ORANG SARAWAK TIDAK BERPUAS HATI DENGAN MAHESA HANOTO

Satu group telah di tubuhkan di Facebook bagi membangkang tindakkan seorang budak lelaki yang tidak tahu dari mana asal usulnya yang mengutuk orang Sarawak. Tindakkan tersebut bagaimanapun melahirkan rasa tidak puas hati kepada orang Sarawak.

Klik  gambar untuk melihat dengan lebih jelas

Sekalipun budak yang menamakan dirinya sebagai Mahesa Hanoto di dalam laman sosial Facebook hanya menyebut beberapa etnik yang terdapat di Sarawak. Saya pasti semua orang Sarawak akan bersuara dan tidak berpuas hati dengan tindakkan tersebut.

Beberapa orang yang melihat laman tersebut bagaimanapun menyuarakan untuk membuat laporan polis bagi memastikan budak tersebut dikenakan tindakkan yang sepatutnya serta tidak mengulangi perkara yang sama. Tindakkan ini juga penting bagi memastikan perkara tersebut tidak di ulangi oleh pihak lain.

Kejadian seperti ini tidak sepatutnya terjadi dan kini isu ataupun apa sahaja yang anda suarakan di Laman Sosial akan dilihat oleh banyak pihak. Pastikan anda tidak meletakkan sesuatu yang boleh mengundang kemarahan mejoriti sesuatu bangsa atau kaum malahan agama.

Kumpulan yang menyuarakan tidak puas hati terhadap individu terbabit :

URL Facebook individu tersebut:
http://www.facebook.com/profile.php?id=100001064625561

 Kepada orang sarawak.. Jom buat laporan polis beramai2... Biar polis yang mengambil tindakkan dan kita pula jangan membalas atau menjadi seperti budak tersebut yang tidak bertemadun dan mengutuk orang lain serta tidak menghormati orang lain. 1 SARAWAK.

Ulasan

  1. Kejadian seperti ini tidak sepatutnya terjadi dan kini isu ataupun apa sahaja yang anda suarakan di Laman Sosial akan dilihat oleh banyak pihak. Pastikan anda tidak meletakkan sesuatu yang boleh mengundang kemarahan mejoriti sesuatu bangsa atau kaum malahan agama.

    BalasPadam
  2. everyday sarawakian flooded with insult from semenanjung.. by using social network media like fb,freindster, blog etc.. u guys really hate srwk that much?.. easy then.. send the pm a letter to release srwk+sabah from malaysia itself.. then we can built our own empire.. i think many sarawakian agree more the fact that we will be filth rich then malaysian after that.. ada brani??? hehehe..

    BalasPadam

Catat UlasanAssalamualaikum.. Adik saya Termizzi Bin Senak kembali ke warahmatullah lebih kurang 8.30pm 16 Februari 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah.

Mak saudara rakan saya ujang (Firdaus) iaitu Cik Dayang Fatimah Binti Abang Drahman telah kembali ke warahmatullah hari ini 22 Februari 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah

Guru silat saya Dato Dahlan Ali telah kembali ke warahmatullah pada 19 Mac 2012. Mohon pembaca sedekah al-fatihah kepada arwah. al-fatihah.