اَلسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ SOLAT TIANG AGAMA.. SELAMAT MEMBACA.. ANDA SENYUM KAMI BAHAGIA.. JANGAN LUPA SUBSCRIBE YOUTUBE BELOYA TV DAN LIKE, FOLLOW SERTA SEE FIRST FACEBOOK PAGE BELOYA2U.COM UNTUK NOTIFIKASI PANTAS. SEMOGA ANDA TIDAK KETINGGALAN DENGAN LIVE PERKONGSIAN ILMU SERTA INFO YANG MENARIK

KANAK-KANAK JELMAAN DEWA AKHIRNYA BERUBAH JADI MANUSIA


Lakshmi Tatma, seorang anak dari kampung pertanian yg miskin di India dianggap sebagai titisan dari Dewa Hindu untuk kemakmuran dan kesuburan kerana mempuyai keanehan rupa fizikal iaitu mempunyai 4 tangan dan 4 kaki. Orang ramai memujanya dengan meletakkan bermacam2 hadiah di samping tempat tidurnya setiap hari.

Tapi keadaan itu tidak membuat hidupnya senang. Dia tak boleh berjalan, duduk atau berdiri.Secara medikalnya, keadaan yang dialami Laksmi adalah disebabkan kerana kehadiran kembar ditubuhnya.

Kembarnya yang berhenti membesar tanpa ada kepala telah menempel pada tubuh laksmi dan disebut sebagai kembar parasit.

Orang tua Lakshmi memilih pembedahan sebagai jalan penyelesaian untuk anak malang itu 2 tahun lalu agar dia boleh terpisah dari kembar parasitnya. Dan setelah melalui prosedur pembedahan  selama 27 jam kini fizikalnya hampir sempurna. Dia boleh berdiri dan berjalan di atas dua kakinya.
Kini 2 tahun sudah berlalu dan Lakshmi sudah boleh mendaftar ke sekolah dan bermain seperti kanak- kanak lain.
Tetapi masalah perubatannya masih belum selesai, Lakshmi masih memerlukan beberapa pembedahan lanjutan untuk mengelakkannya dari kecederaan tulang belakang akibat SCOLIOSIS apabila dia meningkat dewasa nanti.

1 ulasan:

  1. Lakshmi Tatma, seorang anak dari kampung pertanian yg miskin di India dianggap sebagai titisan dari Dewa Hindu untuk kemakmuran dan kesuburan kerana mempuyai keanehan rupa fizikal iaitu mempunyai 4 tangan dan 4 kaki. Orang ramai memujanya dengan meletakkan bermacam2 hadiah di samping tempat tidurnya setiap hari.

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


Assalamualaikum.. Adik saya Termizzi Bin Senak kembali ke warahmatullah lebih kurang 8.30pm 16 Februari 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah.

Mak saudara rakan saya ujang (Firdaus) iaitu Cik Dayang Fatimah Binti Abang Drahman telah kembali ke warahmatullah hari ini 22 Februari 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah

Guru silat saya Dato Dahlan Ali telah kembali ke warahmatullah pada 19 Mac 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah.