MANUSIA TANPA OTAK HIDUP MACAM ZOMBIE

Kuching13 May - Banyak udang banyak garam, Banyak orang banyak ragam.Macam-macam perkara yang saya temui sejak bermulanya saya kenal erti kehidupan. Kita memang tidak dapat lari dari manusia yang pelik-pelik. Manusia yang banyak mulut yang suka menjaja cerita orang lain dan menaburkan fitnah adalah seburuk-buruk manusia. Manusia seperti ini tidak layak untuk mencium baru syurga (Masuk syurga ke tak itu bukan kerja saya yerr).

Manusia yang sombong dan bongkak adalah manusia yang tidak pernah mensyukuri nikmat tuhan. Ini merupakan kejadian yang berlaku ke atas diri saya dan ini adalah contoh yang terbaik manusia yang tidak menyukuri rahmat tuhan. Seorang individu yang tidak dikenali telah menghantar pesanan ringkas ke telefon bimbit saya dan menggunakan bahasa yang kasar serta kurang ajar.

Apabila ditanya siapakah empunya nombor tersebut. Individu tersebut bagaimanapun membalas pesanan ringkas tersebut dengan sumpah seranah. Selepas itu individu tersebut langsung tidak memohon maaf malah bersikap bongkak dan takbur dengan memberi respon yang kasar.

Individu tersebut bagaimanapun tidak dapat dikenal pasti di manakah asal usulnya tetapi kita boleh kategorikan individu ini sebagai manusia tanpa otak hidup macam zombie. kah kah kah kah.. Kepada pembaca-pembaca yang saya hormati. Apa yang berlaku ini adalah tauladan dan sempadan bagi kita dalam menghadapi liku-liku kehidupan. Jangan sesekali menggunakan perkataan yang tidak baik ke atas orang lain.

Saya bagaimanapun tidak membalas individu tersebut dengan hadiah sumpah seranah dan sebaliknya saya cuba untuk mengetahui siapakah gerangan yang menghantar pesanan ringkas tersebut. Nombor yang tertera pada pesanan ringkas tersebut ialah 0145962643.

Sekian...

Ulasan

 1. Kuching 13 May - Banyak udang banyak garam, Banyak orang banyak ragam.Macam-macam perkara yang saya temui sejak bermulanya saya kenal erti kehidupan. Kita memang tidak dapat lari dari manusia yang pelik-pelik. Manusia yang banyak mulut yang suka menjaja cerita orang lain dan menaburkan fitnah adalah seburuk-buruk manusia. Manusia seperti ini tidak layak untuk mencium baru syurga

  BalasPadam
 2. kenak boleh jadi mcm ya ow..


  psttt : kmk ada tga kereta ada sticker beloya2u kt seberkas tek..kancil..siapa kah>? hehe

  BalasPadam
 3. banyak orang make sticker ya koh vivion.. he he.. orang lain tangga kitak ya.. lamak kamek sik main rah wisma seberka koh.. ak ak ak..

  BalasPadam

Catat UlasanAssalamualaikum.. Adik saya Termizzi Bin Senak kembali ke warahmatullah lebih kurang 8.30pm 16 Februari 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah.

Mak saudara rakan saya ujang (Firdaus) iaitu Cik Dayang Fatimah Binti Abang Drahman telah kembali ke warahmatullah hari ini 22 Februari 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah

Guru silat saya Dato Dahlan Ali telah kembali ke warahmatullah pada 19 Mac 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah.