HARDISK BUATAN CHINA

Terjadi kepada seorang pengguna di Russia ini. Dia baru sahaja membeli HDD bersaiz 500GB dengan harga yang begitu murah di China. Namun apabila menyimpan sebuah filem dan bila dimainkan hanya 5 minit sahaja filem itu boleh dimainkan. Lalu dia menghantar ke kedai berhampiran rumahnya untuk ditengok-tengokkan.


Pekedai tersebut juga rasa binggung kerana jumlah HDD tersebut masih kosong tetapi setiap kali dia memasukkan data hanya sebahagian sahaja boleh di capai. Pekedai itu berkeputusan itu membuka penutup HDD tersebut dan hasilnya adalah seperti di bawah:


Ianya hanyalah sebuah Pen drive bersaiz 128MB. Saiz yang terpapar dikomputer sebanyak 500GB adalah dummy kepada komputer yang dihasilkan oleh controller yang tertanam dalam pen drive. Begitulah HDD buatan China yang murah ini berakhir walaupun harganya murah. Berhati-hatilah. 


Ulasan

  1. Terjadi kepada seorang pengguna di Russia ini. Dia baru sahaja membeli HDD bersaiz 500GB dengan harga yang begitu murah di China. Namun apabila menyimpan sebuah filem dan bila dimainkan hanya 5 minit sahaja filem itu boleh dimainkan. Lalu dia menghantar ke kedai berhampiran rumahnya untuk ditengok-tengokkan.

    BalasPadam

Catat UlasanAssalamualaikum.. Adik saya Termizzi Bin Senak kembali ke warahmatullah lebih kurang 8.30pm 16 Februari 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah.

Mak saudara rakan saya ujang (Firdaus) iaitu Cik Dayang Fatimah Binti Abang Drahman telah kembali ke warahmatullah hari ini 22 Februari 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah

Guru silat saya Dato Dahlan Ali telah kembali ke warahmatullah pada 19 Mac 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah.