اَلسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ SOLAT TIANG AGAMA.. SELAMAT MEMBACA.. ANDA SENYUM KAMI BAHAGIA.. JANGAN LUPA SUBSCRIBE YOUTUBE BELOYA TV DAN LIKE, FOLLOW SERTA SEE FIRST FACEBOOK PAGE BELOYA2U.COM UNTUK NOTIFIKASI PANTAS. SEMOGA ANDA TIDAK KETINGGALAN DENGAN LIVE PERKONGSIAN ILMU SERTA INFO YANG MENARIK

USAHAWAN SARAWAK BACA TOK, JANGAN SIK BACA

Jalan-jalan di alam maya membawa saya di suatu tempat yang menarik hari ini dan saya ingin kongsikan perkara ini dengan pembaca-pembaca yang rajin membaca untuk menimba ilmu dan pengalaman.


Ini berita baik untuk usahawan-usahawan Sarawak. Untuk menjadi usahawan, anda hendaklah rajin. Rajin dalam pelbagai perkara. Perkara yang penting sekali ialah anda perlu berfkiran terbuka dan  tidak jemu berusaha dan bukan hanya berpeluk tubuh.

Apa yang saya hendak kongsikan di sini ialah tentang laman web yang diwujudkan oleh kerajaan sarawak untuk membantu usahawan-usahawan tempatan dan anda WAJIB mengisi borang yang disediakan dalam web tersebut. Sebelum itu, saya akan kongsikan beberapa perkara mengenai laman web tersebut antaranya ialah fungsi-fungsinya. Fungsi laman web itu diwujudkan ialah bagi merangka dan menyelaras dasar, strategi, pelan pelaksanaan serta pemantauan pembangunan usahawan, membudayakan dan menggerakkan keusahawanan dalam kalangan masyarakat umum melalui program dalam sektor berimpak tinggi, mengenalpasti dan membangunkan produk bernilai tinggi, peluang perniagaan, promosi dan pemasaran dan menjadi pusat rujukan utama keusahawanan.


Visi ianya diwujudkan ialah
menjadi peneraju utama transformasi keusahawanan ke arah masyarakat sejahtera berpendapatan tinggi. Manakala Misi pula ialah membudayakan keusahawanan, membangunkan masyarakat perdagangan berpendapatan tinggi yang berintegriti dan berdaya saing menerusi program-program keusahawanan berteraskan kreativiti dan inovasi.

Bagi mengetahui lebih lanjut mengenai perkhidmatan yang disediakan oleh laman web tersebut. Daftar lah dulu yer.. pastu terjah ler satu-satu kolum yang disediakan untuk mengetahui objektifnya, struktur dan sabagainya.
Sila Klik SINI untuk pendaftaran.

3 ulasan:

 1. Fungsi laman web itu diwujudkan ialah bagi merangka dan menyelaras dasar, strategi, pelan pelaksanaan serta pemantauan pembangunan usahawan, membudayakan dan menggerakkan keusahawanan dalam kalangan masyarakat umum melalui program dalam sektor berimpak tinggi

  BalasPadam
 2. untuk makluman admin, alamat laman web tersebut tlh d tamatkan.. ini adalah alamat terbaru kpd laman web tersebut.. www.upub.sarawak.gov.my . borang pendaftaran boleh d muat turun dr laman web tersebut. sekian, terima kasih.

  BalasPadam
  Balasan
  1. terima kasih Admin UPUB... Saya akan kemaskini maklumat. Sekiranya terdapat sebarang maklumat yang boleh saya kongsikan di sini.. email saya.. at neo.barcode@gmail.com. terima kasih aok..

   Padam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


Assalamualaikum.. Adik saya Termizzi Bin Senak kembali ke warahmatullah lebih kurang 8.30pm 16 Februari 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah.

Mak saudara rakan saya ujang (Firdaus) iaitu Cik Dayang Fatimah Binti Abang Drahman telah kembali ke warahmatullah hari ini 22 Februari 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah

Guru silat saya Dato Dahlan Ali telah kembali ke warahmatullah pada 19 Mac 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah.