اَلسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ SOLAT TIANG AGAMA.. SELAMAT MEMBACA.. ANDA SENYUM KAMI BAHAGIA.. JANGAN LUPA SUBSCRIBE YOUTUBE BELOYA TV DAN LIKE, FOLLOW SERTA SEE FIRST FACEBOOK PAGE BELOYA2U.COM UNTUK NOTIFIKASI PANTAS. SEMOGA ANDA TIDAK KETINGGALAN DENGAN LIVE PERKONGSIAN ILMU SERTA INFO YANG MENARIK

SURAH AL KAHFI DAN ZAMAN MODEN MENAKUTKAN

Video-video di bawah ini adalah hasil daripada kajian mengenai Yahjuj dan Mahjuj bersandarkan Al-Quran dan Hadis. Penerangan secara terperinci mengenai kemunculan Yahjuj dan Mahjuj serta siapakah mereka. Bagaimana hendak menghadapi gelombang Yahjuj dan Mahjuj.

Video ini mungkin akan hilang dari dunia maya kerana penerangannya begitu terperinci dan berkaitan dengan sejarah, sekarang dan masa depan tanpa berpaling kepada 2 perkara asas iaitu al-quran dan hadis. Sila tonton mengikut susunan yang telah saya buat seperti di bawah ini.

Penerangan ini juga mungkin akan diserang pada masa-masa akan datang kerana ianya tidak akan dibiarkan begitu sahaja. Penerangan di bawah ini saya percaya kerana ianya bersandarkan al-quran dan hadis selain memandang kepada isu semasa dan pemahaman saya dengan apa yang berlaku dalam globalisasi.

Kita diberi amaran mengenai perkara ini beribu tahun dahulu dan jangan terus menolaknya apabila ianya jelas nyata berlaku pada zaman sekarang.

BAHAGIAN 1

Penerangan mengenai tanda-tanda besar hari kiamat

BAHAGIAN 2

Penerangan pengembaraan Zulkarnain dan maksud tersirat

BAHAGIAN 3
Penerangan mengenai Yahjuj dan Mahjuj

BAHAGIAN 4

Penerangan kaitan Yahjuj dan Mahjuj dengan dunia SEKARANG

BAHAGIAN 5
Penerangan saat-saat Yahjuj dan Mahjuj dilepaskan. Siapakah mereka?

BAHAGIAN 6
Penerangan siapakah bangsa Yahjuj dan Mahjuj

BAHAGIAN 7
Bukti-bukti kuasa besar menakluk dunia yang digambarkan dalam al-quran

BAHAGIAN 8
Penerangan al-quran dan hadis yang menyebut masa depan di mana susunannya berlaku pada masa sekarang

BAHAGIAN 9
Andaian bagaimana Yahjuj dan Mahjuj dimusnahkan
PESAN
"Jika kamu mencari pemimpin atau memilih pemimpin, Tanya pada diri kamu, adakah pemimpin kamu itu sanggup bersusah payah dengan kamu untuk bersama-sama panji hitam nanti. Jika tidak carilah pemimpin lain"

BAHAGIAN 10
Penerangan bagaimana menghadapi dunia kuasaan Yahjuj dan Mahjuj
PENUTUP

Saya juga telah menonton video mengenai persedian kemunculan Dajal dari Episod 1 hingga 51. Saya akan susun video tersebut jika berkesempatan dan jika video tersebut tidak Disable..

1 ulasan:

  1. Video-video di bawah ini adalah hasil daripada kajian mengenai Yahjuj dan Mahjuj bersandarkan Al-Quran dan Hadis. Penerangan secara terperinci mengenai kemunculan Yahjuj dan Mahjuj serta siapakah mereka. Bagaimana hendak menghadapi gelombang Yahjuj dan Mahjuj.

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


Assalamualaikum.. Adik saya Termizzi Bin Senak kembali ke warahmatullah lebih kurang 8.30pm 16 Februari 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah.

Mak saudara rakan saya ujang (Firdaus) iaitu Cik Dayang Fatimah Binti Abang Drahman telah kembali ke warahmatullah hari ini 22 Februari 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah

Guru silat saya Dato Dahlan Ali telah kembali ke warahmatullah pada 19 Mac 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah.