اَلسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ SOLAT TIANG AGAMA.. SELAMAT MEMBACA.. ANDA SENYUM KAMI BAHAGIA.. JANGAN LUPA SUBSCRIBE YOUTUBE BELOYA TV DAN LIKE, FOLLOW SERTA SEE FIRST FACEBOOK PAGE BELOYA2U.COM UNTUK NOTIFIKASI PANTAS. SEMOGA ANDA TIDAK KETINGGALAN DENGAN LIVE PERKONGSIAN ILMU SERTA INFO YANG MENARIK

KAMI HANYA RAKYAT BIASA - PEMBELAAN MANGSA DI LAMPU ISYARAT TAMAN KOPODIM

Al-fatihah kepada arwah Termizzi Bin Senak

Simpang lebuh raya Kopodim kini menjadi igauan kami sekeluarga. Kematian adik saya Termizzi Bin Senak perlu dibela mengikut saksi yang tinggal di Taman Kopodim. Bukan sahaja kematian adik saya perlu dibela tetapi ada lebih kurang 5 mangsa lain yang menemui ajal di simpang yang sama perlu dibela. Terdapat punca lain yang menyumbang pada kemalangan berlaku di situ. Bukanlah tempat itu keras seperti yang dilaporkan oleh pihak tertentu tetapi kerana kecuaian manusia yang mementingkan keuntungan tanpa menghiraukan pengguna jalan tersebut.

Ya!! kami tahu kami rakyat biasa, bukan orang-orang VVIP yang mungkin dibela walaupun hanya akibat calar di badan. Nyawa saudara-saudara kami di ragut kerana kecuaian demi mengejar keuntungan. Apakah nyawa kami sebagai rakyat biasa tidak penting dan kami di biar menangisi pemergian saudara-saudara kami akibat kecuaian pihak-pihak tertentu. Projek perjuta-juta tetapi kami rakyat biasa di abaikan..Mungkin ini hanyalah secebis kisah dari berpuluh ribu kisah dan mungkin kisah kami kisah terpencil yang jarang di ambil perhatian kerana untuk memberi perhatian kepada kami tidak mendatangkan KEUNTUNGAN. Tetapi kami juga punya perasaan. Nah!!! di bawah ini saya sertakan link di mana antara mangsa-mangsa yang menjadi habuan atas kecuaian orang lain.


Lampu isyarat di persimpangan antara Taman Kopodim, lebuh raya menuju Telaga Air dan Simpang menuju ke SMK Matang Hilir tidak berfungsi. Malah papan tanda amaran juga tidak di letak pada tempat di sepatutnya selain lampu jalan tidak menyala menyebabkan banyak pemandu keliru melalui jalan tersebut.

Saya bertemu beberapa rakan salah seorangnya Guru Silat saya Hasnol yang menetap di Kampung Kudei menyatakan sebelum kejadian tersebut beliau telah melalui jalan tersebut. Apa yang berlaku ialah semasa beliau keluar dari Taman Kopodim menuju ke Jalan Matang utama, beliau tidak sedar kereta yang dipandunya sudah berada di tengah-tengah simpang akibat lokasi tersebut terlalu gelap.

Jika anda amati laporan akhbar berkaitan dengan kemalangan tersebut didapati ramai antara penduduk di situ mengadu mengenai masalah yang sama. Klik SINI untuk melihat apa yang saya katakan. Mereka juga mengadu bahawa lampu isyarat tidak menyala dan lokasi gelap menyebabkan mereka keliru apabila melalui jalan tersebut selain mereka bimbang dengan keselamatan mereka sendiri.

Berapa orang lagi yang diperlukan untuk pihak yang bertanggungjawab mengambil tindakkan memastikan lokasi selamat dilalui? Perlukah melihat satu lagi insiden yang meragut nyawa barulah tindakkan di ambil? Apakah kerana kami bukan orang VVIP maka kami di abaikan?

Banyak pengguna yang melalui jalan tersebut. Mereka terdedah kepada bahaya!! Antara pengguna jalan tersebut ialah penduduk dari Taman Kopodim, Pelajar Politeknik, Peduduk Kampung Telaga air atau penduduk kampung sepanjang jalan matang menuju ke lundu, Pelaja SMK Matang Hilir dan beberapa pengguna lain yang ingin pergi ke Telaga Air dan Lundu.

Kematian adik saya Temizzi Bin Senak tidak akan saya sia-siakan sama sekali. Dengan kematiannya saya akan membela pengguna lain dan berharap lokasi tersebut selamat digunakan. Jutaan pampasan sekalipun tidak akan mampu mengembalikan nyawanya. KAMI MAHU PEMBELAAN kerana kecuaian pihak yang bertanggungjawab. KAMI TIDAK MAHU nyawa lain diragut lagi akibat keserakahan mengejar keuntungan. CUKUPLAH keluarga kami bersedih akibat daripada kecuian pihak yang mengendalikan jalan tersebut.

Kalau diberi kudrat saya akan mengumpul tandatangan dari pelbagai pihak yang menggunakan jalan tersebut dan saya akan serahkan kepa BIRO yang boleh membantu kami demi keadilan akibat kami di abaikan.

Berikut adalah gambar lokasi dimana bukti menunjukkan tiada papan tanda serta amaran bagi mengelak kemalangan
kami bukan orang berada yang punya harta untuk mengupah peguam yang mampu membela nasib adik saya. antara tindakkan yang perlu dibuat adalah :
  1. saman pihak bertanggungjawab atas kelalaian mereka
  2. arahkan pihak bertanggungjawab membaiki lampu jalan dan lampu isyarat
  3. arahkan pihak bertanggungjawab meletakkan papan tanda di setiap jalan menuju ke lampu isyarat

1 ulasan:

  1. Kematian adik saya Temizzi Bin Senak tidak akan saya sia-siakan sama sekali. Dengan kematiannya saya akan membela pengguna lain dan berharap lokasi tersebut selamat digunakan. Jutaan pampasan sekalipun tidak akan mampu mengembalikan nyawanya. KAMI MAHU PEMBELAAN kerana kecuaian pihak yang bertanggungjawab.

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


Assalamualaikum.. Adik saya Termizzi Bin Senak kembali ke warahmatullah lebih kurang 8.30pm 16 Februari 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah.

Mak saudara rakan saya ujang (Firdaus) iaitu Cik Dayang Fatimah Binti Abang Drahman telah kembali ke warahmatullah hari ini 22 Februari 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah

Guru silat saya Dato Dahlan Ali telah kembali ke warahmatullah pada 19 Mac 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah.