اَلسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ SOLAT TIANG AGAMA.. SELAMAT MEMBACA.. ANDA SENYUM KAMI BAHAGIA.. JANGAN LUPA SUBSCRIBE YOUTUBE BELOYA TV DAN LIKE, FOLLOW SERTA SEE FIRST FACEBOOK PAGE BELOYA2U.COM UNTUK NOTIFIKASI PANTAS. SEMOGA ANDA TIDAK KETINGGALAN DENGAN LIVE PERKONGSIAN ILMU SERTA INFO YANG MENARIK

YA RABB!! PENGEMIS BUKAN HAIWAN (DI CHINA)

Menurut blog penpatah menyatakan bahawa di china pengemis di masukkan di dalam sangkar khas agar tidak mengganggu sambutan yang berlangsung di kawasan mereka.


Negara China adalah salah satu negara termaju dan penguasa ekonomi terbesar di asia malah boleh menggengam dunia. Dasar sosiologi dan ideologi China bagaimanapun kelihatan usang kerana hilang sifat-sifat keperimanusiaan hilang di mamah kerakusan mengejar dunia semata-mata.

Model ini boleh di ambil contoh sebagai model yang gagal membentuk sosiologi yang tidak seimbang. Masyarakat di bentuk oleh sistem yang disediakan oleh pemerintahnya. Apa yang berlaku di sini, pemerintahnya mengajar masyarakatnya memandang jijik terhadap pengemis. Apakah tiada jalan lain membantu pengemis ini selain daripada memasukkan mereka di dalam kandang diperlaku seperti binatang?.


Mereka juga punya hati dan punya harga diri. Mungkin mereka tidak ada kekuatan jati diri dan ilmu yang cukup menempuh kerakusan dan desakkan hidup di China.  Sekali lagi saya nyatakan bahawa KEPIMPINAN CHINA MEWUJUDKAN SISTEM YANG MEMBENTUK MASYARAKAT.

Kita juga boleh memandang kisah sebelum ini di mana anak kecil di biarkan mati dan dilenyek tanpa belas kasihan. Anda nilailah sendiri1 ulasan:

  1. Mereka juga punya hati dan punya harga diri. Mungkin mereka tidak ada kekuatan jati diri dan ilmu yang cukup menempuh kerakusan dan desakkan hidup di China. Sekali lagi saya nyatakan bahawa KEPIMPINAN CHINA MEWUJUDKAN SISTEM YANG MEMBENTUK MASYARAKAT.

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


Assalamualaikum.. Adik saya Termizzi Bin Senak kembali ke warahmatullah lebih kurang 8.30pm 16 Februari 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah.

Mak saudara rakan saya ujang (Firdaus) iaitu Cik Dayang Fatimah Binti Abang Drahman telah kembali ke warahmatullah hari ini 22 Februari 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah

Guru silat saya Dato Dahlan Ali telah kembali ke warahmatullah pada 19 Mac 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah.