اَلسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ SOLAT TIANG AGAMA.. SELAMAT MEMBACA.. ANDA SENYUM KAMI BAHAGIA.. JANGAN LUPA SUBSCRIBE YOUTUBE BELOYA TV DAN LIKE, FOLLOW SERTA SEE FIRST FACEBOOK PAGE BELOYA2U.COM UNTUK NOTIFIKASI PANTAS. SEMOGA ANDA TIDAK KETINGGALAN DENGAN LIVE PERKONGSIAN ILMU SERTA INFO YANG MENARIK

KUCING KENA LA MANDI JUGAK

Membela Kucing bukan setakat memberi makan dan menghiburkan kita dikala susah hati. Kebersihannya juga perlu dijaga. Kebanyakkan penggemar Kucing lebih senang menghantar Kucing di kedai-kedai yang menyediakan perkhidmatan memandikan Kucing. Padahal kita sendiri boleh memberinya mandi.
Apabila kita sendiri memberi Kucing kita mandi maka ianya boleh mengeratkan silaturahim kita dengan Kucing kita. Selain, kita dapat melihat sendiri atau merasa sendiri jika terdapat luka-luka di badan Kucing dan kotoran yang melekat pada badannya. Anda hanya perlu membeli syampu khas untuk kucing. Bahagian yang anda tidak boleh kenakan terus dengan air adalah bahagian kepala ataupun bahagian matanya. Jika anda terus kenakan air pada bahagian tersebut ia boleh mengakibatkan kucing anda kelemasan dan mungkin boleh mendatangkan cedera kepada diri anda.

Ketika anda memberi mandi kucing anda. Pastikan matanya, bahagian kemaluannya, telingannya di cuci. Rata-rata penggemar kucing yang saya kenali lebih senang menghantar Kucing ke kedai untuk di beri mandi. Bukankah lebih elok kiranya kita sendiri yang memberinya mandi. he he...Mudah jerr...

Untuk makluman. info ini hanya untuk kucing tempatan sahaja. Kucing tempatan lagi kiut, cantik, tangkas dan loba kata orang Sarawak. kekekekekek..  Di bawah ini merupakan video saya memberi kucing saya mandi. Namanya Si Kacak dan saya menjaganya sejak dari dia lahir dari perut ibunya (Si Kirana) lagi. Si Kacak merupakan jenerasi ke-3 dari kucing yang saya bela dulu dan dia bermata biru.. Selamat menonton.


4 ulasan:

  1. Apabila kita sendiri memberi Kucing kita mandi maka ianya boleh mengeratkan silaturahim kita dengan Kucing kita. Selain, kita dapat melihat sendiri atau merasa sendiri jika terdapat luka-luka di badan Kucing dan kotoran yang melekat pada badannya. Anda hanya perlu membeli syampu khas untuk kucing

    BalasPadam
  2. hah cute eh!! kmk nang berik mandik pusak kmk mpun..bsok mandik gik..2 minggu skali..kmk teringin maok pusak kaler si kacak tok..

    BalasPadam
  3. kamek nang suka pusak keler oren.. rindu dengan pusak saya.. hu hu..

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


Assalamualaikum.. Adik saya Termizzi Bin Senak kembali ke warahmatullah lebih kurang 8.30pm 16 Februari 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah.

Mak saudara rakan saya ujang (Firdaus) iaitu Cik Dayang Fatimah Binti Abang Drahman telah kembali ke warahmatullah hari ini 22 Februari 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah

Guru silat saya Dato Dahlan Ali telah kembali ke warahmatullah pada 19 Mac 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah.