اَلسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ SOLAT TIANG AGAMA.. SELAMAT MEMBACA.. ANDA SENYUM KAMI BAHAGIA.. JANGAN LUPA SUBSCRIBE YOUTUBE BELOYA TV DAN LIKE, FOLLOW SERTA SEE FIRST FACEBOOK PAGE BELOYA2U.COM UNTUK NOTIFIKASI PANTAS. SEMOGA ANDA TIDAK KETINGGALAN DENGAN LIVE PERKONGSIAN ILMU SERTA INFO YANG MENARIK

STATUS FACEBOOK ANDA MEMBONGKAR PERANGAI ANDA

Sedar tidak sedar apa yang anda tulis pada status anda merupakan apa yang berlaku dengan anda semasa status itu diterbitkan. Pelbagai ragam status yang boleh kita lihat dan kita boleh bahagikannya mengikut perasaan, suasana, kejadian dan sebagainya.

Status kesedihan merupakan status yang paling popular antara status yang terdapat dalam FB dan status kedua terpopular adalah status kemarahan. Pada pendapat anda, apakah motif status kesedihan yang di terbitkan di dalam FB. Saya telah mengambil beberapa pendapat secara rawak mengenai motif tersebut. 80% menyatakan status seperti itu adalah bertujuan untuk mendapatkan simpati. Manakala 10% menyatakan status tersebut bertujuan menunjukkan emosi sahaja dan 10% lagi adalah kerana terbiasa meluahkan perasaan di FB.

Saya telah membuat tinjauan secara rawak mengambil pendapat beberapa pihak mengenai "Status anda melambangkan perangai anda, Setuju?". Setuju telah mengatasi jawapan lain. Pengakuan ini menunjukkan bahawa untuk mengenali seseorang kita boleh lihat statusnya di dalam FB. Adakah dia seorang yang sensitif, berani, berilmu, pengotor, riang dan sebagainya.

Anda terdorong untuk meletakkan situasi anda di FB kerana anda mahu semua orang tahu situasi anda dan inginkan perhatian. Jika anda kurang bersetuju dengan artikel ini sila klik SINI untuk menjadi salah seorang pengundi dalam perbincangan ini.

1 ulasan:

  1. Anda terdorong untuk meletakkan situasi anda di FB kerana anda mahu semua orang tahu situasi anda dan inginkan perhatian. Jika anda kurang bersetuju dengan artikel ini sila klik SINI untuk menjadi salah seorang pengundi dalam perbincangan ini.

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


Assalamualaikum.. Adik saya Termizzi Bin Senak kembali ke warahmatullah lebih kurang 8.30pm 16 Februari 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah.

Mak saudara rakan saya ujang (Firdaus) iaitu Cik Dayang Fatimah Binti Abang Drahman telah kembali ke warahmatullah hari ini 22 Februari 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah

Guru silat saya Dato Dahlan Ali telah kembali ke warahmatullah pada 19 Mac 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah.