اَلسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ SOLAT TIANG AGAMA.. SELAMAT MEMBACA.. ANDA SENYUM KAMI BAHAGIA.. JANGAN LUPA SUBSCRIBE YOUTUBE BELOYA TV DAN LIKE, FOLLOW SERTA SEE FIRST FACEBOOK PAGE BELOYA2U.COM UNTUK NOTIFIKASI PANTAS. SEMOGA ANDA TIDAK KETINGGALAN DENGAN LIVE PERKONGSIAN ILMU SERTA INFO YANG MENARIK

PERSEMBAHAN SENI SILAT KALAM SARAWAK DI TEKUN NASIONAL KUCHING

Silat ataupun yang dikatakan berasal dari solat. Seni mempertahankan diri yang berasaskan Solat. Amalan-amalan harian yang menerapkan kekuatan jati diri yang tinggi. Akedemi Seni Silat Kalam Sarawak mula bertapak di Sarawak pada Awal Mac lalu dengan dipengerusikan oleh Dato Dahlan Ali dan Panasihatnya dikenali sebagai Abg Pit dengan dibantu oleh tenaga pengajar yang bercita-cita untuk mengembang dan menyatu iaitu saudara Hasnol dan saudara Rosli. Tidak lupa juga Mahaguru yang amat saya hormati iaitu Mahaguru Mazlan yang juga turut hadir bagi memberi sokongan dan dorongan yang tinggi kepada anak buahnya.

Ini merupakan pertunjukkan kali ke II Akademi Seni Silat Kalam bagi menarik minat belia-belia untuk mengikuti akedemi ini yang menerapkan nilai jati diri yang tinggi. Pertunjukkan kali pertama telah berlangsung di PWTC Kuala lumpur pada Mac lalu.

Belia-belia di sekitar kuching dijemput untuk mengikuti dan mempelajari Seni Silat Kalam ini tidak kira bangsa, agama dan budaya. Anda amat di alu-alukan. Gelanggan Petra Jaya sudah bersedia menerima anak murid baru bagi meneruskan warisan Seni Silat Kalam ini. Jika anda berminat untuk mempelajari dan mengetahui lebih lanjut mengenai Seni Silat Kalam ini. Anda bolehlah menghubungi saya di email dan nombor telefon berikut : neo.barcode@beloya2u.com dan +6013 777 848.
Budaya Seni Silat Kalam yang mementingkan adab-adab ataupun budaya saling hormat-menghormati serta ketelusan hati dalam aktiviti harian boleh memberi impak yang baik dalam kehidupan. Segala perbuatan dan lisan dijaga dengan rapi bagi memberi kekuatan dalam diri dan bukan sahaja sekadar jurus-jurus yang di ajar.

Berikut adalah video ringkas pertunjukkan Akedemi Seni Silat Kalam :.1 ulasan:

  1. Budaya Seni Silat Kalam yang mementingkan adab-adab ataupun budaya saling hormat-menghormati serta ketelusan hati dalam aktiviti harian boleh memberi impak yang baik dalam kehidupan. Segala perbuatan dan lisan dijaga dengan rapi bagi memberi kekuatan dalam diri dan bukan sahaja sekadar jurus-jurus yang di ajar.

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


Assalamualaikum.. Adik saya Termizzi Bin Senak kembali ke warahmatullah lebih kurang 8.30pm 16 Februari 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah.

Mak saudara rakan saya ujang (Firdaus) iaitu Cik Dayang Fatimah Binti Abang Drahman telah kembali ke warahmatullah hari ini 22 Februari 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah

Guru silat saya Dato Dahlan Ali telah kembali ke warahmatullah pada 19 Mac 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah.