اَلسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ SOLAT TIANG AGAMA.. SELAMAT MEMBACA.. ANDA SENYUM KAMI BAHAGIA.. JANGAN LUPA SUBSCRIBE YOUTUBE BELOYA TV DAN LIKE, FOLLOW SERTA SEE FIRST FACEBOOK PAGE BELOYA2U.COM UNTUK NOTIFIKASI PANTAS. SEMOGA ANDA TIDAK KETINGGALAN DENGAN LIVE PERKONGSIAN ILMU SERTA INFO YANG MENARIK

ORANG UTAN MEROKOK DI ZOO JOHOR

Orang utan merokok bukan sahaja berlaku di Indonesia malah Malaysia Juga menerima kesan yang sama apabila pelawat yang datang menyajikan orang utan dengan rokok. Apakah tindakkan pihak Zoo bagi menangani masalah ini.

Di Malaysia beberapa tempat telah digezetkan sebagai kawasan larangan merokok contohnya di hospital dan tempat awam yang lain tetapi beberapa tempat perlaksanaan hukuman bagi perokok masih tidak dikuatkuasa walaupun papan tanda terbentang besar.

Apakah kawasan Zoo bukan kawasan larangan merokok ataupun penguatkuasaan dan saman tidak dilaksanakan di lokasi tersebut. Di Kuching pertama kali saya mendengar pada tahun ini perokok di saman di sekita Hospital Umum Sarawak dan adakah di tempat lain penguatkuasaan dan perlaksanaan dibuat seperti di lokasi tersebut?.

Perlaksanaan dan penguatkuasaan

1 ulasan:

  1. Orang utan merokok bukan sahaja berlaku di Indonesia malah Malaysia Juga menerima kesan yang sama apabila pelawat yang datang menyajikan orang utan dengan rokok. Apakah tindakkan pihak Zoo bagi menangani masalah ini.

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


Assalamualaikum.. Adik saya Termizzi Bin Senak kembali ke warahmatullah lebih kurang 8.30pm 16 Februari 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah.

Mak saudara rakan saya ujang (Firdaus) iaitu Cik Dayang Fatimah Binti Abang Drahman telah kembali ke warahmatullah hari ini 22 Februari 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah

Guru silat saya Dato Dahlan Ali telah kembali ke warahmatullah pada 19 Mac 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah.