اَلسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ SOLAT TIANG AGAMA.. SELAMAT MEMBACA.. ANDA SENYUM KAMI BAHAGIA.. JANGAN LUPA SUBSCRIBE YOUTUBE BELOYA TV DAN LIKE, FOLLOW SERTA SEE FIRST FACEBOOK PAGE BELOYA2U.COM UNTUK NOTIFIKASI PANTAS. SEMOGA ANDA TIDAK KETINGGALAN DENGAN LIVE PERKONGSIAN ILMU SERTA INFO YANG MENARIK

SYIAH, NASRANI DAN YAHUDI BERGOLAK

WASHINGTON: Pentadbiran Barack Obama kini mengambil pelbagai langkah yang diharap dapat menghalang Israel menyerang kemudahan nuklear Iran, lapor The New York Times, semalam.

Akhbar itu melaporkan, langkah berkenaan dibuat bagi memaksa Teheran berbincang lebih serius berhubung program nuklearnya, selain menawarkan Israel alternatif kepada rancangan mereka menyerang Iran. Memetik sumber dirahsiakan, akhbar itu berkata, AS dan lebih 25 negara lain akan mengadakan latihan tentera paling besar di Teluk bulan ini.

“Ia adalah cubaan menghalang Iran menyekat pengeksportan minyak melalui Selat Hormuz,” lapor akhbar itu. Washington juga menyiapkan sistem radar baru di Qatar yang akan digabungkan dengan radar sedia ada di Israel dan Turki bagi membentuk benteng antimisil meluas. - AFP


1 ulasan:

  1. WASHINGTON: Pentadbiran Barack Obama kini mengambil pelbagai langkah yang diharap dapat menghalang Israel menyerang kemudahan nuklear Iran, lapor The New York Times, semalam.

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


Assalamualaikum.. Adik saya Termizzi Bin Senak kembali ke warahmatullah lebih kurang 8.30pm 16 Februari 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah.

Mak saudara rakan saya ujang (Firdaus) iaitu Cik Dayang Fatimah Binti Abang Drahman telah kembali ke warahmatullah hari ini 22 Februari 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah

Guru silat saya Dato Dahlan Ali telah kembali ke warahmatullah pada 19 Mac 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah.