اَلسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ SOLAT TIANG AGAMA.. SELAMAT MEMBACA.. ANDA SENYUM KAMI BAHAGIA.. JANGAN LUPA SUBSCRIBE YOUTUBE BELOYA TV DAN LIKE, FOLLOW SERTA SEE FIRST FACEBOOK PAGE BELOYA2U.COM UNTUK NOTIFIKASI PANTAS. SEMOGA ANDA TIDAK KETINGGALAN DENGAN LIVE PERKONGSIAN ILMU SERTA INFO YANG MENARIK

UGUT PELAJAR RM600 DI KUCHING

KUCHING: Seorang pelajar perempuan tingkatan tiga dari Gita mendakwa dirinya diserang oleh sekumpulan pelajar perempuan lain yang cuba untuk memeras ugut wang daripadanya , kelmarin.Insiden tersebut dipercayai berlaku sekitar jam 3.30 petang apabila mangsa bersama dua lagi rakannya ditahan oleh enam pelajar tingkatan enam di pintu pagar sekolah ketika hendak pulang ke rumah.

Kumpulan itu dipercayai meminta RM600 daripada mangsa sebagai ‘wang perlindungan,’ tetapi mula menyerang apabila mangsa memberitahu yang mereka tidak mempunyai wang.

Mangsa juga diberi amaran agar tidak memberitahu perkara tersebut kepada pihak polis jika tidak akan terus dipukul oleh mereka.

Mangsa yang mengalami kecederaan di bahagian muka dan badan memberitahu perkara tersebut kepada bapanya yang kemudian membawa mangsa ke hospital untuk mendapatkan rawatan sebelum membuat laporan polis.Pihak polis masih menjalankan siasatan ke atas kes tersebut.

Dalam satu kejadian berasingan, sembilan pekerja asing ditangkap semalam selepas dipercayai merusuh gara-gara didakwa memukul seorang pengawal keselamatan di sebuah tapak pembinaan.

Insiden tersebut dipercayai ber laku di sebuah tapak pembinaan di Kota Sentosa sekitar jam 7 malam kelmarin.

Menurut laporan polis yang dibuat mangsa, pihak polis tiba di tempat kejadian selepas menerima laporan mengenainya dan menangkap kesemua pekerja asing itu untuk siasatan lanjut.

BLY:
Macam-macam kejadian aneh yang berlaku di sekeliling kita. Pelbagai bentuk dan punca jenayah yang mungkin jarang kita dengar. Apa-apa pun macam tak logik jer budak minta wang perlindungan sehingga RM600.00. Perkara seperti ini agak mengelirukan. Pelbagai tafsiran boleh dibuat dalam kejadian seperti ini. Laporan ini datang dari mangsa yang kena ugut dan laporan dari pemangsa pula tiada di buat. Tahukah anda bahawa mangsa boleh menjadikan dirinya pemangsa kepada pemangsa yang menjadikannya mangsa. Agak mengelirukan ayat saya kan? Teknik ini selalu digunapakai di bawah sedar dan kebiasaannya perkataan yang digunakan untuk kejadian ini adalah "Manipulasi".

Sumber : US

1 ulasan:

  1. ahukah anda bahawa mangsa boleh menjadikan dirinya pemangsa kepada pemangsa yang menjadikannya mangsa. Agak mengelirukan ayat saya kan? Teknik ini selalu digunapakai di bawah sedar dan kebiasaannya perkataan yang digunakan untuk kejadian ini adalah "Manipulasi".

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


Assalamualaikum.. Adik saya Termizzi Bin Senak kembali ke warahmatullah lebih kurang 8.30pm 16 Februari 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah.

Mak saudara rakan saya ujang (Firdaus) iaitu Cik Dayang Fatimah Binti Abang Drahman telah kembali ke warahmatullah hari ini 22 Februari 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah

Guru silat saya Dato Dahlan Ali telah kembali ke warahmatullah pada 19 Mac 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah.