DAJAL : RAJA ARAB SAUDI SOKONG MILITAN AS-SISI MENGHAPUSKAN IKHWANUL MUSLIMIN

Dalam keadaan umat Islam dinegara lain memprotes menentang kezaliman kerajaan tentera Mesir tiba-tiba Raja Arab Saudi menongkah arus dengan mengatakan penyokong-penyokong Morshi (Ikhwanul Muslimin ) adalah pengganas Kenyataan yang pelik tetapi benar daripada ketua Kerajaan Islam yang sangat dihormati didunia Arab.

Jika kita lihat sejarah silam kerajaan As Saud ini. maka tak pelik dan hairan jika ucapannya sebegitu walaupun kita telah dikaburi dengan gelaran keluarga ini sebagai khadam dua kota suci umat Islam


Bermula dengan pengasasnya hingga kepada warisan takhta terkini…keluarga As Saud sememangnya telah menjadi boneka pemimpin-pemimpin barat yang kehausan untuk menghapuskan Islam dimuka bumi ini.

Petikan Ucapan Raja Andullah : RIYADH 17 Ogos - Pemimpin Arab Saudi, Raja Abdullah semalam, menyeru negara-negara Arab supaya berdiri bersama-sama menentang `usaha menjejaskan kestabilan’ Mesir, dalam satu mesej bagi menyokong kepimpinan tentera negara itu.

Arab Saudi, rakyatnya dan kerajaan hari ini berdiri bersama saudara kami di Mesir dalam menentang keganasan.

Saya menyeru kepada mereka yang jujur di Mesir dan negara-negara Arab serta negara Islam berdiri sebagai seorang lelaki dan satu hati dalam menghadapi cubaan untuk menjejaskan kestabilan negara yang berada di barisan hadapan negara Arab dan sejarah Islam,’’ katanya dalam siaran televisyen negara ini.

Arab Saudi merupakan sekutu rapat bekas Presiden Mesir yang digulingkan, Hosni Mubarak dan mempunyai hubungan yang sukar dengan pergerakan Ikhwanul Muslimin. – REUTERS
Saya tertanya-tanya bilakah agaknya seorang khalifah Islam akan muncul untuk menyatukan umat islam didunia ini…menegakkan nur Islam dimuka bumi dan membasmikan kerosakkan yang batil…Hanya Allah sahaja yg mengetahuinya.

Apakah yang terjadi di dunia arab sebenarnya. Adakah ini ujian atau petunjuk tentang sesuatu di luar pemikiran insan seperti kita. Kekeliruan ini benar-benar mengganggu hati kita. Arab Saudi dimana terletaknya tanah Suci Mekah dan dipimpin oleh pemimpin yang mendokong kekejaman yang dilakukan oleh tentera As Sisi.

sumber

Ulasan

  1. Apakah yang terjadi di dunia arab sebenarnya. Adakah ini ujian atau petunjuk tentang sesuatu di luar pemikiran insan seperti kita. Kekeliruan ini benar-benar mengganggu hati kita.

    BalasPadam

Catat UlasanAssalamualaikum.. Adik saya Termizzi Bin Senak kembali ke warahmatullah lebih kurang 8.30pm 16 Februari 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah.

Mak saudara rakan saya ujang (Firdaus) iaitu Cik Dayang Fatimah Binti Abang Drahman telah kembali ke warahmatullah hari ini 22 Februari 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah

Guru silat saya Dato Dahlan Ali telah kembali ke warahmatullah pada 19 Mac 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah.