اَلسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ SOLAT TIANG AGAMA.. SELAMAT MEMBACA.. ANDA SENYUM KAMI BAHAGIA.. JANGAN LUPA SUBSCRIBE YOUTUBE BELOYA TV DAN LIKE, FOLLOW SERTA SEE FIRST FACEBOOK PAGE BELOYA2U.COM UNTUK NOTIFIKASI PANTAS. SEMOGA ANDA TIDAK KETINGGALAN DENGAN LIVE PERKONGSIAN ILMU SERTA INFO YANG MENARIK

PROMOSI ISLAM DI BARAT TERBAIK

Di dalam buku Don't Be Sad, karya Dr. A'id al-Qarni ada mengisahkan seorang muslim yang berhijrah ke Munich, German. Setelah sampai di pintu masuk bandar tersebut, dia terlihat sebuah poster yang tertulis "You dont' know Yokohama Tires". Dia kemudiannya meletakkan sebuah lagi poster di sebelah poster tadi dan saiznya hampir sama. Apa yang dia tulis di atas poster tersebut ialah "You don't know Islam. If you wish to know about it, call us at this number."

Poster itu nyata memberikan impak positif apabila dalam masa satu tahun sahaja, ribu orang penduduk german telah memeluk Islam. Dia juga telah menubuhkan masjid, pusat Islam dan sekolah.

Itu di Munich, Di Chicago, US pula sebuah organisasi Gain Peace juga menggunakan pendekatan yang sama dengan memasang iklan di badan bas atas tujuan untuk membetulkan pandangan silap warga US di sana. Ternyata strategi ini sangat berkesan apabila seramai 17 orang warga Chicago telah memeluk Islam. Di bawah ada aku muat naik beberapa gambar iklan yang mereka telah pasang. 


P/s : Gambar2 diatas telah membuktikan memang Wujud promosi Islam di barat. Siapa sangka negara yang majoritinya Agama Kristian ada Dakwah utk Islam.. Ini adalah cara mereka untuk berdakwah secara terbuka dimana2 sahaja. Sesungguhnya Islam itu Agama Allah. 

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


Assalamualaikum.. Adik saya Termizzi Bin Senak kembali ke warahmatullah lebih kurang 8.30pm 16 Februari 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah.

Mak saudara rakan saya ujang (Firdaus) iaitu Cik Dayang Fatimah Binti Abang Drahman telah kembali ke warahmatullah hari ini 22 Februari 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah

Guru silat saya Dato Dahlan Ali telah kembali ke warahmatullah pada 19 Mac 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah.