اَلسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ SOLAT TIANG AGAMA.. SELAMAT MEMBACA.. ANDA SENYUM KAMI BAHAGIA.. JANGAN LUPA SUBSCRIBE YOUTUBE BELOYA TV DAN LIKE, FOLLOW SERTA SEE FIRST FACEBOOK PAGE BELOYA2U.COM UNTUK NOTIFIKASI PANTAS. SEMOGA ANDA TIDAK KETINGGALAN DENGAN LIVE PERKONGSIAN ILMU SERTA INFO YANG MENARIK

HILANG BARANG BEHARGA SELEPAS BERHIBUR DENGAN LELAKI YANG TIDAK DIKENALI

KUCHING: Gara-gara keluar berhibur dengan lelaki yang baru dikenali, dua wanita lesap barangan berharga milik mereka.
Semuanya bermula apabila wanita berkenaan pergi ke sebuah pusat hiburan di Petanak dekat sini malam Isnin lepas dan bertemu dengan dua lelaki tempatan di sana.

Bagaimanapun, tanpa disedari pada keesokan paginya kedua-dua wanita terbabit mendapati mereka berada di dalam bilik sebuah hotel bajet di sini dan semua barangan berharga milik mereka hilang.

Mangsa mengesyaki mereka telah diberi minuman yang dicampur bahan tertentu oleh kedua-dua lelaki berkenaan di kelab malam tersebut menyebabkan kedua-duanya tidak sedarkan diri.

Menurut sumber lagi, mangsa bangun awal pada pagi keesokannya dan mendapati hanya mereka berdua di hotel berkenaan di Jalan Rock tanpa mengetahui bagaimana mereka boleh berada di situ.

Selepas membuat pemeriksaan, mereka menyedari barangan milik mereka termasuk telefon Blackberry, telefon bimbit dan wang tunai RM1,700 hilang dipercayai dicuri dua lelaki berkenaan pada malam sebelumnya.

Bagaimanapun, sumber tidak menyatakan sama ada mangsa turut diserang secara seksual oleh suspek ketika mereka dalam keadaan tidak sedarkan diri.

Polis masih menyiasat kes tersebut. Dalam kes berasingan, tiga pelajar kolej masing-masing kehilangan komputer riba selepas rumah sewa mereka di Jalan Wan Ali di sini dipecah masuk Selasa lepas.

Mangsa, yang kesemuanya berusia awal 20-an, hanya mengetahui kejadian itu sebaik tiba di rumah sekitar jam 10.30 pagi selepas tamat kelas dan melihat terdapat tanda-tanda rumah sewa mereka dipecah masuk. Kerugian dianggarkan berjumlah RM5,000.


sumber : US

1 ulasan:

  1. Mangsa, yang kesemuanya berusia awal 20-an, hanya mengetahui kejadian itu sebaik tiba di rumah sekitar jam 10.30 pagi selepas tamat kelas dan melihat terdapat tanda-tanda rumah sewa mereka dipecah masuk. Kerugian dianggarkan berjumlah RM5,000.

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


Assalamualaikum.. Adik saya Termizzi Bin Senak kembali ke warahmatullah lebih kurang 8.30pm 16 Februari 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah.

Mak saudara rakan saya ujang (Firdaus) iaitu Cik Dayang Fatimah Binti Abang Drahman telah kembali ke warahmatullah hari ini 22 Februari 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah

Guru silat saya Dato Dahlan Ali telah kembali ke warahmatullah pada 19 Mac 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah.