اَلسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ SOLAT TIANG AGAMA.. SELAMAT MEMBACA.. ANDA SENYUM KAMI BAHAGIA.. JANGAN LUPA SUBSCRIBE YOUTUBE BELOYA TV DAN LIKE, FOLLOW SERTA SEE FIRST FACEBOOK PAGE BELOYA2U.COM UNTUK NOTIFIKASI PANTAS. SEMOGA ANDA TIDAK KETINGGALAN DENGAN LIVE PERKONGSIAN ILMU SERTA INFO YANG MENARIK

PENAMPILAN LELAKI TIDAK CUKUP SEKALI DIPANDANG WANITA

Soalan ini saya tujukan kepada rakan facebook saya. Ada yang mengambil perhatian kepada soalan ini. Saya suka mendengar pendapat orang lain bagi memastikan apa yang saya tulis menepati perubahan arus zaman yang kian pelik bagi yang tidak biasa.

Soalan yang saya ajukan ialah:
"Perempuan suka memandang lelaki. Dalam keadaan manakah perempuan suka memandang lelaki?
 (dalam keadaan separuh bogel ke? dalam keadaan smart ke? dalam keadaan baju melayu? dalam keadaan baju kod? dalam keaadaan baju fit?)"

jawapan rakan-rakan facebook seperti ini:

Vivian
"dlm keadaan santai jak..polo shirt with jeans?"

Asha
"Dlm keadaan baju mlayu.... >_<"

Skell
"k soa pendek nmpk bulu kaki..ya ompua padah ngn ku:|=))"
Translate:
"Yang guna seluar pendek nampak bulu kaki.. perempuan yang cakap"

Breakingdawn
" mun laki ya ada personaliti badan tough tak kisah la pakai baju x pakai baju aura dia tetap buat org berkali-kali tgk =)). cth terbaik penari lelaki. tk kisah tap ker contemporary their body really amazing=p~."
Translate:
"Sekiranya lelaki tersebut ada personaliti badan berotot tak kisahlah dia pakai baju ke tak pakai baju ke tetap buat orang berkali-kali tengok. Contoh terbaik penari lelaki. Tak kisah tetapi ketemporari badang mereka begitu mengkagumkan"

Sherlyza
"suka tngok masa dia pakai bju melayu..so hnsem..wlu pun dia non muslim.."
________________________

Bercakap mengenai penampilan. Ianya akan menggambarkan seorang individu dari hujung kaki sehingga ke hujung rambut. Kita boleh lihat dari pelbagai sudut penampilan dari cara dandanan rambutnya, percakapan, perangai, keramahan dan sebagainya. Setiap gerak geri penampilan ada bahasa nya sendiri dan ianya memberitahu siapa diri kita. Ini dapat dilihat dalam keadaan neutral atau spontan.

Ini pula adalah kaji selidik karektor dan keterampilan lelaki tempatan (sumber).:

  1. Keputusan menunjukkan 43% lelaki Malaysia mengakui penampilan menarik amat penting 
  2. 23% wanita berpendapat lelaki kelihatan lebih menarik andai mereka yakin dengan kemampuan diri. 
  3. 26% wanita teruja melihat lelaki yang mempunyai nafas segar dan sihat tubuh badan. 
  4. 16% wanita tertarik jika lelaki bijak mencorak penampilan diri. 
  5. Wanita Malaysia tidak menggariskan senyuman menarik sebagai ciri utama memilih lelaki idaman. 
  6. Lelaki berkulit bersih tidak semestinya dapat memikat wanita. 
  7. 78% jejaka Malaysia mengakui mereka tidak seksi.


1 ulasan:

  1. Keputusan menunjukkan 43% lelaki Malaysia mengakui penampilan menarik amat penting. 23% wanita berpendapat lelaki kelihatan lebih menarik andai mereka yakin dengan kemampuan diri. 26% wanita teruja melihat lelaki yang mempunyai nafas segar dan sihat tubuh badan. 16% wanita tertarik jika lelaki bijak mencorak penampilan diri.

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


Assalamualaikum.. Adik saya Termizzi Bin Senak kembali ke warahmatullah lebih kurang 8.30pm 16 Februari 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah.

Mak saudara rakan saya ujang (Firdaus) iaitu Cik Dayang Fatimah Binti Abang Drahman telah kembali ke warahmatullah hari ini 22 Februari 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah

Guru silat saya Dato Dahlan Ali telah kembali ke warahmatullah pada 19 Mac 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah.