اَلسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ SOLAT TIANG AGAMA.. SELAMAT MEMBACA.. ANDA SENYUM KAMI BAHAGIA.. JANGAN LUPA SUBSCRIBE YOUTUBE BELOYA TV DAN LIKE, FOLLOW SERTA SEE FIRST FACEBOOK PAGE BELOYA2U.COM UNTUK NOTIFIKASI PANTAS. SEMOGA ANDA TIDAK KETINGGALAN DENGAN LIVE PERKONGSIAN ILMU SERTA INFO YANG MENARIK

SURAH AL-FATIHAH DI HINA OLEH ARTIS TERKENAL DI BARAT

Agak kurang ajar lagu ini dengan grafik video serta penyampaian ayat yang digunakan merupakan ayat dari surah al-fatihah. Ayat yang di sebut oleh artis-artis tersebut ialah ayat pertama dalam surah Al-Fatihah.A001
Bismillah hirahman nirahhim
"Dengan nama Allah yang maha pengasih dan penyayang"

A002
Alhamdulillah hirabbil alamin
"Segala puji tertentu bagi Allah, Tuhan yang Memelihara dan Mentadbirkan sekalian alam"

Kalung yang digunakan oleh artis tersebut menunjukkan artis tersebut bukanlah orang islam tetapi mereka mempersendakan ayat Al-Quran. Antara artis yang terlibat ialah :

  1. Busta Rhymes. 
  2. Ron Browz, 
  3. Diddy, 
  4. Swizz Beats, 
  5. T-Pain, 
  6. Akon, 
  7. Lil Wayne

Selain ucapan salam mereka masukkan dalam video tersebut. Apakah mereka ini sengaja menyemarakkan lagi kemarahan orang islam. Mengikut sumber yang perolehi Busta Rhymes adalah seorang muslim. Mungkin Busta Rhymes jahil dengan ajaran islam dan disebabkan itu video dan lagu ini digubah.

Demi tuhan yang mencipta langit dan bumi. Dialah yang mengetahui segala isi bumi dan langit. Sesungguhnya mereka telah membuat seluruh umat Nabi Muhammad s.a.w bersedih. Bantulah mereka mengenal ajaran Islam sebenar.

Inilah bahana sikap orang arab yang tidak bersatu. Mereka diperlekehkan. Siapa yang nak dipersalahkan? Mereke berperang sesama sendiri. Dunia arab kini amat menyedihkan.

Saya mengajak saudara saudari BOIKOT artis-artis yang terlibat.. Sebenarnya saya dah boikot dia orang sejak dulu atas sebab kepercayaan saya tentang sesuatu...  Mampukkah???!!!

1 ulasan:

  1. Agak kurang ajar lagu ini dengan grafik video serta penyampaian ayat yang digunakan merupakan ayat dari surah al-fatihah. Ayat yang di sebut oleh artis-artis tersebut ialah ayat pertama dalam surah Al-Fatihah.

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


Assalamualaikum.. Adik saya Termizzi Bin Senak kembali ke warahmatullah lebih kurang 8.30pm 16 Februari 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah.

Mak saudara rakan saya ujang (Firdaus) iaitu Cik Dayang Fatimah Binti Abang Drahman telah kembali ke warahmatullah hari ini 22 Februari 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah

Guru silat saya Dato Dahlan Ali telah kembali ke warahmatullah pada 19 Mac 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah.