اَلسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ SOLAT TIANG AGAMA.. SELAMAT MEMBACA.. ANDA SENYUM KAMI BAHAGIA.. JANGAN LUPA SUBSCRIBE YOUTUBE BELOYA TV DAN LIKE, FOLLOW SERTA SEE FIRST FACEBOOK PAGE BELOYA2U.COM UNTUK NOTIFIKASI PANTAS. SEMOGA ANDA TIDAK KETINGGALAN DENGAN LIVE PERKONGSIAN ILMU SERTA INFO YANG MENARIK

DAH NAMPAK DAH NAK KESAN PERHIMPUNAN BERSIH ANJURAN AMBIGA BERKEPALAKAN ANUAR

Saya mohon maaf, kali ini artikel saya menggunakan bahasa ibunda saya iaitu bahasa sarawak. he he.. Kitak orang dah nangga info-info berkaitan dengan perhimpunan bersih tek? mun udah nangga bagus lah. Tangga kitak orang kesannya ke atas orang lain. Bagus ka sik bagus camya? Ya perjuangan Annuar untuk ambiga ataupun berjuangan Ambiga untuk Annuar.. Bukan untuk rakyat...  Mun untuk rakyat siknya molah gia. Ya rupa sidak PAS ya juak. Nang sik kedak parti PAS jak sidak dalam ya.. Betikam dengan botol dengan polis.. Bagus gia.. Siknya tauk nya dikudakan oleh Annuar ya.

Dari sia nampak dah aku muka annuar sebenar yang betopengkan muka keadilannya tek. Cara paling kotor yang pernah aku diat dalam sejarah cara seorang pemimpin molah tuntutan. Kitak orang sik dapat bukak mata agik ka apa yang annuar polah. Aku tauk... ada dikalangan kitak orang dah terpengaruh dengan satu perkara yang aku pasti "Jangan percayakan Media Arus Perdana". Bila jak word ya di kayang-kayang rah mata n telinga kitak orang alulah suara sebelah pihak ajak di dengar pasya suara dari sebelah pihak agik sik didengar. Jadinya kitak orang jadilah pejuang ANNUAR & bukan pejuang negara. Paham sik kitak orang apa maksud aku tok. Mun paham bagus lah.

Aku paling kecewa parti PAS sebab berstongkol dengan Ambiga. Mun datang jak pas kat Sarawak tok nang ditanyak ku bena-bena apa tujuan sidaknya molah gia. Apa perjuangan sidak sebenarnya. Nak berperang jak kerja. Kinek tok berperang dapatkan ilmu pengetahuan bukan main tikam-tikam botol rah jeraya, kiak kaong sik tentu pasal kedak orang sik berotak. Ya ku madah Parti PAS pun dah sik releven agik dah. Secara keseluruhannya PKR memang sik releven dah.

Aku nanggalah nak.. Perhimpunan bersih tok adalah perjuangan untuk Ambiga dengan Annuar & bukan untuk negara. Banyak cara lain yang lebih bagus gik dari cara perhimpunan bersih. Mun juak bersih perhimpunan ya... Coba kitak orang tangga dikpun kedak apa kedak keadaan masa perhimpunan ya. Bagus kah gia? Biasalah nak... Dalam dunia tok ada orang berotak n ada juak sik berotak. 

KAMI MAHU ANNUAR IBRAHIM BERUNDUR KERANA DIA ADALAH PENJAHANAM NEGARA1 ulasan:

  1. Aku nanggalah nak.. Perhimpunan bersih tok adalah perjuangan untuk Ambiga dengan Annuar & bukan untuk negara. Banyak cara lain yang lebih bagus gik dari cara perhimpunan bersih. Mun juak bersih perhimpunan ya... Coba kitak orang tangga dikpun kedak apa kedak keadaan masa perhimpunan ya. Bagus kah gia? Biasalah nak... Dalam dunia tok ada orang berotak n ada juak sik berotak.

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


Assalamualaikum.. Adik saya Termizzi Bin Senak kembali ke warahmatullah lebih kurang 8.30pm 16 Februari 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah.

Mak saudara rakan saya ujang (Firdaus) iaitu Cik Dayang Fatimah Binti Abang Drahman telah kembali ke warahmatullah hari ini 22 Februari 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah

Guru silat saya Dato Dahlan Ali telah kembali ke warahmatullah pada 19 Mac 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah.