اَلسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ SOLAT TIANG AGAMA.. SELAMAT MEMBACA.. ANDA SENYUM KAMI BAHAGIA.. JANGAN LUPA SUBSCRIBE YOUTUBE BELOYA TV DAN LIKE, FOLLOW SERTA SEE FIRST FACEBOOK PAGE BELOYA2U.COM UNTUK NOTIFIKASI PANTAS. SEMOGA ANDA TIDAK KETINGGALAN DENGAN LIVE PERKONGSIAN ILMU SERTA INFO YANG MENARIK

MENGAPA ANGKA 666 DI KAITKAN DENGAN *^%*&^%$&

Dalam banyak-banyak kepercayaan angka 666 sering dijadikan simbol yang mengandungi makna yang sangat menakutkan dan sentiasa dikaitkan dengan dunia kegelapan. Hal ini terus belaku sehingga kini dari generasi ke generasi dan hampir dipercayai oleh disemua pelusuk dunia baik di barat atau pun timur baik di utara maupun di pelusuk bumi bagian selatan.Kali ini kita akan menyelami makna angka 666 dengan merujuk kitab suci agung Al Quran; dengan cara melihat pada nombor ayat, nombor surat dan nombor juz yang mengandungi angka 666

Bila kita lihat dari ayat 1 hingga 666 Al quran, maka kita akan bertemu dengan surah An Nisaa ayat 173, “Adapun orang-orang yang beriman dan berbuat amal saleh, maka Allah akan menyempurnakan pahala mereka dan menambah untuk mereka sebahagian dari umat-Nya. Adapun orang-orang yang enggan dan menyombongkan diri, maka Allah akan menyiksa mereka dengan siksaan yang pedih, dan mereka tidak akan memperoleh bagi diri mereka perlindungan dan pertolongan selain dari pada Allah’’.

Angka 666 bila dipisah akan terdiri dari angka 6 dan 66. Surat ke 6 dalam Al Quraan adalah Al An’aam yang dalan terjemahan Al Quran yang diterbitkan jabatan agama bererti BINATANG TERNAK. Apakah dengan Allah telah menyindir mereka iaitu para pemuja syaitan dan sejenisnya ibarat binatang yang tidak mempunyai akal dan fikiran.. Cuba semak firman-Nya surat AL An’aam ayat ke 6, ‘’Apakah mereka tidak memperhatikan berapa banyak kaum-kaum yang telah Kami binasakan sebelum mereka, padahal ( kaum itu ) telah kami teguhkan kedudukan mereka di muka bumi, iaitu keteguhan yang belum pernah Kami berikan kepadamu, dan Kami curahkan hujan yang lebat atas mereka dan Kami jadikan sungai-sungai mengalir dibawah mereka. Kemudian Kami binasakan mereka kerana dosa mereka sendiri. Dan Kami ciptakan sesudah mereka kaum yang lain’’. 

Dan ini seruan Allah dalam surah Al Anaam ayat yang ke 66, “Dan kaummu mendustakannya (azab) padahal azab itu benar adanya katakanlah : “Aku ini bukanlah orang yang diberi untuk mengurus urusanmu’’. Surat ke 66 dalam kitab suci Al Quraan adalah At Tahrim, yang terjemah Al Quraan terbitan jabatan agama bererti MENGHARAMKAN. Apakah dengan ini Allah telah menyidir mereka dengan mengharamkan segala bentuk dan prilaku para pemujaan syaitan dan sejenisnya untuk masuk kesyurga-Nya. Cuba lihat firman-Nya dalam surah At Tahrim ayat ke 6, ‘’Hai orang-orang yang beriman, peliharalah dirimu dan keluargamu dari api neraka yang bahan bakarnya adalah manusia dan batu; penjaganya malaikat-malaikat yang kasar, yang keras, yang tidak mengdurhakai Allah terhadap apa yang diperintahkan-Nya kepada mereka dan selalu mengerjakan apa yang diperintahkan.

Angka 6 bila dikolerasikan pada nomor juz 6 maka kita akan bertemu dengan surah An Nisaa ayat 148 hingga 176 dan surah Al Maidah ayat 1 hingga ayat 82 sehingga kesemua ayat pada juz 6 adalah 111 ayat. Bila kita urut dari ayat 1 hingga ayat 111 maka ayat ke 6 pada juz 6 adalah surah An nisaa ayat 153, “Ahli kitab meminta kepadamu agar kamu menurunkan kepada mereka sebuah kitab dari langit. Maka sesungguhnya mereka telah meminta kepada Musa yang lebih besar dari itu. Mereka berkata: ‘’Perlihatkanlah Allah kepada kami dengan nyata”. Maka mereka disambar kilat kerana kezalimannya, dan mereka menyembah anak sapi, sesudah datang kepada mereka bukti-bukti yang nyata, lalu Kami maafkan (mereka) dari yang demikian. Dan telah Kami berikan kepada Musa keterangan yang nyata’’. Dan ini ayat ke 66 dalam juz 6 maka kita akan bertemu dengan surah Al Maidah ayat 37, ‘’Mereka ingin keluar dari neraka, padahal mereka sekali-kali tidak dapat keluar daripadanya, dan mereka beroleh azab yang kekal’’.

Maha Suci Allah yang tak akan pernah hilang Kesucian dan Keagungan-Nya walau seluruh isi jagat raya tak menyembah-Nya lagi.

Sumber : prediksi

1 ulasan:

  1. Dalam banyak-banyak kepercayaan angka 666 sering dijadikan simbol yang mengandungi makna yang sangat menakutkan dan sentiasa dikaitkan dengan dunia kegelapan. Hal ini terus belaku sehingga kini dari generasi ke generasi dan hampir dipercayai oleh disemua pelusuk dunia baik di barat atau pun timur baik di utara maupun di pelusuk bumi bagian selatan.

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


Assalamualaikum.. Adik saya Termizzi Bin Senak kembali ke warahmatullah lebih kurang 8.30pm 16 Februari 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah.

Mak saudara rakan saya ujang (Firdaus) iaitu Cik Dayang Fatimah Binti Abang Drahman telah kembali ke warahmatullah hari ini 22 Februari 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah

Guru silat saya Dato Dahlan Ali telah kembali ke warahmatullah pada 19 Mac 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah.