اَلسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ SOLAT TIANG AGAMA.. SELAMAT MEMBACA.. ANDA SENYUM KAMI BAHAGIA.. JANGAN LUPA SUBSCRIBE YOUTUBE BELOYA TV DAN LIKE, FOLLOW SERTA SEE FIRST FACEBOOK PAGE BELOYA2U.COM UNTUK NOTIFIKASI PANTAS. SEMOGA ANDA TIDAK KETINGGALAN DENGAN LIVE PERKONGSIAN ILMU SERTA INFO YANG MENARIK

KEMPEN KESEDARAN MENGENAI ISU PALESTIN DISBOTAJ??

Semasa kempen kesedaran mengenai isu palestin berlangsung terdapat beberapa individu menyebarkan maklumat mengenai kesilapan menggunakan gambar coklat kerana ia melambangkan kejayaan rejim israel. Disebabkan itu, saya mencari-cari apakah ianya benar dan apakah maklum-balas dari rakan-rakan yang lain. Berikut adalah maklum balasnya.

Adakah selepas menukar DP anda tiba anda  anda merasakan diri anda ialah tahanan kepada israel dan selepas itu terus tutup mata? Ya? Bagus. HEBAT israel kan. Dengan tukar DP sahaja terus boleh jadi tahanan israel.

Sebenarnya itu tidak benar sama sekali. Penukaran DP cuma berperanan menyebarkan kempen ini secara meluas. Apabila ramai mempunyai kesedaran maka mereka akan turut berdoa untuk tahanan perang israel.

SEMUA ORANG tahu menukar DP tidak boleh mengubah apa-apa. Tetapi ia boleh membantu menyebarkan isu tersebut dengan meluas apabila ramai orang tertanya2 kenapa orang lain tukar DP. Dari situlah kesedaran akan timbul dan doa akan terhasil.

Dan, kempen yang menghalang menukar DP ini dipercayai datang dari ISRAEL yang semakin BIMBANG dengan SAMBUTAN luar biasa terhadap tawanan perang ISRAEL. Mereka menyamar di kalangan PAK ARAB untuk kacau bilaukan KEMPEN-KEMPEN ini.

Selain di facebook, kempen-kempen ini juga telah merebak ke dalam dunia realiti apabila beberapa siri DEMO diadakan setelah kesedaran itu TIMBUL. saya ingin menasihati bahawa jika TIDAK mahu MEMBANTU tiada MASALAH tetapi jangan jadi PEROSAK suasana. Maksud sebenar di balik DP coklat. Ia ada simbolik tertentu sebenarnya.
  1. Baju coklat = mewakili tahanan perang israel yang dianiaya kerana mereka dipakaikan dengan baju berwarna coklat.
  2. Mata yang ditutupkan = Perlian kepada dunia luar yang dibutakan mata akibat peranan media massa yang bersikap pilih kasih termasuklah kuasa2 besar yang langsung tidak berperanan mahu menegur tindakan israel terhadap banduan-banduan perang dari palestine.
Tulisan hebrew tidak haram dan maksud sebenar di baju tersebut ialah perkhidmatan penjara israel

Tak perlu nak bersangka buruk terhadap kempen-kempen sebegini. Jika anda tidak suka, tidak bersetuju tiada apa-apa yang boleh kami lakukan untuk anda menerima kempen-kempen ini tetapi jangan jadi pengacau dan memecah belahkan kempen-kempen ini. Sudah-sudahlah. Kami semua bukan orang-orang yang bodoh akan terikut-ikut dengan penyebaran yang takde bukti yang mengganggu kempen ini berjalan. Diharapkan kepada perosak-perosak kempen, hentikan segera. Janganlah nak dengki tidak tentu pasal. Cukup-cukuplah. Jadi orang, belajarlah untuk berperikemanusiaan..

  Prophet Mohammad said : "Who did not care about Muslims is not one of them"

Sabda rasulullah s.a.w : "Barang sesiapa yang tidak mempedulikan umat islam yang lain maka dia bukanlah dari kalangannya"

Sumber dari sini.dan diolah sedikit untuk lebih pemahaman

1 ulasan:

  1. EMUA ORANG tahu menukar DP tidak boleh mengubah apa-apa. Tetapi ia boleh membantu menyebarkan isu tersebut dengan meluas apabila ramai orang tertanya2 kenapa orang lain tukar DP. Dari situlah kesedaran akan timbul dan doa akan terhasil.

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


Assalamualaikum.. Adik saya Termizzi Bin Senak kembali ke warahmatullah lebih kurang 8.30pm 16 Februari 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah.

Mak saudara rakan saya ujang (Firdaus) iaitu Cik Dayang Fatimah Binti Abang Drahman telah kembali ke warahmatullah hari ini 22 Februari 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah

Guru silat saya Dato Dahlan Ali telah kembali ke warahmatullah pada 19 Mac 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah.