اَلسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ SOLAT TIANG AGAMA.. SELAMAT MEMBACA.. ANDA SENYUM KAMI BAHAGIA.. JANGAN LUPA SUBSCRIBE YOUTUBE BELOYA TV DAN LIKE, FOLLOW SERTA SEE FIRST FACEBOOK PAGE BELOYA2U.COM UNTUK NOTIFIKASI PANTAS. SEMOGA ANDA TIDAK KETINGGALAN DENGAN LIVE PERKONGSIAN ILMU SERTA INFO YANG MENARIK

9 WAKIL PARLIMEN BN DIGUGURKAN??!!

Spekulasi ini pada saya baik kerana orang muda harus diberi ruang untuk memimpin selain membuat tapisan yang telus bagi mengenalpasti wakil parlimen yang benar-benar tidak mengecewakan rakyat. Saya sendiri seringkali menerima rungutan dari beberapa orang mengenai wakil rakyat yang pilih kasih dalam menjalankan tugasnya walaupun kelihatan wakil rakyat menjalankan tugasnya.


____________________________________________________________________
PRU13 memberi impak di mana banyak rakan-rakan politik yang membuat beberapa spekulasi mengenainya tidak kiralah ianya dari parti yang mentakbir kerajaan sekarang ataupun parti alternatif yang sedia ada.
Perkara ini sudah menjadi budaya setiap kali pilihanraya semakin dekat walaupun kita tidak tahu bila pilihanraya akan diadakan dan saya ada sedikit informasi mengenainya.
MT ataupun “Malaysia Today” telah membuat spekulasi ataupun ianya adalah kebenaran yang tidak ada siapa yang mengetahuinya melainkan mereka sendiri.
MT telah menyenaraikan 9 wakil Parlimen Sarawak di bawah pemerintahan BN yang mungkin akan digugurkan dari bertanding pada pilihan raya akan datang. Perkara ini agak mengejutkan dan ia membuatkan individu tertentu tidak senang duduk.
Menurut MT, Wakil-wakil yang dijangka digugurkan adalah :
 1. Datuk Rohani Abdul Karim (Batang Lupar)
 2. Datuk Wahab Dollah (Igan)
 3. Datuk Michael Leo Toyad (Mukah)
 4. Datuk Dr James Dawos Mamit (Mambong)
 5. Dato Sri Sulaiman Abdul Rahman Taib (Kota Samarahan)
 6. Ahmad Lai (Sibuti)
 7. Datuk Wan Junaidi Tuanku Jaafar (Santubong)
 8. Dato Sri Douglas Uggah Embas (Betong)
 9. YB Nancy Shukri (Batang Sadong)
Dimanakah kebenaran desas-desus ini masih tiada yang dapat menjawab.
Daripada sumber-sumber yang boleh dipercayai seorang daripada paparazi kami telah menjumpai En Presiden SPDP Tan Sri Wiliam Mawan dan mendapati calon-calon untuk Parlimen Mas Gading akan diberitahu dalam masa yang terdekat. Ini bukanlah sekadar khabar angin. Makanya tidak lama lagi akan terjawab segala teka-teki yang bermain di minda.
Kita tunggu dah lihat siapakah calon yang dimaksudkan oleh En Presiden SPDP.


Baca lebih banyak lagi di : whizzekid

3 ulasan:

 1. Spekulasi ini pada saya baik kerana orang muda harus diberi ruang untuk memimpin selain membuat tapisan yang telus bagi mengenalpasti wakil parlimen yang benar-benar tidak mengecewakan rakyat. Saya sendiri seringkali menerima rungutan dari beberapa orang mengenai wakil rakyat yang pilih kasih dalam menjalankan tugasnya walaupun kelihatan wakil rakyat menjalankan tugasnya

  BalasPadam
 2. bukan diberi ruang. diberi peluanglah.
  ruang bagi kawasan yg sempit :p

  BalasPadam
 3. bukan diberi ruang. diberi peluanglah.
  ruang bagi kawasan yg sempit :p

  BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


Assalamualaikum.. Adik saya Termizzi Bin Senak kembali ke warahmatullah lebih kurang 8.30pm 16 Februari 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah.

Mak saudara rakan saya ujang (Firdaus) iaitu Cik Dayang Fatimah Binti Abang Drahman telah kembali ke warahmatullah hari ini 22 Februari 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah

Guru silat saya Dato Dahlan Ali telah kembali ke warahmatullah pada 19 Mac 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah.