19 Mac 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah.