TRAGEDI LEMAS DI KPG GIAM PADAWAN

Kuching :Satu kejadian tak diingini telah berlaku di Kampung Giam di sini.Empat rakan sekerja dari Hospital Besar Sarawak''s Heart Centre di Kota Samarahan tragis apabila kedua-dua mereka, seorang doktor dan seorang jururawat, lemas.

Mangsa-mangsa dikenal pasti sebagai Mohamad Azri Dollah, 27, dari Semariang, di sini, yang baru saja menamatkan latihannya , dan jururawat Norfazillah Abdul Kadir, 23, dari Kampung Baru, Samarahan.

Mereka dan dua jururawat dari pusat jantung telah pergi untuk berkelah dan berenang pada kawasan lata,35km dari bandaraya Kuching, pagi ini.

Pada kira-kira 11am, Norfazillah dilihat bergelut dalam air dan berteriak untuk meminta pertolongan. Menyedari rakannya yang tidak tahu berenang, Mohamad Azri terjun ke dalam air menyelamatkan dia.Bagaimanapun , dia yang dalam keadaan kesukaran disebabkan arus deras dan ditarik oleh Norfazillah yang dalam ketakutan,akhirnya kedua-dua telah hilang di bawa arus yang deras.

Sumber : US

Ulasan

  1. Kuching :Satu kejadian tak diingini telah berlaku di Kampung Giam di sini.Empat rakan sekerja dari Hospital Besar Sarawak''s Heart Centre di Kota Samarahan tragis apabila kedua-dua mereka, seorang doktor dan seorang jururawat, lemas.

    BalasPadam

Catat UlasanAssalamualaikum.. Adik saya Termizzi Bin Senak kembali ke warahmatullah lebih kurang 8.30pm 16 Februari 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah.

Mak saudara rakan saya ujang (Firdaus) iaitu Cik Dayang Fatimah Binti Abang Drahman telah kembali ke warahmatullah hari ini 22 Februari 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah

Guru silat saya Dato Dahlan Ali telah kembali ke warahmatullah pada 19 Mac 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah.