اَلسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ SOLAT TIANG AGAMA.. SELAMAT MEMBACA.. ANDA SENYUM KAMI BAHAGIA.. JANGAN LUPA SUBSCRIBE YOUTUBE BELOYA TV DAN LIKE, FOLLOW SERTA SEE FIRST FACEBOOK PAGE BELOYA2U.COM UNTUK NOTIFIKASI PANTAS. SEMOGA ANDA TIDAK KETINGGALAN DENGAN LIVE PERKONGSIAN ILMU SERTA INFO YANG MENARIK

BLOG DAN BIZ

Apakah blog hanya sekadar tempat untuk berkongsi cerita dan berkongsi maklumat? Ohhh.. sudah tentu tidak. Blog ialah medium untuk kita menyampaikan apa yang kita ada dari hakikat kepada makrifat, zahir dan batin.


Kesempatan daripada ledakan pembaca yang masuk ke laman blog boleh di adaptasi menjadi satu perniagaan. Memperkenalkan perniagaan kepada orang luar. Memberitahu semua orang apa yang kita buat. Perniagaan adalah sesuatu perumpamaan "telur sebiji riuh sekampung". Pastikan orang sekeliling kita tahu apa yang kita buat. Apabila mereka tahu barulah mereka mengguna produk dan perkhidmatan kita.

Pelbagai lagi yang saya akan kongsikan mengenai blog pada pendapat dan pengalaman saya. Mungkin terdapat kekurangan dan sekurang-kurangnya dapat membantu.

Video di bawah ini adalah komen saya mengenai blog secara ringkas. Maaflah yerr.. saya guna bahasa Sarawak.


1 ulasan:

  1. Kesempatan daripada ledakan pembaca yang masuk ke laman blog boleh di adaptasi menjadi satu perniagaan. Memperkenalkan perniagaan kepada orang luar. Memberitahu semua orang apa yang kita buat. Perniagaan adalah sesuatu perumpamaan "telur sebiji riuh sekampung".

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


Assalamualaikum.. Adik saya Termizzi Bin Senak kembali ke warahmatullah lebih kurang 8.30pm 16 Februari 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah.

Mak saudara rakan saya ujang (Firdaus) iaitu Cik Dayang Fatimah Binti Abang Drahman telah kembali ke warahmatullah hari ini 22 Februari 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah

Guru silat saya Dato Dahlan Ali telah kembali ke warahmatullah pada 19 Mac 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah.