اَلسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ SOLAT TIANG AGAMA.. SELAMAT MEMBACA.. ANDA SENYUM KAMI BAHAGIA.. JANGAN LUPA SUBSCRIBE YOUTUBE BELOYA TV DAN LIKE, FOLLOW SERTA SEE FIRST FACEBOOK PAGE BELOYA2U.COM UNTUK NOTIFIKASI PANTAS. SEMOGA ANDA TIDAK KETINGGALAN DENGAN LIVE PERKONGSIAN ILMU SERTA INFO YANG MENARIK

MENGAPA NEGARA ARAB RANAP DAN KAITAN DENGAN SYIAH

Syiah digazetkan sebagai rakyat iran sebagai agama islam yang hakiki. Mereka telah mendirikan negara dengan kekuatan teknologi dan ketenteraan. Dengan kekuatan tersebut maka mereka telah bekerjasama dengan negara-negara lain iaitu Israel dan Amerika untuk menakluk negara di sekitar mereka. Pergolakkan yang berlaku di negara-negara arab berkait rapat dengan pegangan syiah yang berlaku di Iran. Sekarang ini, syiah diperangi kerana beberapa akidah mereka yang menghalalkan pembunuhan orang muslim yang mengikut aliran sunnah.


Pakatan antara Iran, Israel dan Amarika boleh anda lihat di Malaysia. Mula-mula saya sendiri pelik dengan pakatan tersebut tetapi dengan melihat apa yang berlaku di dunia arab maka terjawab persoalan saya. Agenda-agenda yang di laungkan menutup pergerakkan ini. Apakah yang berlaku sebenarnya? Apakah ini kebetulan atau plan?

Bagaimana berlaku pergolakkan Mesir misalnya. Mesir bergolak kerana kebangkitan rakyatnya dan menentang pemimpinnya dengan cara pemberontakkan. Apakah pembrontakkan tersebut berlaku secara kebetulan atau pakatan? Jika anda melihat video di bawah ini. Penjelasan dibuat bagaimana perkara ini berlaku. Pemimpin yang mana meraikan kemenangan pemberontak.

Bagaimana pula yang berlaku di Iraq. Apa yang berlaku di bahdad dan apakah layanan tentera Iran terhadap rakyat Iraq yang dikatakan sesama Muslim. Segalanya di terangkan di bawah video ini. Sesiapa yang bernama aisyah ra contohnya akan dibunuh dan di halalkan pembunuhannya oleh ahli Syiah.

Syiah kini telah menular di Malaysia. Mesir menjadi salah satu ikon kepada beberapa parti politik dan apakah syiah kini meresap dalam politik di Malaysia. Apakah yang akan berlaku di Malaysia sekiranya ideologi syiah ini meresap di Malaysia.

Asal-usul syiah ini sendiri dikatakan berasal dari seorang yahudi yang berpura-pura memeluk islam dan mengubah beberapa aqidah islam dan kepercayaan dalam Islam. Akhirnya Islam berpecah-belah dan berbunuhan sesama sendiri. Inilah yang berlaku dalam dunia arab.

Syiah adalah kepercayaan dan mengankat imam-imam mereka daripada merujuk kepada tauhid (al-quran) dan sunnah-sunnah (Nabi Muhammad saw). Imam-imam mereka yang dikatakan 12 orang menjadi rujukan mereka. Dikatakan juga imam-imam mereka tiada satupun menhafal al-quran. Pelbagai lagi penolakkan syiah dalam video tersebut.

Perkara yang paling ditolak adalah perkahwinan sementara yang di amalkan oleh syiah. Perkahwinan tidak mengira umur. Dikatakan umur bayi 9 hari boleh dikahwinkan. Beberapa kisah imam-imam syiah yang berkahwin dengan kanak-kanan bagi memenuhi kehendak hawa nafsunya.
  1. Apakah syiah menghalalkan darah orang islam? ini penolakkan yang besar.
  2. Apakah syiah bergabung dengan yahudi dan Amerika untuk memerangi sunnah? ini penolakkan besar
  3. Apakah syiah menggalakkan kahwin sementara (mut'ah)? ini penolakan besar.
  4. Apakah syiah membenarkan orang mukmin mendera diri sendiri? ini penolakkan besar.
  5. Apakah syiah membenarkan ahlinya mengagungkan ahli majusi? ini penolakkan besar.
Anda lihat sendiri video di bawah ini untuk pemahaman lanjut. Saya galakkan komen tapi jangan sesekali komen sumpah seranah. Masukkan fakta dan bukan memaksa untuk mengikut ideologi anda.


1 ulasan:

  1. Bagaimana berlaku pergolakkan Mesir misalnya. Mesir bergolak kerana kebangkitan rakyatnya dan menentang pemimpinnya dengan cara pemberontakkan. Apakah pembrontakkan tersebut berlaku secara kebetulan atau pakatan? Jika anda melihat video di bawah ini. Penjelasan dibuat bagaimana perkara ini berlaku. Pemimpin yang mana meraikan kemenangan pemberontak.

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


Assalamualaikum.. Adik saya Termizzi Bin Senak kembali ke warahmatullah lebih kurang 8.30pm 16 Februari 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah.

Mak saudara rakan saya ujang (Firdaus) iaitu Cik Dayang Fatimah Binti Abang Drahman telah kembali ke warahmatullah hari ini 22 Februari 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah

Guru silat saya Dato Dahlan Ali telah kembali ke warahmatullah pada 19 Mac 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah.