اَلسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ SOLAT TIANG AGAMA.. SELAMAT MEMBACA.. ANDA SENYUM KAMI BAHAGIA.. JANGAN LUPA SUBSCRIBE YOUTUBE BELOYA TV DAN LIKE, FOLLOW SERTA SEE FIRST FACEBOOK PAGE BELOYA2U.COM UNTUK NOTIFIKASI PANTAS. SEMOGA ANDA TIDAK KETINGGALAN DENGAN LIVE PERKONGSIAN ILMU SERTA INFO YANG MENARIK

PERSEMBAHAN SENI SILAT KALAM SARAWAK IV

Persembahan Akedemi Seni Silat Kalam Sarawak bertempat di Kampung Matang Lot Batu 10 adalah salah satu acara yang mengujakan orang-orang kampung yang menunggu acara tersebut berlangsung. Cuaca bagaimanapun ketika itu hujan lebat dan padang basah.


Persembahan ini berlangsung kira-kira pada pukul 2 petang dan semua ahli senit silat kalam berkumpul di Surau Taman Palma Indah terlebih dahulu untuk sembahyang Zohor secara berjemaah. Ahli yang datang untuk menyokong dan membuat persembahan adalah Hasnol, Ajit, Faz, Wan Ashraf, Wan Man, Boboi, Mail Lambong, Kaliq, Akim, Khall, Alex (shawal), Mirul dan boy.

Kami kemudian bergerak ke gelanggang persembahan kira-kira pada pukul 1.30pm dan perjalanan kami di usuli dengan hujan lebat. Masing-masing kami diam dan berharap hujan akan berhenti. Sesampai kami di lokasi kami disambut dengan hujan dan itu tidak mematahkan semangat kami dengan berpegang pada satu prinsip "Hidup Bersama Mengembang dan Menyatu".

Persembahan kami pun dimulakan. Persembahan itu dilakukan di atas padang yang becak dan basah namun tidak mematahkan semangat ahli silat kalam untuk meneruskan persembahan. Sekalipun baju putih bersalut tanah tidak akan menghalang ahli silat kalam menunjukkan yang terbaik.

UCAPAN TAHNIAH DARI beloya2u.com KEPADA AHLI SILAT KALAM SARAWAK.

1 ulasan:

  1. Persembahan kami pun dimulakan. Persembahan itu dilakukan di atas padang yang becak dan basah namun tidak mematahkan semangat ahli silat kalam untuk meneruskan persembahan. Sekalipun baju putih bersalut tanah tidak akan menghalang ahli silat kalam menunjukkan yang terbaik.

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


Assalamualaikum.. Adik saya Termizzi Bin Senak kembali ke warahmatullah lebih kurang 8.30pm 16 Februari 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah.

Mak saudara rakan saya ujang (Firdaus) iaitu Cik Dayang Fatimah Binti Abang Drahman telah kembali ke warahmatullah hari ini 22 Februari 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah

Guru silat saya Dato Dahlan Ali telah kembali ke warahmatullah pada 19 Mac 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah.