اَلسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ SOLAT TIANG AGAMA.. SELAMAT MEMBACA.. ANDA SENYUM KAMI BAHAGIA.. JANGAN LUPA SUBSCRIBE YOUTUBE BELOYA TV DAN LIKE, FOLLOW SERTA SEE FIRST FACEBOOK PAGE BELOYA2U.COM UNTUK NOTIFIKASI PANTAS. SEMOGA ANDA TIDAK KETINGGALAN DENGAN LIVE PERKONGSIAN ILMU SERTA INFO YANG MENARIK

AZAM 2011 VS AZAM 2012 VS KIAMAT

Begitulah fenomena pada bulan 12 pada setiap tahun. Semua orang akan membicarakan azam tahunan yang mungkin tercapai dan yang mungkin terkapai-kapai. Sudahkah azam tahun 2011 anda berjaya dan mungkin juga tidak berjaya. Tidak salah sekiranya azam tahun 2012 dipasang walaupun azam tahun 2011 belum tercapai.

Humor yang dibuat pada tahun 2012 sedikit sebanyak mempengaruhi azam tahun baru. Banyak antara ilmuan membicarakan kejadian yang akan berlaku pada 2012. Pelbagai andaian yang dibuat yang akan berlaku pada 2012. Tiada siapa dapat memastikannya adakah ianya benar-benar berlaku. Kalendar kaum Maya menjadi rujukkan barat untuk melihat tarikh kejadian huru-hara pada 2012 dan orang islam pula merujuk kepada hadis dengan apa yang akan berlaku pada akan datang.

Azam pada tahun 2012 mungkin agak lain dari azam pada tahun-tahun lepas. Berita mengenai kejadian 2012 memberi impak kepada azam akan datang ataupun hadis-hadis dan andaian kejadian 2012 hanya dijadikan tahi telinga. Terpulang kepada anda semua.

Apa pun azam anda. Berpegang kepada ini "Jika anda mengejar dunia maka anda akan dapat dunia dan jika anda mengejar akhirat maka anda akan dapat dunia akhirat"


1 ulasan:

  1. Apa pun azam anda. Berpegang kepada ini "Jika anda mengejar dunia maka anda akan dapat dunia dan jika anda mengejar akhirat maka anda akan dapat dunia akhirat"

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


Assalamualaikum.. Adik saya Termizzi Bin Senak kembali ke warahmatullah lebih kurang 8.30pm 16 Februari 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah.

Mak saudara rakan saya ujang (Firdaus) iaitu Cik Dayang Fatimah Binti Abang Drahman telah kembali ke warahmatullah hari ini 22 Februari 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah

Guru silat saya Dato Dahlan Ali telah kembali ke warahmatullah pada 19 Mac 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah.