اَلسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ SOLAT TIANG AGAMA.. SELAMAT MEMBACA.. ANDA SENYUM KAMI BAHAGIA.. JANGAN LUPA SUBSCRIBE YOUTUBE BELOYA TV DAN LIKE, FOLLOW SERTA SEE FIRST FACEBOOK PAGE BELOYA2U.COM UNTUK NOTIFIKASI PANTAS. SEMOGA ANDA TIDAK KETINGGALAN DENGAN LIVE PERKONGSIAN ILMU SERTA INFO YANG MENARIK

LAPORAN GATHERING RAKAN-RAKAN FACEBOOK I

Invitation lebih kurang dua hari berjaya mengumpul rakan-rakan Facebook di Riverside Bowling Kuching pada 17 Jun 2012 pada pukul 3 petang. Namun begitu, ada juga yang datang tetapi malu yang teramat sangat nak bertegur dengan rakan-rakan yang lain. Ada yang malu-malu Kucing tetapi menelifon Host program sehingga terpaksa memujuk untuk berjumpa dengan rakan-rakan yang lain.


Apa-apa pun kejadian-kejadian aneh yang berlaku semasa program tersebut. Objektif program adalah untuk mengeratkan silaturahim antara rakan-rakan facebook. Bukanlah sekadar berkawan di alam maya sahaja tetapi berkawan di alam nyata.

Selain daripada itu, bertukar-tukar info juga adalah objektif program ini. Selain menimba pengalaman dengan rakan baru. Seseorang yang takut pada kesilapan adalah orang yang sukar untuk mencuba sesuatu yang baru. 

Perbezaan program ini dengan yang lalu adalah dengan adanya banner dan hadiah kepada pemenang keseluruhan. Dalam program ini Izam Ahmad telah berjaya membawa pulang router wifi tersebut. Kepada rakan-rakan yang lain. Saya doakan anda mencoba pada masa-masa akan datang.

Pada masa-masa akan datang diharapkan Geng Cyber trooper yang lain lebih sporting menyokong program ini. Membawa rakan-rakan yang lain mengikuti program ini. Ini adalah program jati diri. Dalam program ini ada menyebut cabaran program adalah bertegur sapa. bertegur sapa dengan rakan yang lain akan sukar jika perasaan malu semalu-malunya tersemat di dalam jiwa. Sedikit keberanian diperlukan untuk menegur rakan yang hadir dalam program. Untuk berjaya anda harus berani dan jangan takut dengan berhadapan dengan orang ramai.
Kepada yang berani saya ucapkan tahniah dan kepada yang cuak-cuak belaka.. cuba lain kali.. Program terbesar akan datang mungkin akan dibuat lagi dengan suasana lebih menarik. Mengikut konco-konco yang terlibat, mungkin program akan datang adalah mendaki Gunung Santubong. Mungkin mungkin mungkin.. he he

Berani ke???!!! 


Banner dan hadiah bagaimanapun di sponsor oleh Beloya Management And Services. Kepada yang nak buat event yang memberi menafaat pada masa-masa akan datang di kawasan Kuching. Boleh request dengan Beloya Management And Services untuk memohon sponsor. Kalau bernasib baik.. dapat lerrr. he he.. 1 ulasan:

  1. Pada masa-masa akan datang diharapkan Geng Cyber trooper yang lain lebih sporting menyokong program ini. Membawa rakan-rakan yang lain mengikuti program ini. Ini adalah program jati diri. Dalam program ini ada menyebut cabaran program adalah bertegur sapa. bertegur sapa dengan rakan yang lain akan sukar jika perasaan malu semalu-malunya tersemat di dalam jiwa.

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


Assalamualaikum.. Adik saya Termizzi Bin Senak kembali ke warahmatullah lebih kurang 8.30pm 16 Februari 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah.

Mak saudara rakan saya ujang (Firdaus) iaitu Cik Dayang Fatimah Binti Abang Drahman telah kembali ke warahmatullah hari ini 22 Februari 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah

Guru silat saya Dato Dahlan Ali telah kembali ke warahmatullah pada 19 Mac 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah.