اَلسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ SOLAT TIANG AGAMA.. SELAMAT MEMBACA.. ANDA SENYUM KAMI BAHAGIA.. JANGAN LUPA SUBSCRIBE YOUTUBE BELOYA TV DAN LIKE, FOLLOW SERTA SEE FIRST FACEBOOK PAGE BELOYA2U.COM UNTUK NOTIFIKASI PANTAS. SEMOGA ANDA TIDAK KETINGGALAN DENGAN LIVE PERKONGSIAN ILMU SERTA INFO YANG MENARIK

KETAGIHAN LOBAK MERAH ATAU ROKOK?


Anda boleh menjadi ketagih dengan lobak merah!

Saya tahu anda mungkin mendapati bahawa lucu seperti yang saya lakukan, tetapi ketagihan lobak merah adalah tidak mengenal sesiapa. Mangsa mendapati diri mereka makan lobak merah dengan banyak setiap hari dan sering tidak boleh berhenti berfikir tentang lobak merah apabila tidak mengunyahnya sehari.

Tapak kaki mereka menjadi warna oren dan bahagian putih pada mata mereka bertukar warna. Apa yang pasti ketagihan lobak merah adalah satu perkara yang bai. Ini adalah kerana sayur-sayuran adalah lebih sihat daripada rokok atau alkohol.

Malangnya, tidak. Lobak merah mengandungi vitamin A, yang walaupun tidak penting untuk hidup, boleh membunuh jika anda mempunyai terlalu banyak dalam sistem badan anda. Ini berlaku kerana hati anda terpaksa bekerja lebih masa untuk mengawal lebihan vitamin tersebut dan akhirnya hati anda akan menghadapi radang hati. Dos yang terlalu banyak vitamin A juga boleh menyebabkan osteoporosis.

Salah satu masalah terbesar penagih lobak merah sukar untuk mendapatkan bantuan. Ramai orang akan ketawa apabila melihat muka mangsa 'dan walaupun sesetengah doktor akan menafikan ia adalah suatu keadaan yang sebenar. Penagih boleh berhenti. Seorang wanita berjaya menyingkirkan tabiat dengan sokongan mudah dengan kembali dengan tabiat merokok.
ha hadoi.. apa pun sik bleh..

1 ulasan:

  1. apak kaki mereka menjadi warna oren dan bahagian putih pada mata mereka bertukar warna. Apa yang pasti ketagihan lobak merah adalah satu perkara yang bai. Ini adalah kerana sayur-sayuran adalah lebih sihat daripada rokok atau alkohol.

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


Assalamualaikum.. Adik saya Termizzi Bin Senak kembali ke warahmatullah lebih kurang 8.30pm 16 Februari 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah.

Mak saudara rakan saya ujang (Firdaus) iaitu Cik Dayang Fatimah Binti Abang Drahman telah kembali ke warahmatullah hari ini 22 Februari 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah

Guru silat saya Dato Dahlan Ali telah kembali ke warahmatullah pada 19 Mac 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah.