اَلسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ SOLAT TIANG AGAMA.. SELAMAT MEMBACA.. ANDA SENYUM KAMI BAHAGIA.. JANGAN LUPA SUBSCRIBE YOUTUBE BELOYA TV DAN LIKE, FOLLOW SERTA SEE FIRST FACEBOOK PAGE BELOYA2U.COM UNTUK NOTIFIKASI PANTAS. SEMOGA ANDA TIDAK KETINGGALAN DENGAN LIVE PERKONGSIAN ILMU SERTA INFO YANG MENARIK

TEKNOLOGI JEPUN TIDAK DAPAT MENGELAK TSUNAMI

tsunami dan gempa bumi di jepun menjadi isu perbualan hangat pada masa sekarang. Perkara yang menghairankan banyak pihak ialah teknologi jepun tidak mampu melawan kuasa alam. Mereka tidak sempat membuat amaran tsunami di daerah yang terkena tsunami.


Semakin hari kita bencana alam kian menjadi isu utama di dada akhbar. Semuanya menunjukkan petanda keadaan bumi kita yang kita duduki sekarang. Perubahan pada peta dunia kian menampakkan keadaannya.

Apa yang berlaku di Jepun merupakan kejadian yang boleh mejadi tauladan dan pedoman kepada umat Manusia Sejagat bahawa teknologi yang dicipta manusia tidak mampu untuk menandingi kuasa alam yang dikawal oleh yang esa.

Menerusi kaca tv kita dapat melihat sendiri bagaimana harta benda dan nyawa tekorban akibat gempa dan tsunami yang melanda Jepun. Tiada siapa yang mampu menghalangnya. Kita juga boleh melihat dengan beberapa kali ulang di YouTube bagaimana saat-saat tsunami membuat kepungannya di satu daerah di Jepun.

Gegaran tersebut mampu merubah bentuk muka bumi Jepun dalam beberapa saat sahaja berbanding bangunan yang dibina mengambil masa beberapa bulan. Pekikkan dan lolongan mangsa yang dikepong oleh ledakkan tsunami menandakan mereka dalam ketakutan. Jiwa diambil satu persatu, Rumah dihanyut bersama beberapa susuk badan yang tidak bernyawa. Keluarga hilang entah ke mana. Ada yang hidup tidak berbapa tidak ber ibu. Semuanya berlaku dalam beberapa saat sahaja.

Mungkin ini tidak cukup untuk memberi amaran kepada umat manusia sejagat mengenai kedudukan bumi yang kita duduki sekarang. Saya sarankan bahawa anda yang membaca artikel ini terus melihat video-video yang memaparkan persediaan-persedian yang dilakukan sebahagian umat manusia yang bersedia dengan keadaan ini. Bagi melihat video tersebut sila klik sini.

Video di bawah ini memaparkan kejadian Tsunami dan gempa bumi yang melanda di Jepun.1 ulasan:

  1. Gegaran tersebut mampu merubah bentuk muka bumi Jepun dalam beberapa saat sahaja berbanding bangunan yang dibina mengambil masa beberapa bulan. Pekikkan dan lolongan mangsa yang dikepong oleh ledakkan tsunami menandakan mereka dalam ketakutan.

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


Assalamualaikum.. Adik saya Termizzi Bin Senak kembali ke warahmatullah lebih kurang 8.30pm 16 Februari 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah.

Mak saudara rakan saya ujang (Firdaus) iaitu Cik Dayang Fatimah Binti Abang Drahman telah kembali ke warahmatullah hari ini 22 Februari 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah

Guru silat saya Dato Dahlan Ali telah kembali ke warahmatullah pada 19 Mac 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah.