اَلسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ SOLAT TIANG AGAMA.. SELAMAT MEMBACA.. ANDA SENYUM KAMI BAHAGIA.. JANGAN LUPA SUBSCRIBE YOUTUBE BELOYA TV DAN LIKE, FOLLOW SERTA SEE FIRST FACEBOOK PAGE BELOYA2U.COM UNTUK NOTIFIKASI PANTAS. SEMOGA ANDA TIDAK KETINGGALAN DENGAN LIVE PERKONGSIAN ILMU SERTA INFO YANG MENARIK

FILEM MERLIN ADALAH PROPAGANDA YAHUDI

Melentur buluh biar dari rebung adalah pepatah melayu yang bermaksud mengajar anak biarlah semasa dia kecil. Hari ini saya telah menemui yang mungkin telah ditemui oleh pemikir yang lain mengenai video di youtube iaitu "the arrival" ataupun yang ada persamaan dengannya.Secara kebetulan sejarah kumpulan Freemason ataupun kumpulan yang menyembah syaitan yang baru saya tonton sebentar tadi ada kaitan dengan filem yang ditayangkan di kaca telivisyen di setiap rumah seluruh negara. Peminat filem Melin ini tidak mengira umur dan latar belakang seseorang. Sedar tidak sedar sebenarnya filem ini membentuk satu persepsi ataupun sikap kepada manusia mengenai sihir dan ianya ada kaitan dengan kumpulan yang menyembah syaitan iaitu Freemason.

Dalam masa 10 ke 20 tahun akan datang, anak-anak kecil yang menonton filem ini mungkin berpendapat bahawa Sihir itu baik kerana filem Merlin menayangkan kisah seorang lelaki yang bernama Merlin menyembunyikan sihirnya dari rajanya dan cuba membantu rajanya daripada diganggu oleh musuh-musuhnya. Sedangnya berhubung dengan jin itu adalah ditegah dan sihir itu adalah berdosa.

Bagaimana saya mengaitkan filem Merlin dengan kumpulan Freemason ini adalah jalan cerita Merlin itu sendiri ada persamaan dengan sejarah bagaimana kumpulan Freemason ini yang suatu ketika dahulu dikenali sebagai Knight Templer cuba memasuki Eropah dengan membawa dakyah menyembah syaitan telah dihalau oleh raja-raja Eropah. Pada ketika itu, Eropah mengharamkan penyembahan syaitan dan pengunaan sihir. Bukankah perkara ini ada persamaan dengan filem Merlin dimana rajanya mengharamkan penggunaan sihir.

Dalam filem Merlin, seorang individu yang menyelamatkan rajanya menggunakan sihir memegang watak yang baik dan ini mendatang persepsi yang baik kepada amalan sihir. Tidak dapat berkata tidak bahawa rakyat Malaysia telah diserang rohaninya menggunakan televisyen dan ini bermakna dalam masa 10  ke 20 akan datang maka Sihir ataupun amalan syaitan ini akan diagungkan oleh Manusia seluruhnya kecuali orang-orang yang beriman.
Negara seluruh dunia sibuk menyiapkan negara mereka dengan bala tentera dan senjata yang canggih namun mereka terlupa pada senjata rohani yang menyerap masuk ke dalam negara mereka dengan mudah hanya dengan menggunakan Media. Bagaimana ini terjadi?. Tidak payah kita pergi jauh, lihat sahaja apa yang berlaku di sekeliling kita. Bagaimana media memainkan peranan yang penting dalam membentuk pemikiran manusia terutamanya dari segi ekonomi. Iklan-iklan KFC, McD, Coca Cola, Kit Kat dan sebagainya memberi impak yang besar kepada ekonomi dan tidak ada bezanya dengan rohani manusia. Rahani manusia diserang menggunakan filem seperti filem Merlin tersebut.

Antara watak-watak dalam merlin ialah :
Merlin
Putera Athur
Gaius
Raja Athur Pendragon
Morgana

Mungkin ada dikalangan kita tidak bersetuju dengan pendapat saya dan mungkin akan mengambil ringan atau mudah dengan pandangan saya. Jika anda merasakan demikian, anda disarankan untuk menonton video di youtube.com yang bertajuk "the arrival". Sedarlah kamu dengan apa yang berlaku di sekeliling kamu.

Jika di izinkan yang esa, saya akan mengupas mengenai keanehan pertemuan dua kepercayaan yang berbeza yang saling berbunuhan 1400 tahun dahulu menjadi satu.


1 ulasan:

  1. Bagaimana saya mengaitkan filem Merlin dengan kumpulan Freemason ini adalah jalan cerita Merlin itu sendiri ada persamaan dengan sejarah bagaimana kumpulan Freemason ini yang suatu ketika dahulu dikenali sebagai Knight Templer cuba memasuki Eropah dengan membawa dakyah menyembah syaitan telah dihalau oleh raja-raja Eropah.

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


Assalamualaikum.. Adik saya Termizzi Bin Senak kembali ke warahmatullah lebih kurang 8.30pm 16 Februari 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah.

Mak saudara rakan saya ujang (Firdaus) iaitu Cik Dayang Fatimah Binti Abang Drahman telah kembali ke warahmatullah hari ini 22 Februari 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah

Guru silat saya Dato Dahlan Ali telah kembali ke warahmatullah pada 19 Mac 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah.