اَلسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ SOLAT TIANG AGAMA.. SELAMAT MEMBACA.. ANDA SENYUM KAMI BAHAGIA.. JANGAN LUPA SUBSCRIBE YOUTUBE BELOYA TV DAN LIKE, FOLLOW SERTA SEE FIRST FACEBOOK PAGE BELOYA2U.COM UNTUK NOTIFIKASI PANTAS. SEMOGA ANDA TIDAK KETINGGALAN DENGAN LIVE PERKONGSIAN ILMU SERTA INFO YANG MENARIK

15 CARA MENGGUNAKAN KAD PERNIAGAAN

Dunia perniagaan ataupun usahawan mempunyai pelbagai trik dan kaedah untuk mempromosikan produk mahupun diri sendiri. Sebenarnya apabila kita mempromosikan diri sendiri secara langsung kita mempromosikan produk dan perkhidmatan kita. Dengan cara tersebut kita dapat menambah rangkaian perniagaan kita dan mencipta pelanggan baru.
Di bawah ini merupakan 15 cara bagaimana kad perniagaan dapat dimanipulasi sebagai alat promosi:


 1. Membawa kad perniagaan bersama-sama anda sepanjang masa.
 2. Letakkan kad anda dalam perpustakaan.
 3. Mempamerkan kad perniagaan di semua papan tanda.
 4. Mengedarkan kad semsa menghadiri jamuan.
 5. Kepilkan kad anda bersama setiap surat yang dikirimkan.
 6. Kepilkan kad anda bersama setiap bil yang dibayar.
 7. Bertukar kad dengan kawan-kawan.
 8. Sertai pertubuhan, kelab, persatuan -pastikan kesemua ahli mendapat kad anda.
 9. Pamerkan kad anda pada papan kenyataan di pusat-pusat membeli-belah.
 10. Pastikan kesemua keluarga anda membawa kad untuk diedarkan ke mana saja mereka pergi.
 11. Apabila anda berjumpa dengan pelanggan yang ceria, berikan kad perniagaan anda dan suruh pelanggan anda memberikan kad anda kepada pelangan yang berpotensi.
 12. Gunakan kad anda sebagai tambahan kepada semua ruangan publisiti yang mempunyai klasifikasi kad perniagaan. Ia selalunya menguntungkan.
 13. Pastikan kad anda menarik dan mengandungi semua maklumat yang diperlukan.
 14. Kiranya anda terdiri daripada salah seorang ahli kelab kesihatan, tanya penyambut tetamu sekiranya anda boleh meletakkan kad anda di kaunter atau di papan buletin.
 15. Sentiasa tinggalkan kad anda apabila berjumpa doktor, makanik, salun dan sebagainya.


Saya harap apa yang saya sampaikan memberi menafaat kepada anda semua dan kongsi-kongsi lah dengan rakan-rakan anda. tak rugi pun kan? renung-renungkan dan selamat beramal.

1 ulasan:

 1. Gunakan kad anda sebagai tambahan kepada semua ruangan publisiti yang mempunyai klasifikasi kad perniagaan. Ia selalunya menguntungkan. Pastikan kad anda menarik dan mengandungi semua maklumat yang diperlukan.

  BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


Assalamualaikum.. Adik saya Termizzi Bin Senak kembali ke warahmatullah lebih kurang 8.30pm 16 Februari 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah.

Mak saudara rakan saya ujang (Firdaus) iaitu Cik Dayang Fatimah Binti Abang Drahman telah kembali ke warahmatullah hari ini 22 Februari 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah

Guru silat saya Dato Dahlan Ali telah kembali ke warahmatullah pada 19 Mac 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah.