اَلسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ SOLAT TIANG AGAMA.. SELAMAT MEMBACA.. ANDA SENYUM KAMI BAHAGIA.. JANGAN LUPA SUBSCRIBE YOUTUBE BELOYA TV DAN LIKE, FOLLOW SERTA SEE FIRST FACEBOOK PAGE BELOYA2U.COM UNTUK NOTIFIKASI PANTAS. SEMOGA ANDA TIDAK KETINGGALAN DENGAN LIVE PERKONGSIAN ILMU SERTA INFO YANG MENARIK

AIR MATA KU MENGALIR KERANA GAZA PALESTIN

Pelbagai cara dan teknik setiap yang memandang dan mendengar apa yang berlaku di Palestin. Ada yang mengalir air mata melihat pembunuhan ke atas kanak-kanak dan wanita. Menangis kerana si anak kehilangan ibu. Menangis kerana si Ibu kehilangan anak. Menangis kerana si ayah kehilangan anak dan isteri. Semua rakyat Malaysia seolah-olah dapat merasa. Tetapi tidak semua begitu kerana setiap kita ada yang mati hatinya.

Ada yang berusaha untuk membantu dengan cara berdoa dan ada juga yang mengambil alternatif memboikot. Ada juga yang menyebarkan kekejaman yang dilakukan pihak yahudi. TIDAK KURANG JUGA ADA YANG MENKRITIK USAHA-USAHA BANTUAN SEKECIL ZARAH INI. Memang ada yang akan melemparkan kata-kata sinis atas usaha-usaha sekecil zarah itu. Tetapi jangan pula yang putus asa dengan kata-kata sinis tersebut. Biarlah apa orang kata, yang penting kita terus menyuarakan dengan pelbagai cara bahawa kita tidak setuju dengan kekejaman tersebut.

Mengapa ada yang buat kempen boikot? Ekonomi merupakan asas kepada senjata yang dipegang oleh pihak Yahudi pada masa sekarang. Memanglah kita tidak mampu untuk meruntuhkan ekonomi mereka kerana di kalangan mereka adalah pemilik bank dunia. Tetapi sekurang-kurangnya kita dapat mengurangkan pendapatan royalti mereka. Itulah sekurang-kurangnya yang kita boleh buat daripada tidak melakukan langsung tindakkan sekecil itu seolah-olah kita menghalalkan apa yang mereka lakukan.

Mengapa kita perlu berdemo cara aman "Free Palestin". Tujuannya adalah untuk menyuarakan perasaan kita yang tidak setuju dengan apa yang dilakukan oleh pihak rejim zionis. Sekurang-kurangnya mereka tahu bahawa kita tidak setuju dengan tindakkan tersebut daripada kita diam sahaja seolah-olah kita menghalalkan apa yang mereka lakukan.

Mengapa kita perlu berdoa?. Doa adalah senjata tajam seorang mukmin. Tidak kira cara dan bagaimana kita berdoa. Tuhan dekat dengan kita. Teruslah berdoa dan bedoalah dengan penuh keikhlasan. Mungkin ada yang kritik doa dalam facebook tetapi sekurang-kurangnya orang lain dapat membaca dan berdoa sama-sama. Percayalah tuhan mendengar rintihan kita.

Biarlah suara-suara sumbang yang cuba membunuh kasih kita terhadap saudara kita. Kita akan lakukan apa sahaja yang kita mampu buat. Kita tidak duduk diam. Kita tidak dapat pergi ke sana mengankat senjata. Kita juga punya tanggungjawab di sini. Kita kena jaga negara kita. Ingalah bahawa tuhan sedang memberi alamat kepada kita tentang sesuatu.

Biarlah orang lain kritik!! kita tetap lakukan dan kita percaya bahawa ianya dapat memberi impak sekecil zarah tetapi jika semua orang islam begitu maka kumpullah satu zarah itu menjadi jutaan zarah. Pastilah ianya akan menjadi impak yang besar.

1 ulasan:

  1. Ada yang berusaha untuk membantu dengan cara berdoa dan ada juga yang mengambil alternatif memboikot. Ada juga yang menyebarkan kekejaman yang dilakukan pihak yahudi. TIDAK KURANG JUGA ADA YANG MENKRITIK USAHA-USAHA BANTUAN SEKECIL ZARAH INI.

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


Assalamualaikum.. Adik saya Termizzi Bin Senak kembali ke warahmatullah lebih kurang 8.30pm 16 Februari 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah.

Mak saudara rakan saya ujang (Firdaus) iaitu Cik Dayang Fatimah Binti Abang Drahman telah kembali ke warahmatullah hari ini 22 Februari 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah

Guru silat saya Dato Dahlan Ali telah kembali ke warahmatullah pada 19 Mac 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah.