اَلسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ SOLAT TIANG AGAMA.. SELAMAT MEMBACA.. ANDA SENYUM KAMI BAHAGIA.. JANGAN LUPA SUBSCRIBE YOUTUBE BELOYA TV DAN LIKE, FOLLOW SERTA SEE FIRST FACEBOOK PAGE BELOYA2U.COM UNTUK NOTIFIKASI PANTAS. SEMOGA ANDA TIDAK KETINGGALAN DENGAN LIVE PERKONGSIAN ILMU SERTA INFO YANG MENARIK

PROVOKASI KES BUNUH SALAHKAN MUSLIM DI LAWAS SARAWAK

Masyarakat Lum Bawang yang tinggal di sekitar Lawas tentu mengetahui kejadian ini , dimana seorang pemuda Lum Bawang yang bernama Edwin Singa Pelipus telah dibunuh dengan kejam mengunakan objek pemutar skrew terlebih dahulu dilanggar dan dibunuh pada Sabtu lalu iaitu 21 September 2012. Mendiang Edwin hanyalah berumur 19tahun.

Namun begitu terdapat individu di dalam laman sosial membuat provokasi dengan menyatakan bahawa kes pembunuhan tersebut adalah disebabkan oleh orang muslim. Berikut ialah kenyataan provokasi tersebut:

"Forensic squad from miri investigating the death of an innocent christian boy killed by fanatic muslim last night in Lawas.."

Translate:
"Pasukan forensik dari miri sedang mengenal pasti pembunuhan seorang budak lelaki penganut kristian yang dibunuh oleh orang muslim yang fanatik di lawas"

Saya bagaimanapun telah membuat amaran kepada individu tersebut supaya mengubat kenyataannya dan memberitahu perkara sebenar atau saya akan laporkan kenyataannya kepada Biro Pengaduan Awam. Saya berharap individu tersebut segera memadam kenyataan tersebut dan jika pembaca bertemu dengan kenyataan tersebut sila beri amaran dan report kepada facebook.

Print Screen Individu yang membuat provokasi


Menurut laporan lain menyatakan bahawa pembunuhan tersebut dilakukan oleh 4 hingga 5 orang dan suspek masih disiasat. Suspek juga dipercayai di bawah pengaruh dadah jenis syabu. Menurut laporan lain juga, di Lawas dadah jenis ini mudah untuk didapati.

Print Screen kejadian sebenar yang dilaporkan
4 ulasan:

 1. Masyarakat Lum Bawang yang tinggal di sekitar Lawas tentu mengetahui kejadian ini , dimana seorang pemuda Lum Bawang yang bernama Edwin Singa Pelipus telah dibunuh dengan kejam mengunakan objek pemutar skrew terlebih dahulu dilanggar dan dibunuh pada Sabtu lalu iaitu 21 September 2012. Mendiang Edwin hanyalah berumur 19tahun.

  BalasPadam
 2. Takziah kepada keluarga mendiang...moga pembunuh tersebut ditangkap dan diberi hukuman setimpal...

  BalasPadam
 3. TAKZIAH AND GOD IS WITH YOU BRO EDWIN.

  BalasPadam
 4. Jangan suka mainkan isu agama. Bahaya betul kenyataan berbaur hasutan. Lawas terkenal sekian lama hidup aman damai di antara org kristian, muslim dan buddha. Jangan berulang kembali kenyataan sebegini. Biar pihak berkuasa mengambil tindakan undang2 terhdap pesalah yg tlh mmbunuh saudara edwin...r.i.p

  BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


Assalamualaikum.. Adik saya Termizzi Bin Senak kembali ke warahmatullah lebih kurang 8.30pm 16 Februari 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah.

Mak saudara rakan saya ujang (Firdaus) iaitu Cik Dayang Fatimah Binti Abang Drahman telah kembali ke warahmatullah hari ini 22 Februari 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah

Guru silat saya Dato Dahlan Ali telah kembali ke warahmatullah pada 19 Mac 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah.