اَلسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ SOLAT TIANG AGAMA.. SELAMAT MEMBACA.. ANDA SENYUM KAMI BAHAGIA.. JANGAN LUPA SUBSCRIBE YOUTUBE BELOYA TV DAN LIKE, FOLLOW SERTA SEE FIRST FACEBOOK PAGE BELOYA2U.COM UNTUK NOTIFIKASI PANTAS. SEMOGA ANDA TIDAK KETINGGALAN DENGAN LIVE PERKONGSIAN ILMU SERTA INFO YANG MENARIK

MAKSIMA KESEDARAN (GAZA)

Kepincangan hujah dan pendapat mengenai boikot product rejim zionis sememangnya tidak dapat di elakkan. Perbezaan pendapat memang berlaku. Tetapi itu perlu dipandang sebagai rahmat seperti yang telah dicatatkan sebelum ini mengikut sunnah.

Setiap individu perlu mengambil sikap berhati-hati dalam mengutarakan produk yang perlu di boikot. Saya sendiri berhati-hati dalam memilih barangan yang di boikot. Antara barangan yang di iklankan untuk diboikot adalah barangan bukan milik rejim zionis. Saya lebih suka highlight barangan utama sahaja supaya tidak tersasar dari matlamat dan tidak pula memberi tekanan kepada yang tidak sepatutnya menerima tekanan.

Saya berpegang kepada "Senjata makan tuan" maka saya menggunakan sebahagian produk online dan offline yang boleh membantu dalam menyedarkan umat manusia apa yang berlaku di Gaza. Dalam menyalurkan maklumat apa yang berlaku di Gaza, saya juga terpaksa menyalurkan maklumat rasional setiap tindakkan supaya tidak di salah ertikan. Apapun maklum balas dari masyarakat saya terima dengan tangan terbuka.

Setiap info yang saya kongsikan mungkin memberi impak 10% sahaja. Tetapi sekurang-kurangnya usaha saya sekecil itu membuahkan hasil kesedaran. Saya tahu, bukan mudah untuk mengubah persepsi orang lain tentang sesuatu. Saya berpegang kepada "Mencuba maka kita boleh duga ia menjadi, tidak mencuba maka janganlah di duga ianya akan menjadi". Oleh itu, saya akan terus mencuba walau sekecil zarah.

Dalam kemaruk kempen kesedaran apa yang berlaku di Gaza, saya melihat tindakkan wajar dan rasional yang boleh dilakukan ialah dengan memboikot beberapa barangan rejim zionis. Impaknya mungkin 0.00000001% ke atas rejim zionis. Tetapi jika 100% yang mengamalnya apakah peratusan impak itu tidak berubah?.

Saya amati, masih banyak lagi masyarakat dunia amnya dan masyarakat Malaysia khasnya masih belum sedar dengan apa yang berlaku di Gaza. Hati saya meruntun setelah melihat video yang bertajuk "19 November 2012" dan pada masa yang sama saya kesal melihat barisan individu yang mengambil barangan McD semasa barangan tersebut diberi percuma beberapa hari lalu. Kekesalan itu bukanlah ejekan tetapi kerana saya merasakan maklumat tidak sampai kepada mereka. Apakah usaha kita hanya 0.0000000001% sahaja? 

Disebabkan itu, saya sarankan banner atau banting harus di naikkan bagi menyalurkan maklumat offline. Maklumat online boleh dikatakan banyak dan saya bersyukur kerana banyak yang membuat grafik yang boleh memberi impak kesedaran. Tetapi, saluran maklumat secara offline iaitu dengan menggantung banner, banting atau mengedar risalah tiada langsung di kawasan saya dan saya berharap di kawasan lain tidak begitu. Andaikata maklumat menggunakan medium offline juga tidak berlaku di kawasan lain. Maka, mari kita semua rapatkan saf dan cari idea dan alternatif untuk memperkasakannya.

Kepada pembaca yang belum mendaftar menjadi salah seorang sukarelawan selamatkan al-aqsa. Bolehlah melakukannya dengan mengisi borang berdasarkan pautan yang saya berikan di bawah. Carilah perkara yang boleh anda lakukan. Cuba dan jangan berpeluk tubuh.


Insyaallah...

1 ulasan:

  1. Dalam kemaruk kempen kesedaran apa yang berlaku di Gaza, saya melihat tindakkan wajar dan rasional yang boleh dilakukan ialah dengan memboikot beberapa barangan rejim zionis. Impaknya mungkin 0.00000001% ke atas rejim zionis. Tetapi jika 100% yang mengamalnya apakah peratusan impak itu tidak berubah?.

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


Assalamualaikum.. Adik saya Termizzi Bin Senak kembali ke warahmatullah lebih kurang 8.30pm 16 Februari 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah.

Mak saudara rakan saya ujang (Firdaus) iaitu Cik Dayang Fatimah Binti Abang Drahman telah kembali ke warahmatullah hari ini 22 Februari 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah

Guru silat saya Dato Dahlan Ali telah kembali ke warahmatullah pada 19 Mac 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah.