اَلسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ SOLAT TIANG AGAMA.. SELAMAT MEMBACA.. ANDA SENYUM KAMI BAHAGIA.. JANGAN LUPA SUBSCRIBE YOUTUBE BELOYA TV DAN LIKE, FOLLOW SERTA SEE FIRST FACEBOOK PAGE BELOYA2U.COM UNTUK NOTIFIKASI PANTAS. SEMOGA ANDA TIDAK KETINGGALAN DENGAN LIVE PERKONGSIAN ILMU SERTA INFO YANG MENARIK

WANITA CEPAT MERASA TUA BERBANDING LELAKI

Wanita kebiasaannya akan merasakan fizikal atau perasaannya tua apabila mencapai lebih 29 tahun sedangkan lelaki hanya merasa tua apabila usianya mencapai 58 tahun mengikut beberapa sevey yang telah dibuat. Selain itu hampir 25% wanita merasakan dirinya tua apabila rambut putih ataupun uban mula tumbuh dikepalanya manakala lelaki pula tidak menghiraukannya. Lelaki hanya akan merasakan dirinya tua apabila hormon seksualnya mula menurun.10% wanita akan merasa tua apabila kulit mereka mula berkedut manakala 3% pula merasakan dirinya tua apabila sudah menjadi ibu. 50% yang lainnya pula akan merasa tua apabila seluruh kulit di tubuhnya mengedur atau menurun akibat daripada selepas bersalin dan menyusukan anak.

Lebih 75% lelaki tidak menghiraukan perubahan pada bentuk tubuh badan mereka akibat faktor usia. Manakala 22% yang lainnya akan merasa tua apabila mereka tidak mampu lagi melakukan kerja-kerja berat.

Lelaki dikatakan merasakan dirinya tua apabila dia tidak mampu untuk meneruskan kerjayanya Lelaki lebih cenderung mengaitkan usianya dengan kerjayanya dan langsung tidak memikirkan mereka sudah tua walaupun sudah berumur 40 tahun atau usia-usia yang kita rasakan ianya sudah tua.


Wanita pula akan terus merasakan dirinya sudah tua apabila mereka tidaklah mampu bergaya atau mengenakan pakaian yang trendy. Perasaan tua akan mula dirasai apabila umur mulai mencecah 29 tahun.. Pada umur 30 tahun, wanita akan menjadi lebih matang dan menginginkan sesuatu yang lebih pada usia tersebut. Mereka akan lebih memikirkan mengenai keluarga dan pembangunan isi rumah. Pada ketika ini mereka akan memiliki keinginan yang lebih baik berbanding ketika mereka meningkat remaja.

Wanita memang sensitif pada usia dan ada dikalangan mereka amat takut untuk menunjukkan usia mereka malah segelintirnya sehingga tidak mahu menyambut kelahiran mereka kerana tidak suka dengan penuaan yang di alami oleh mereka.

1 ulasan:

  1. Wanita pula akan terus merasakan dirinya sudah tua apabila mereka tidaklah mampu bergaya atau mengenakan pakaian yang trendy. Perasaan tua akan mula dirasai apabila umur mulai mencecah 29 tahun.. Pada umur 30 tahun, wanita akan menjadi lebih matang

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


Assalamualaikum.. Adik saya Termizzi Bin Senak kembali ke warahmatullah lebih kurang 8.30pm 16 Februari 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah.

Mak saudara rakan saya ujang (Firdaus) iaitu Cik Dayang Fatimah Binti Abang Drahman telah kembali ke warahmatullah hari ini 22 Februari 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah

Guru silat saya Dato Dahlan Ali telah kembali ke warahmatullah pada 19 Mac 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah.